Kas gi šiais laikas turi laiko ilgai suktis virtuvėje? Nebent virtuvės šefai arba tikri kulinarijos entuziastai. Jeigu jūs nesate vienas jų, tikriausiai virtuvėje daug laiko praleisti neplanuojate. Tačiau skaniai pavalgyti juk norisi, ar ne?
Šiame straipsnyje pateikiamos pietų idėjos, kurios tikrai turėtų sužavėti. Patiekalus pasigaminsite itin greitai, nereikės sukti galvos dėl krūvos indų, o skonis bus tikrai pasakiškas. Išmėginkite, ir pažadame, komplimentų iš šeimos narių tikrai sulauksite!
Rudeniškas troškinys su moliūgais, vištiena ir kokosų pienu
Jeigu trokštate pasigaminti ką nors greito, sveiko ir skanaus, šis troškinio receptas – kaip tik jums. Beje, skubame jus nudžiuginti: šį vieno puodo patiekalą pasigaminti itin lengva, todėl jis pavyks net ir tiems, kurie su virtuve „nedraugauja“.
4 porcijoms jums reikės:
- 600 g vištienos filė;
- 800 g moliūgų;
- 2 vidutinio dydžio svogūnų;
- 6 česnako skiltelių;
- 250 ml kokosų pieno;
- 250 ml vištienos sultinio;
- 1 arbatinio šaukštelio malto muskato;
- 2 arbatinių šaukštelių džiovinto čiobrelio;
- 1 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos miltelių;
- 2 arbatinių šaukštelių malto imbiero;
- žiupsnelio druskos ir pipirų;
- aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia, smulkiai supjaustykite svogūnus ir išspauskite česnako skilteles. Kubeliais supjaustykite moliūgą, o vištienos filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Vištienos gabalėlius apsibarstykite rūkyta paprika, maltu muskatu, druska ir pipirais.
- Vištieną apkepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus. Trumpam atsidėkite į atskirą dubenį.
- Tame pačiame puode, kuriame kepėte vištieną, apkepkite svogūnus ir česnakus, kol jie įgaus švelnią, auksinę spalvą. Tada suberkite moliūgo gabalėlius, apibarstykite juos imbiero milteliais ir kepkite dar kelias minutes.
- Į puodą vėl sudėkite apkeptą vištieną. Įpilkite vištienos sultinio ir kokosų pieno, įdėkite žiupsnelį čiobrelių.
- Uždėkite dangtį ir troškinkite maždaug pusvalandį. Viskas – vieno puodo patiekalas paruoštas. Serviruokite ir mėgautis sodriais skoniais!
Gardus kalakutienos guliašas
Tai – dar viena puiki idėja pietums, kuri turėtų patikti tiek vaikams, tiek suaugusiems. Užtruksite vos pusvalandį ir galėsite mėgautis šiltu ir skaniu maistu.
3 porcijoms jums reikės:
- 450 g kalakutienos kulšelių mėsos;
- 1 vidutinio dydžio svogūno;
- 1 raudonosios paprikos;
- 1 valgomojo šaukšto aliejaus;
- 1 valgomojo šaukšto sviesto;
- 4 arbatinių šaukštelių paprikos miltelių;
- 1 valgomojo šaukšto grietinės;
- 1,5 stiklinės vištienos sultinio;
- 1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos;
- 1 lauro lapo;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Kalakutieną supjaustykite kubeliais. Juos apibarstykite paprikos milteliais, pipirais ir druska. Sumaišykite.
- Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą drauge su šaukštu aliejaus. Kepkite kalakutieną, kol ši apskrus. Paukštieną trumpam atidėkite į šalį.
- Į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte kalakutieną, suberkite kubeliais supjaustytą svogūną. Kepkite, kol suminkštės. Tada apibarstykite keptą svogūną paprikos milteliais, sudėkite pomidorų pastą, juostelėmis pjaustytą papriką, lauro lapą, pakaitinkite maždaug minutę.
- Pilkite vištienos sultinį. Pagardinkite pipirais, druska ir leiskite viskam virti 2 min.
- Galiausiai, suberkite kalakutienos gabalėlius ir viską troškinkite 5 min.
- Vieno puodo patiekalas – pagamintas. Patiekite su bulvių koše, ryžiais, makaronais ar tiesiog šviežių daržovių salotomis.
Česnakinės krevetės – apsilaižysite pirštus
Ar vieno puodo receptai gali būti gurmaniški? Tikrai taip! Puikus to įrodymas – būtent šis česnakinių krevečių receptas. Visi, kas ragavo, vienbalsiai tvirtino – skaniau nebūna. Išmėginkite ir jūs!
2 porcijoms jums reikės:
- 10 vnt. karališkų krevečių;
- 2 saujelių petražolių;
- 2 saujelių krapų;
- 6 skiltelių česnako;
- 240 g sviesto;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia, susmulkinkite krapus ir petražoles. Peiliu sutraiškykite česnako skilteles. Sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais;
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Į kepimo indą sudėkite krevetes, sviesto kubelius, sutraiškytas česnako skilteles, pusę susmulkintų petražolių ir krapų. Viską pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite orkaitėje 7 min.
- Kai krevetės iškeps, ant jų užberkite likusius krapus ir petražoles. Viską išmaišykite.
- Galite ragauti!