Antradienis, 31 sausio, 2023
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
Advertisement
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result

Pradžia Gamta ir žmogus

Gaminti įkvepia ir gera virtuvės technika

www.alkas.lt
2022 11 27 18:35
0
Virtuvė | pixabay.com nuotr.

Virtuvė | pixabay.com nuotr.

Europiečiai daugiau nei šešias valandas per savaitę praleidžia gamindami maistą, o kas trečias žmogus tuo itin mėgaujasi, rodo naujausi tyrimai. Geras emocijas besisukant virtuvėje suteikia ne tik įdomūs receptai, bet ir kasdienius procesus palengvinanti buitinė technika, kuri, tobulėjant technologijoms, vis labiau prisitaiko prie žmonių lūkesčių.

Išmani buitinė technika vis dažniau randa kelią į žmonių širdis dėl jos sukuriamo patogumo, greičiau pasiekiamų ir tikslesnių rezultatų. „Samsung Electronics Baltics“ buitinės technikos ekspertas Vytautas Povilas Jurgaitis sako, jog investuojant į lūkesčius atitinkančius virtuvės prietaisus ir įrangą, žmonės tikisi palengvinti ne tik maisto gaminimo, bet ir technikos priežiūros procesus, atsižvelgti į dizainą bei įdiegtas funkcijas.

„Pristatydami išmanius sprendimus siekiame, kad jie būtų ne tik modernūs ar atitiktų aukščiausios kokybės standartus, bet ir taptų dalimi kasdienės žmonių rutinos, kuri juk būna išties įvairiaspalvė. Moderni buitinė technika leidžia maisto gaminimui tapti paprastesniu, sumažindama žmogui tenkantį krūvį intuityvesnio valdymo galimybėmis ir įvairiomis tikromis funkcijomis. Maisto ruoša tampa labiau įkandama net tiems, kas nėra dideli šios veiklos gerbėjai“, – sako V. T. Jurgaitis.

Atsakingai žvelgiama į saugumą

Tinkamo dydžio, funkcionali ir saugi naudoti kaitlentė, kasdien įrodo savo svarbą virtuvėje. Juk tai – bene dažniausiai naudojama virtuvės įranga. Tačiau, nemažai žmonių daugybę metų susidurdavo su įvairiomis šią buitinę techniką lydinčiomis problemomis, kurios bėgant laikui tapo įprasta kasdienybės dalimi. Visgi, ekspertas V. P. Jurgaitis pažymi, jog šiuolaikiniai sprendimai leidžia to išvengti.

„Gaminant maistą atviroje erdvėje, pavyzdžiui, naudojantis kaitlente, anksčiau kildavo rizika atsirasti pridegimams, sunkiai išvalomiems nešvarumams, pribėgusio skysčio dėmėms. Dabar modernios buitinės technikos gamintojai gali pasiūlyti šių aspektų išvengti padedančių sprendimų, tad virti, kepti, troškinti patiekalus tapo itin lengva. Negana to, sutaupomas laikas, kai dėl įdiegtų technologijų nebereikia nuolat stovėti šalia kaitlentės ir laukti“, – paaiškina V. P. Jurgutis.

Gamintojai rūpinasi ir saugumu. Vaikų apsauga bei automatinis išsijungimas itin pravers didesnėms šeimoms, kurios ir taip dažnai turi pakankamai aktyvią dienotvarkę. Šios kaitlenčių funkcijos sukurtos tam, kad būtų sumažinta nelaimingų atsitikimų rizika.

Anot jo, funkcionalus ir minimalistinis dizainas, įsigyjant bet kokią įrangą, taip pat patraukia klientų akį. Juk besižvalgydami naujos buitinės technikos visi atkreipiame dėmesį, ar ji tiks prie namų interjero. V. P. Jurgaitis sako, kad būtent tuo „Bespoke“ dizaino buitinė technika ir pavergė klientus – ji praplečia virtuvės erdvę, nebelieka išsikišusių prietaisų kampų, nes įranga įmontuojama į spintelių vidų.

Šiuolaikiškumas dėl lengvesnės kasdienybės

Anot V. P. Jurgaičio, net tokia buitinė technika kaip orkaitė gali būti dar pažangesnė ir atlikti dar daugiau skirtingų funkcijų, gerokai besiskiriančių nuo to, ką kiekvienas turėjo savo virtuvėje vos prieš penketą metų. Pirkėjams reikia ne tik įprastų orkaitės funkcijų, bet ir galimybių išlaikyti natūralią maisto drėgmę, greitai ir kokybiškai apdoroti maistą tinkamoje temperatūroje – kiekvienas ieško patraukliausio sprendimo savo buičiai.

„Vieni pirkėjai domisi, ar orkaitė matuoja kepamo patiekalo temperatūrą, kad to nereikėtų atlikti patiems. Kiti ieško sprendimų, kurie padėtų palaikyti nuolatinę šios įrangos švarą ir nereikėtų vargti naudojant įvairius valiklius.

Atsiradus tokioms funkcijoms kaip mūsų įrenginiuose veikianti „Food Probe“, kuri tikrina vidinę patiekalų temperatūrą arba pirolitinei valymo sistemai, pašalinančiai likusius riebalus ar nuosėdas, jaučiame, jog palengviname kasdienį maisto gamybos procesą“, – apžvelgia V. P. Jurgaitis.

Ekspertas pabrėžia, kad ieškodami buitinės technikos savo namų virtuvei, žmonės galvoja ir apie tinkamą talpą ar plotį, kad galėtų vienu metu gaminti didesnį kiekį ar net keletą skirtingų patiekalų šeimai. Tačiau pastaruosius keletą metų daugeliui rūpi ir energijos vartojimo aspektas. Stengiamasi rinktis ne tik gamtai saugesnius variantus, bet ir tuos, kurie leistų ramia širdimi gaminti tiek, kiek norisi, nesvarstant apie energijos suvartojimą.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Buitinė technika: ką būtina turėti
  2. Šventės – proga prisiminti ir virtuvės tradicijas
  3. Kaip pasidaryti gerą sumuštinį pietums darbe
  4. Be kokių peilių neišsiversite virtuvėje?
  5. Kokios rūšies ryžius rinktis?
  6. Keletas gudrybių gaminant cepelinus
  7. Druska: kokia ji gali būti ir kuo ją pakeisti?
  8. Skalbyklės: neatrastos galimybės ir klaidos
  9. Kelios gudrybės gaminant orkaitėje
  10. Gėlės maisto gamyboje: galimi pavojai
  11. Daržovių sriubos – ir atsparumui didinti
  12. Pabodo iš mėsos? Rinkitės žuvį
  13. Kodėl gi ne varškėčiai? Ne tik klasika
  14. Svogūnai: nuo aitrių iki saldžių
  15. 5 rūšių sėklos, naudingos virtuvėje

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

Fetos sūris, maistas | pixabay.com, PDPhotos nuotr.

Graikiškoji feta: ką pasigaminti?

2023 01 30
Mityba, gerinanti regėjimą

Į klimato kaitą reaguoja ir mūsų kūnas

2023 01 30
Čili troškinys | pixabay.com, RitaE nuotr.

Į Čili troškinį rinkitės spalvingesnį maistą

2023 01 29
Svogūnai | pexels.com nuotr.

Svogūnus galima pjaustyti ir be ašarų

2023 01 29
Duona | pixabay.org nuotr.

Skirtingos duonos skirtingai valgomos

2023 01 29
itshungarian.com nuotr.

Žiemą sušildys žuvienė ant laužo

2023 01 28
Kuo naudingi Pomi-T papildai? | pexels.com, Badulescu nuotr.

Kuo naudingi Pomi-T papildai?

2023 01 27
Maistas, rabarbarų pyragas | pixabay.com nuotr.

Pyragų dieną sutikime skaniai ir nebrangiai

2023 01 23
Grikių kruopos | pixabay.com, P. Eliaš nuotr.

Kruopos vis labiau įsitvirtina virtuvėje

2023 01 22
Bazilikai, priekoniai | pixabay.com, Monicore nuotr.

Žolelės ant palangės – gražu ir naudinga

2023 01 22
Rodyti daugiau

Naujienos

Policija | policija.lrv.lt nuotr.
Lietuvoje

Daliai vairuotojų saugumas vis dar nerūpi

2023 01 30
„Palangos stinta“ | palanga.lt nuotr.
Gamta ir žmogus

„Palangos stinta“ stebins naujais skoniais

2023 01 30
Vilniaus istorinis statinys | Igno Nefo nuotr.
Lietuvoje

Vilnius kviečia dalyvauti tyrėjų varžytuvėse

2023 01 30
Elektrinis autobusas | sumin.lrv.lt nuotr.
Lietuvoje

Lietuvos regionuose daugėja elektrinių autobusų

2023 01 30
Vėjo jėgainės | lrv.lt nuotr.
Lietuvoje

Aptarti galimi vėjo energetikos iššūkiai

2023 01 30
Maskoliai bus sutriuškinti | www.facebook.com/GeneralStaff.ua nuotr.
Ukrainos balsas

Šolco pagaliai į NATO ratus

2023 01 30
Traukinys | Alkas.lt, A. Sartanavičiaus nuotr.
Lietuvoje

Ribojant traukinių eismą daugės autobusų

2023 01 30
NATO pagaliau supranta, kad Rusijos „ambicijos“ peržengia Ukrainos ribas ir yra pasirengęs karui
Ukrainos balsas

NATO pagaliau supranta, kad Rusijos „ambicijos“ peržengia Ukrainos ribas ir yra pasirengęs karui

2023 01 29
Baltiški papuošalai Baltiški papuošalai Baltiški papuošalai
Prano Raščiaus (1932–1987) poezijos knyga „Paragauki sulos“ Prano Raščiaus (1932–1987) poezijos knyga „Paragauki sulos“ Prano Raščiaus (1932–1987) poezijos knyga „Paragauki sulos“

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Eitynės apie V. Sinica. TS-LKD frakcijos nario kaltinimas mažamečių prievartavimu skandalingiausias skandalas Lietuvos politikos istorijoje
  • A co to? apie Dirbtinis protas – jau sąmoningas?
  • Gustavas apie Č. Iškauskas. Ar grąžinsime baltiškuosius pavadinimus?
  • T0mas J. apie NATO pagaliau supranta, kad Rusijos „ambicijos“ peržengia Ukrainos ribas ir yra pasirengęs karui

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • M. Kundrotas. Landsbergiai ir Brazauskai: nei sąjungininkai, nei oponentai
  • Daliai vairuotojų saugumas vis dar nerūpi
  • „Palangos stinta“ stebins naujais skoniais
  • Vilnius kviečia dalyvauti tyrėjų varžytuvėse
Lininės rankinės Lininės rankinės Lininės rankinės

Kiti Straipsniai

Graikiškoji feta: ką pasigaminti?

by Ditė Česėkaitė
2023 01 30
0
Fetos sūris, maistas | pixabay.com, PDPhotos nuotr.

Tarp daugybės Graikijos gėrybių neabejotinai rikiuojasi ir šalies kulinarinis paveldas, o kalbai pasisukus apie maistą, bet kuris graikas visuomet paminės...

Skaityti toliau

Į klimato kaitą reaguoja ir mūsų kūnas

by Ditė Česėkaitė
2023 01 30
0
Mityba, gerinanti regėjimą

Šaltasis metų periodas priverčia dažniau susirūpinti sveikata. Ji, tiesa, neretai linkusi sušlubuoti būtent žiemą. Kodėl? Žmogaus organizmas reaguoja į kintančias...

Skaityti toliau

Į Čili troškinį rinkitės spalvingesnį maistą

by Ditė Česėkaitė
2023 01 29
0
Čili troškinys | pixabay.com, RitaE nuotr.

Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad mityboje labai svarbi spalvų bei skonių įvairovė, todėl ji pataria į valgiaraštį įtraukti...

Skaityti toliau

Skaitytojų nuomonės:

  • Eitynės apie V. Sinica. TS-LKD frakcijos nario kaltinimas mažamečių prievartavimu skandalingiausias skandalas Lietuvos politikos istorijoje
  • A co to? apie Dirbtinis protas – jau sąmoningas?
  • Gustavas apie Č. Iškauskas. Ar grąžinsime baltiškuosius pavadinimus?
  • T0mas J. apie NATO pagaliau supranta, kad Rusijos „ambicijos“ peržengia Ukrainos ribas ir yra pasirengęs karui
  • Žemyna apie A. Bajor. Asmenvardis – tautinės tapatybės atspindys

Kitas straipsnis
Karas Ukrainoje | www.facebook.com/GeneralStaff.ua nuotr.

Rusijos ir Baltarusijos invazija. Padėties apžvalga 2022 11 27 11:30

srtfondas Init

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt

   https://lazerineklinika.lt/ | https://sportsman.lt/ | Auskarai su deimantais | https://www.aleina.lt | CBD aliejus Lietuvoje | Mažoji Indija | Pakavimo prekės | Farming Simulator 22 mods | ETS2 Mods | FS22 Mods | FS22 mods download | Bigbank.lt | Žūklės reikmenys internetu | Darbo skelbimai | kemi.lt | Šalikai | TIK BALDAI | ATS Mods | Skyrybos internetu - skyrybos bendru sutarimu | fs22 mods | ATWINS | Srotas24.lt - Dalys | Zuza.lt

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai