Pirmadienis, 24 lapkričio, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Gaminti įkvepia ir gera virtuvės technika

www.alkas.lt
2022-11-27 18:35:39
0
Virtuvė

Virtuvė | pixabay.com nuotr.

       

Europiečiai daugiau nei šešias valandas per savaitę praleidžia gamindami maistą, o kas trečias žmogus tuo itin mėgaujasi, rodo naujausi tyrimai. Geras emocijas besisukant virtuvėje suteikia ne tik įdomūs receptai, bet ir kasdienius procesus palengvinanti buitinė technika, kuri, tobulėjant technologijoms, vis labiau prisitaiko prie žmonių lūkesčių.

Išmani buitinė technika vis dažniau randa kelią į žmonių širdis dėl jos sukuriamo patogumo, greičiau pasiekiamų ir tikslesnių rezultatų. „Samsung Electronics Baltics“ buitinės technikos ekspertas Vytautas Povilas Jurgaitis sako, jog investuojant į lūkesčius atitinkančius virtuvės prietaisus ir įrangą, žmonės tikisi palengvinti ne tik maisto gaminimo, bet ir technikos priežiūros procesus, atsižvelgti į dizainą bei įdiegtas funkcijas.

„Pristatydami išmanius sprendimus siekiame, kad jie būtų ne tik modernūs ar atitiktų aukščiausios kokybės standartus, bet ir taptų dalimi kasdienės žmonių rutinos, kuri juk būna išties įvairiaspalvė. Moderni buitinė technika leidžia maisto gaminimui tapti paprastesniu, sumažindama žmogui tenkantį krūvį intuityvesnio valdymo galimybėmis ir įvairiomis tikromis funkcijomis. Maisto ruoša tampa labiau įkandama net tiems, kas nėra dideli šios veiklos gerbėjai“, – sako V. T. Jurgaitis.

Atsakingai žvelgiama į saugumą

Tinkamo dydžio, funkcionali ir saugi naudoti kaitlentė, kasdien įrodo savo svarbą virtuvėje. Juk tai – bene dažniausiai naudojama virtuvės įranga. Tačiau, nemažai žmonių daugybę metų susidurdavo su įvairiomis šią buitinę techniką lydinčiomis problemomis, kurios bėgant laikui tapo įprasta kasdienybės dalimi. Visgi, ekspertas V. P. Jurgaitis pažymi, jog šiuolaikiniai sprendimai leidžia to išvengti.

„Gaminant maistą atviroje erdvėje, pavyzdžiui, naudojantis kaitlente, anksčiau kildavo rizika atsirasti pridegimams, sunkiai išvalomiems nešvarumams, pribėgusio skysčio dėmėms. Dabar modernios buitinės technikos gamintojai gali pasiūlyti šių aspektų išvengti padedančių sprendimų, tad virti, kepti, troškinti patiekalus tapo itin lengva. Negana to, sutaupomas laikas, kai dėl įdiegtų technologijų nebereikia nuolat stovėti šalia kaitlentės ir laukti“, – paaiškina V. P. Jurgutis.

Gamintojai rūpinasi ir saugumu. Vaikų apsauga bei automatinis išsijungimas itin pravers didesnėms šeimoms, kurios ir taip dažnai turi pakankamai aktyvią dienotvarkę. Šios kaitlenčių funkcijos sukurtos tam, kad būtų sumažinta nelaimingų atsitikimų rizika.

Anot jo, funkcionalus ir minimalistinis dizainas, įsigyjant bet kokią įrangą, taip pat patraukia klientų akį. Juk besižvalgydami naujos buitinės technikos visi atkreipiame dėmesį, ar ji tiks prie namų interjero. V. P. Jurgaitis sako, kad būtent tuo „Bespoke“ dizaino buitinė technika ir pavergė klientus – ji praplečia virtuvės erdvę, nebelieka išsikišusių prietaisų kampų, nes įranga įmontuojama į spintelių vidų.

Šiuolaikiškumas dėl lengvesnės kasdienybės

Anot V. P. Jurgaičio, net tokia buitinė technika kaip orkaitė gali būti dar pažangesnė ir atlikti dar daugiau skirtingų funkcijų, gerokai besiskiriančių nuo to, ką kiekvienas turėjo savo virtuvėje vos prieš penketą metų. Pirkėjams reikia ne tik įprastų orkaitės funkcijų, bet ir galimybių išlaikyti natūralią maisto drėgmę, greitai ir kokybiškai apdoroti maistą tinkamoje temperatūroje – kiekvienas ieško patraukliausio sprendimo savo buičiai.

„Vieni pirkėjai domisi, ar orkaitė matuoja kepamo patiekalo temperatūrą, kad to nereikėtų atlikti patiems. Kiti ieško sprendimų, kurie padėtų palaikyti nuolatinę šios įrangos švarą ir nereikėtų vargti naudojant įvairius valiklius.

Atsiradus tokioms funkcijoms kaip mūsų įrenginiuose veikianti „Food Probe“, kuri tikrina vidinę patiekalų temperatūrą arba pirolitinei valymo sistemai, pašalinančiai likusius riebalus ar nuosėdas, jaučiame, jog palengviname kasdienį maisto gamybos procesą“, – apžvelgia V. P. Jurgaitis.

Ekspertas pabrėžia, kad ieškodami buitinės technikos savo namų virtuvei, žmonės galvoja ir apie tinkamą talpą ar plotį, kad galėtų vienu metu gaminti didesnį kiekį ar net keletą skirtingų patiekalų šeimai. Tačiau pastaruosius keletą metų daugeliui rūpi ir energijos vartojimo aspektas. Stengiamasi rinktis ne tik gamtai saugesnius variantus, bet ir tuos, kurie leistų ramia širdimi gaminti tiek, kiek norisi, nesvarstant apie energijos suvartojimą.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Buitinė technika: ką būtina turėti
  2. Šventės – proga prisiminti ir virtuvės tradicijas
  3. Kaip pasidaryti gerą sumuštinį pietums darbe
  4. Be kokių peilių neišsiversite virtuvėje?
  5. Kokios rūšies ryžius rinktis?
  6. Keletas gudrybių gaminant cepelinus
  7. Druska: kokia ji gali būti ir kuo ją pakeisti?
  8. Skalbyklės: neatrastos galimybės ir klaidos
  9. Kelios gudrybės gaminant orkaitėje
  10. Gėlės maisto gamyboje: galimi pavojai
  11. Daržovių sriubos – ir atsparumui didinti
  12. Pabodo iš mėsos? Rinkitės žuvį
  13. Kodėl gi ne varškėčiai? Ne tik klasika
  14. Svogūnai: nuo aitrių iki saldžių
  15. 5 rūšių sėklos, naudingos virtuvėje

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

Nemune vykdytų darbų žala aplinkai – milijoninė
Gamta ir ekologija

Nemune vykdytų darbų žala aplinkai – milijoninė

2025 11 24
Originalusis 1918 metų Tilžės aktas: istorinės svarbos lobis, pasiekiamas tik Karo muziejuje | Vytauto Didžiojo karo muziejaus nuotr.
Istorija

Tuskulėnuose – iškilmingas Didžiojo prūsų sukilimo ir Tilžės Akto minėjimas

2025 11 23
Rustemas Umerovas
Ukrainos balsas

Ukraina spaudžiama dėl JAV taikos plano: Kijevas, Europa ir Vašingtonas ieško sprendimų

2025 11 22
Antanas Terleckas | lrv.lt nuotr.
Kultūra

Seimas spręs dėl 2028-ųjų proginių metų paskelbimo

2025 11 22
K. Donelaičio medalis su dėžute
Kultūra

Kviečiama teikti nusipelniusius kūrėjus apdovanojimams K. Donelaičio medaliu

2025 11 22
LNM Jono Basanavičiaus gimtinės paroda
Kultūra

Muziejus pristato renginių ciklą J. Basanavičiaus 174-osioms gimimo metinėms

2025 11 22
Barstytuvas
Gamta ir žmogus

Penkiems barstytuvams išrinkti vardai

2025 11 22
Tikslus Prūsijos žemėlapis. Pagal 1595 m. K. Henenbergerio žemėlapį parengė J. Jansonius. Amsterdamas, 1633
Istorija

Bus minima Prūsijos kunigaikštystės 500 metų įkūrimo sukaktis

2025 11 22

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • s.m. apie A. Navys, M. Sėjūnas. Artėjančios Padėkos dienos dovana Maskvai
  • Tomas Baranauskas apie T. Baranauskas. Kultūrveibinai
  • Golovanovas apie A. Medalinskas. Spaudimas Kijevui: Trampo taikos planas ir korupcijos korta
  • +++ apie T. Baranauskas. Kultūrveibinai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Nemune vykdytų darbų žala aplinkai – milijoninė
  • Peršalus griebtis antibiotikų – didelė ligonių klaida
  • Persimonai – rudens karaliai lėkštėje
  • Beveik pusė gyventojų per Kalėdas ruošiasi priimti svečius namuose

Kiti Straipsniai

Persimonai, vaisiai | pixabay.com, PagArt nuotr.

Persimonai – rudens karaliai lėkštėje

2025 11 23
Daržovės

Vaisiai ir daržovės šaltuoju metu: kad šviežumas džiugintų ilgiau

2025 11 22
Viskas, ką privalu žinoti apie aliejų

Kodėl kokosų aliejus turėtų atsirasi kiekvienuose namuose?

2025 11 16
Pistacijos, riešutai

Su pistacijomis – ne tik Dubajaus šokoladas: tiks ir su lašiša

2025 11 16
Virtuvė

Patogi virtuvė: nuo šeimos vakarienės iki dubenėlio keturkojui

2025 11 16
Bulvių plokštainis

Sotūs ir taupūs bulvių apkepo receptai, kurie pavyks kiekvienam

2025 11 15
Kepsniai, šnicelis

Skaniai ir taupiai: kiaulienos mentės troškinys su kopūstais ir šnicelis

2025 11 15
Mėsa, maistas

Žemės ūkio ir maisto politika pripažinta strategiškai svarbia nacionaliniam saugumui

2025 11 13
Daržovės, bulvės

Bulvės – ne tik cepelinams

2025 11 09
Kava, cukrus, pienas,

Kodėl gerosios žarnyno bakterijos rinktųsi puodelį espreso?

2025 11 09

Skaitytojų nuomonės:

  • s.m. apie A. Navys, M. Sėjūnas. Artėjančios Padėkos dienos dovana Maskvai
  • Tomas Baranauskas apie T. Baranauskas. Kultūrveibinai
  • Golovanovas apie A. Medalinskas. Spaudimas Kijevui: Trampo taikos planas ir korupcijos korta
  • +++ apie T. Baranauskas. Kultūrveibinai
  • +++ apie T. Baranauskas. Kultūrveibinai
 
 
 
 
 
Kitas straipsnis
Karas Ukrainoje | www.facebook.com/GeneralStaff.ua nuotr.

Rusijos ir Baltarusijos invazija. Padėties apžvalga 2022 11 27 11:30

Sekite mus Feisbuke

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

Furnitūra | fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI | Refinansavimas | iPhone 16 Pro Max

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai