Antradienis, 6 birželio, 2023
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Kaip paruošti stintas, kad būtų traškios

www.alkas.lt
2023-03-05 12:40:18
0
Stinta, „Wikipedia“ nuotr.

Stinta, „Wikipedia“ nuotr.

Stintų metas įsibėgėjo ir šios agurkais kvepiančios žuvies jau galima rasti ir parduotuvių lentynose. Stintos yra tikras žiemos laikotarpio delikatesas, kuris Lietuvoje skanaujamas iki  pat ankstyvo pavasario.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad paruošti stintas  yra labai nesudėtinga. Šią žuvį tereikia pagardinti druska, pipirais ir kepti aliejuje tol, kol įgaus auksinį atspalvį.

„Tokiu būdu paruoštos stintos atsiskleis natūraliausią savo skonį. Žinoma, jas galima kepti svieste ir prieš tai apvoliojus džiūvėsėliuose, sumaišytuose su druska ir pipirais. Arba – skrudinti aliejuje apvoliotas tešloje, tiesa, toks stintų patiekalas jau bus kiek riebesnis“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Pasak jos, stintų kepimui geriausia rinktis saulėgrąžų, rapsų ar sezamų aliejų – šios jų rūšys nesvyla net ir gaminant labai aukštoje temperatūroje.

„Jeigu norite, kad stintos taptų ypač traškios, pavoliokite jas miltuose, sumaišytuose su krakmolu. Krakmolas sugeria drėgmę, todėl jis stintas pavers itin traškiomis, suteiks gražų auksinį atspalvį. Beje, ryškesnį skonį ši žuvis įgaus, jei į miltų bei krakmolo mišinį įmaišysite ne tik druskos ir pipirų, bet ir česnakų, svogūnų miltelių, rūkytos paprikos“, – pataria „Iki“ atstovė.

Išbandykite su padažais

Nors stintos dažniausiai yra patiekiamos paprasčiausiai apšlakstytos citrinos sultimis, tačiau  prie jų dera ir įvairūs naminiai padažai.

„Prie šio patiekalo ypač tinka tartaro padažas. Jis gaminamas labai paprastai. Tereikia indelyje sumaišyti majonezą, smulkintus marinuotus agurkėlius, kaparėlius, įvairiausias smulkintas šviežias žoleles, pavyzdžiui, krapus ar petražoles. Viską pagardinti citrinos sultimis, druska, pipirais ir išmaišyti. Jeigu norite netikėtesnio varianto – galite pasigaminti aštraus padažo su actu, kuris itin mėgstamas Azijoje. Tereikia indelyje sumaišyti su arbatinius šaukštelius acto, vieną smulkintą česnako skiltelę, įdėti kelis šaukštus mėgstamo aštraus padažo ir viską išmaišyti“, – sako V. Juodkazienė ir dalijasi ypatingai traškių stintų receptu. 

Traškios keptos stintos

Jums reikės: 

½  kilogramo šviežių stintų

2 puodelių rapsų aliejaus

¼ puodelio miltų

½ šaukšto krakmolo

¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių

¼ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių

¼ arbatinio šaukštelio paprikos

druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminame:

Į didelę keptuvę supilkite aliejų ir palaukite, kol šis įkais (apie 5–6 min.). Į plastikinį maišelį su užsegimu suberkite miltus, krakmolą, česnako, taip pat svogūnų miltelius, papriką, druską ir pipirus, uždarykite maišelį ir papurtykite, kad visi ingredientai susimaišytų. Stintas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, tuomet sudėkite į maišelį, užsekite ir papurtykite. Kai žuvis tolygiai pasidengs prieskonių, krakmolo ir miltų mišiniu, išberkite ją į lėkštę, pašalinkite miltų perteklių ir dėkite į įkaitintą aliejų. Nuolat vartydami, kepkite 3–5 minutes. Kai stintos įgaus auksinę spalvą, jas nusausinkite virtuviniu popieriumi ir patiekite su mėgstamu padažu.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Kaip paruošti žuvies patiekalus šventėms?
  2. Kaip maistą išlaikyti šviežią ilgiau?
  3. Kaip taisyklingai atšildyti žuvį?
  4. Apsinuodijimas maistu. Kaip sau padėti?
  5. Kaip atšviežinti padžiūvusią duoną?
  6. Mėsa: kaip išsirinkti, marinuoti ir gaminti
  7. Riebalai, druska, cukrus: kiek ir kaip vartoti?
  8. Kaip švenčių stalui išsirinkti saugius ir kokybiškus maisto gaminius
  9. Žiemą sušildys žuvienė ant laužo
  10. Avižos lietuvių virtuvėje: kaip seni papročiai virto naujais?
  11. Mėgstamiausių žiemos uogų trejetukas: šilauogės, braškės ir avietės
  12. Vasario 16-ąją prisiminkime tautinę virtuvę
  13. Plekšnė: mažai kalorijų – daug baltymų
  14. Prieš šventes – netikėti bandymai virtuvėje
  15. Valgiaraštį praturtins ir šaldyta žuvis

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

VMVT | VMVT logo

VMVT tęsia tyrimą dėl maisto klastočių

2023 06 05
Kaip stiprinti imunitetą vasarą, kad rudenį nebūtų bėdų?

Braškės tiks ir užkandžiui, ir gaiviam desertui

2023 06 04
Kopūstas | pixabay.com, Arco-B nuotr.

Kopūstai – naudingi ir greitai paruošiami

2023 06 04
Kepenų ligos: nesukeliančios skausmo ir klastingos

Kepenų ligos ir kaip nuo jų apsisaugoti

2023 06 03
Svogūnai | pexels.com nuotr.

Kelios svogūnų marinavimo taisyklės

2023 06 03
Maistas ant grotelių | rimibaltic.com nuotr.

Ką gardaus gamtoje paruošti vaikams?

2023 05 29
Pomidorai | pixabay.com, Couleur nuotr.

Pomidorų rūšys lemia ne tik skonį

2023 05 28
Kepsninė | pixabay.com nuotr.

Kepsnių vakarėlis: kiek ir ko pirkti?

2023 05 28
fanpop.com nuotr.

Renkantis ledus svarbiausia – jų sudėtis

2023 05 27
Visos skardos patiekalai | iki.lt nuotr.

Visos skardos patiekalų užteks ir kaimynams

2023 05 26
Rodyti daugiau

Naujienos

Valdo Adamkaus gamtosauginės premijos įteikimo iškilmės | vdu.lt nuotr.
Lietuvoje

Įteikta Valdo Adamkaus gamtosauginė premija

2023 06 05
Eismo ribojimai | lakd.lt nuotr.
Gamta ir žmogus

Nakčiai uždaroma Sargėnų sankryžos estakada

2023 06 05
VMVT | VMVT logo
Lietuvoje

VMVT tęsia tyrimą dėl maisto klastočių

2023 06 05
Kailiniai žvėreliai | zum.lrv.lt nuotr.
Lietuvoje

Seimas svarstys kailių fermų uždraudimą

2023 06 05
Vilniaus oro uostas | Alkas.lt, A. Sartanavičiaus nuotr.
Lietuvoje

VNO keleivius veš elektriniai autobusai

2023 06 05
„Sodra“ | Alkas.lt, A. Rasakevičiaus nuotr.
Lietuvoje

„Sodros“ vardu siunčiamos melagingos žinutės

2023 06 05
Zigmas Vaišvila Sąjūdžio 35-mečio konferencijoje LMA 2023-06-03 | Alkas.lt, J. Vaiškūno nuotr.
Pilietinė visuomenė

Z. Vaišvila. Sąjūdžio istorija ir patirtis – sąjūdietiškai surengtas renginys

2023 06 05
Kompiuteris | lrv.lt nuotr.
Lietuvoje

Kaune įgyvendinama Užimtumo didinimo programa

2023 06 05

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Žemyna apie Artėja Europos archeologijos dienos Lietuvoje 
  • Nuorodos apie Z. Vaišvila. Sąjūdžio istorija ir patirtis – sąjūdietiškai surengtas renginys
  • NUORODOS apie Kodėl ES politikai išsigando persekiojimo dėl ryšių su Rusija?
  • Petras apie Europa Vengrijai parodė duris

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • S. Lapienis. Lietuvos žaliųjų judėjimo indėlis steigiant LPS iniciatyvinę grupę
  • Įteikta Valdo Adamkaus gamtosauginė premija
  • Nakčiai uždaroma Sargėnų sankryžos estakada
  • VMVT tęsia tyrimą dėl maisto klastočių
Lininės rankinės Lininės rankinės Lininės rankinės

Kiti Straipsniai

VMVT tęsia tyrimą dėl maisto klastočių

by Ditė Česėkaitė
2023 06 05
0
VMVT | VMVT logo

Tęsiant tyrimą maisto klastočių byloje, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai jau atliko daugiau kaip 50 patikrinimų didmenine, mažmenine...

Skaityti toliau

Braškės tiks ir užkandžiui, ir gaiviam desertui

by Ditė Česėkaitė
2023 06 04
0
Kaip stiprinti imunitetą vasarą, kad rudenį nebūtų bėdų?

Nenuginčysi, kad pirmosios lietuviškos braškės skaniausios – vienos pačios, be jokių priedų. Pasak Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, gegužės mėnesį...

Skaityti toliau

Kopūstai – naudingi ir greitai paruošiami

by Ditė Česėkaitė
2023 06 04
0
Kopūstas | pixabay.com, Arco-B nuotr.

Gūžiniai kopūstai ir kitos jų rūšys: brokoliai, Briuselio, žiediniai, Kale, Savojos ar ropiniai – ne tik naudingi, bet ir greitai...

Skaityti toliau

Skaitytojų nuomonės:

  • Žemyna apie Artėja Europos archeologijos dienos Lietuvoje 
  • Nuorodos apie Z. Vaišvila. Sąjūdžio istorija ir patirtis – sąjūdietiškai surengtas renginys
  • NUORODOS apie Kodėl ES politikai išsigando persekiojimo dėl ryšių su Rusija?
  • Petras apie Europa Vengrijai parodė duris
  • Žemyna apie Z. Vaišvila. Sąjūdžio istorija ir patirtis – sąjūdietiškai surengtas renginys
Kitas straipsnis
Kokios 5 medžiagos būtinos kūnui šaltuoju metų laiku

Šiltąjį metą pasitikime kupini jėgų

srtfondas Init

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt

   https://lazerineklinika.lt/ | https://sportsman.lt/ | Farming Simulator 22 mods | ETS2 Mods | FS22 Mods | FS22 mods download | Bigbank.lt | kemi.lt | TIK BALDAI | ATS Mods | Srotas24.lt - Dalys | Zuza.lt | Skyrybos internetu - skyrybos bendru sutarimu | fs22 mods | ATWINS | Rašto darbai | LIVIN parduotuvė | Grozionamaisfinksas.lt | https://zvejojam.lt | Darbo skelbimai | KlipShop | Kokybiškos tvoros | https://jarisink.com | Valgomojo stalai | Pirčių pasaulis

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai