Šeštadienis, 16 rugpjūčio, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Gaminti įkvepia ir gera virtuvės technika

www.alkas.lt
2022-11-27 18:35:39
0
Virtuvė

Virtuvė | pixabay.com nuotr.

Europiečiai daugiau nei šešias valandas per savaitę praleidžia gamindami maistą, o kas trečias žmogus tuo itin mėgaujasi, rodo naujausi tyrimai. Geras emocijas besisukant virtuvėje suteikia ne tik įdomūs receptai, bet ir kasdienius procesus palengvinanti buitinė technika, kuri, tobulėjant technologijoms, vis labiau prisitaiko prie žmonių lūkesčių.

Išmani buitinė technika vis dažniau randa kelią į žmonių širdis dėl jos sukuriamo patogumo, greičiau pasiekiamų ir tikslesnių rezultatų. „Samsung Electronics Baltics“ buitinės technikos ekspertas Vytautas Povilas Jurgaitis sako, jog investuojant į lūkesčius atitinkančius virtuvės prietaisus ir įrangą, žmonės tikisi palengvinti ne tik maisto gaminimo, bet ir technikos priežiūros procesus, atsižvelgti į dizainą bei įdiegtas funkcijas.

„Pristatydami išmanius sprendimus siekiame, kad jie būtų ne tik modernūs ar atitiktų aukščiausios kokybės standartus, bet ir taptų dalimi kasdienės žmonių rutinos, kuri juk būna išties įvairiaspalvė. Moderni buitinė technika leidžia maisto gaminimui tapti paprastesniu, sumažindama žmogui tenkantį krūvį intuityvesnio valdymo galimybėmis ir įvairiomis tikromis funkcijomis. Maisto ruoša tampa labiau įkandama net tiems, kas nėra dideli šios veiklos gerbėjai“, – sako V. T. Jurgaitis.

Atsakingai žvelgiama į saugumą

Tinkamo dydžio, funkcionali ir saugi naudoti kaitlentė, kasdien įrodo savo svarbą virtuvėje. Juk tai – bene dažniausiai naudojama virtuvės įranga. Tačiau, nemažai žmonių daugybę metų susidurdavo su įvairiomis šią buitinę techniką lydinčiomis problemomis, kurios bėgant laikui tapo įprasta kasdienybės dalimi. Visgi, ekspertas V. P. Jurgaitis pažymi, jog šiuolaikiniai sprendimai leidžia to išvengti.

„Gaminant maistą atviroje erdvėje, pavyzdžiui, naudojantis kaitlente, anksčiau kildavo rizika atsirasti pridegimams, sunkiai išvalomiems nešvarumams, pribėgusio skysčio dėmėms. Dabar modernios buitinės technikos gamintojai gali pasiūlyti šių aspektų išvengti padedančių sprendimų, tad virti, kepti, troškinti patiekalus tapo itin lengva. Negana to, sutaupomas laikas, kai dėl įdiegtų technologijų nebereikia nuolat stovėti šalia kaitlentės ir laukti“, – paaiškina V. P. Jurgutis.

Gamintojai rūpinasi ir saugumu. Vaikų apsauga bei automatinis išsijungimas itin pravers didesnėms šeimoms, kurios ir taip dažnai turi pakankamai aktyvią dienotvarkę. Šios kaitlenčių funkcijos sukurtos tam, kad būtų sumažinta nelaimingų atsitikimų rizika.

Anot jo, funkcionalus ir minimalistinis dizainas, įsigyjant bet kokią įrangą, taip pat patraukia klientų akį. Juk besižvalgydami naujos buitinės technikos visi atkreipiame dėmesį, ar ji tiks prie namų interjero. V. P. Jurgaitis sako, kad būtent tuo „Bespoke“ dizaino buitinė technika ir pavergė klientus – ji praplečia virtuvės erdvę, nebelieka išsikišusių prietaisų kampų, nes įranga įmontuojama į spintelių vidų.

Šiuolaikiškumas dėl lengvesnės kasdienybės

Anot V. P. Jurgaičio, net tokia buitinė technika kaip orkaitė gali būti dar pažangesnė ir atlikti dar daugiau skirtingų funkcijų, gerokai besiskiriančių nuo to, ką kiekvienas turėjo savo virtuvėje vos prieš penketą metų. Pirkėjams reikia ne tik įprastų orkaitės funkcijų, bet ir galimybių išlaikyti natūralią maisto drėgmę, greitai ir kokybiškai apdoroti maistą tinkamoje temperatūroje – kiekvienas ieško patraukliausio sprendimo savo buičiai.

„Vieni pirkėjai domisi, ar orkaitė matuoja kepamo patiekalo temperatūrą, kad to nereikėtų atlikti patiems. Kiti ieško sprendimų, kurie padėtų palaikyti nuolatinę šios įrangos švarą ir nereikėtų vargti naudojant įvairius valiklius.

Atsiradus tokioms funkcijoms kaip mūsų įrenginiuose veikianti „Food Probe“, kuri tikrina vidinę patiekalų temperatūrą arba pirolitinei valymo sistemai, pašalinančiai likusius riebalus ar nuosėdas, jaučiame, jog palengviname kasdienį maisto gamybos procesą“, – apžvelgia V. P. Jurgaitis.

Ekspertas pabrėžia, kad ieškodami buitinės technikos savo namų virtuvei, žmonės galvoja ir apie tinkamą talpą ar plotį, kad galėtų vienu metu gaminti didesnį kiekį ar net keletą skirtingų patiekalų šeimai. Tačiau pastaruosius keletą metų daugeliui rūpi ir energijos vartojimo aspektas. Stengiamasi rinktis ne tik gamtai saugesnius variantus, bet ir tuos, kurie leistų ramia širdimi gaminti tiek, kiek norisi, nesvarstant apie energijos suvartojimą.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Buitinė technika: ką būtina turėti
  2. Šventės – proga prisiminti ir virtuvės tradicijas
  3. Kaip pasidaryti gerą sumuštinį pietums darbe
  4. Be kokių peilių neišsiversite virtuvėje?
  5. Kokios rūšies ryžius rinktis?
  6. Keletas gudrybių gaminant cepelinus
  7. Druska: kokia ji gali būti ir kuo ją pakeisti?
  8. Skalbyklės: neatrastos galimybės ir klaidos
  9. Kelios gudrybės gaminant orkaitėje
  10. Gėlės maisto gamyboje: galimi pavojai
  11. Daržovių sriubos – ir atsparumui didinti
  12. Pabodo iš mėsos? Rinkitės žuvį
  13. Kodėl gi ne varškėčiai? Ne tik klasika
  14. Svogūnai: nuo aitrių iki saldžių
  15. 5 rūšių sėklos, naudingos virtuvėje

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

Vytautas Sinica
Lietuvoje

Nacionalinio susivienijimo Valdyba pašalino Seimo narį Vytautą Sinicą iš partijos

2025 08 15
Renovacija 2
Kultūra

Norvegijos kino šventėje Haugesiunde – išskirtinis dėmesys į Baltijos šalis

2025 08 15
Šiuolaikinė muzika Kintuose – koncertai, svarstantys apie ateitį, jaunystę ir bendruomeniškumą
Kultūra

Šiuolaikinė muzika Kintuose – koncertai, svarstantys apie ateitį, jaunystę ir bendruomeniškumą

2025 08 15
Saulės elektrinė
Energetika

Ministras: ESO turi keisti klientų aptarnavimo algoritmus

2025 08 14
Vairuotojo pažymėjimas
Lietuvoje

Siūloma šauktiniams atlyginti išlaidas už vairavimo mokslus

2025 08 14
Žemės ūkis
Lietuvoje

Ūkininkams primenama apie kelių mokesčio lengvatą

2025 08 14
Lėktuvas.
Lietuvoje

Kitąmet numatomi skrydžiai iš Palangos oro uosto į Kretą

2025 08 14
I. Ruginienė. Valdantieji praleido progą pasukti valstybės vairą gerovės kryptimi
Lietuvoje

I. Ruginienė paskirta Ministre Pirmininke

2025 08 14

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • ? apie S. Buškevičius. Šiandienos Vilnius: lietuviškai kalbantis vaikas išvadintas „labusu“
  • ? apie S. Buškevičius. Šiandienos Vilnius: lietuviškai kalbantis vaikas išvadintas „labusu“
  • --->nei apie S. Buškevičius. Šiandienos Vilnius: lietuviškai kalbantis vaikas išvadintas „labusu“
  • Rimvydas apie S. Buškevičius. Šiandienos Vilnius: lietuviškai kalbantis vaikas išvadintas „labusu“

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Kokias klaidas darome naudodami alyvuogių aliejų?
  • Oro uostai: kaip pasiruošti kelionei ir išvengti streso?
  • Atsiskaitymai grynaisiais toliau mažėja
  • Ilgos kelionėms automobiliu: dėmesys kūnui sumažins nuovargį

Kiti Straipsniai

Aliejus, maistas | pixabay.com nuotr.

Kokias klaidas darome naudodami alyvuogių aliejų?

2025 08 16
Kepsninė

Kepsninių patiekalai – sveikiau

2025 08 16
Pomidorai

Konservuoti pomidorams užteks tik 10 minučių

2025 08 15
Kepsninės patiekalai

Žolinės stalas – įvairiausiems skoniams

2025 08 15
Mėsos kukuliai, maistas | pixabay.com,

Maisto kainas mokyklose ketinama aptarti Seime

2025 08 12
Užkandžiai su lašiša

Mažai darbo – daug skonio: greiti užkandžiai su lašiša

2025 08 10
Uogos, šilauogės

Šilauogės mėgstamos ne tik dėl skonio

2025 08 10
Bananai | pixabay.com nuotr.

Bananas – šaltai kavai, pyragui ir kepsninei

2025 08 09
Sviestas | pixabay.com, Rodeopix nuotr.

Kaip sviestas tampa išskirtiniu pagardu

2025 08 09
Fetos sūris, maistas

Greitos ir pigios idėjos tiems, kas mėgsta sūrį

2025 08 03

Skaitytojų nuomonės:

  • ? apie S. Buškevičius. Šiandienos Vilnius: lietuviškai kalbantis vaikas išvadintas „labusu“
  • ? apie S. Buškevičius. Šiandienos Vilnius: lietuviškai kalbantis vaikas išvadintas „labusu“
  • --->nei apie S. Buškevičius. Šiandienos Vilnius: lietuviškai kalbantis vaikas išvadintas „labusu“
  • Rimvydas apie S. Buškevičius. Šiandienos Vilnius: lietuviškai kalbantis vaikas išvadintas „labusu“
  • Rimvydas apie S. Buškevičius. Šiandienos Vilnius: lietuviškai kalbantis vaikas išvadintas „labusu“
 
 
 
 
 
Kitas straipsnis
Karas Ukrainoje | www.facebook.com/GeneralStaff.ua nuotr.

Rusijos ir Baltarusijos invazija. Padėties apžvalga 2022 11 27 11:30

Sekite mus Feisbuke

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

Furnitūra | fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | FS25 | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai