Trečiadienis, 20 rugpjūčio, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Iš gabalėlio kiaulienos – soti vakarienė ir gardūs pusryčiai

www.alkas.lt
2025-03-02 16:50:00
0
Maistas, mėsa | pixabay com., Cegoh nuotr.

Maistas, mėsa | pixabay com., Cegoh nuotr.

Neretai sukantis virtuvėje bei planuojant vakaro valgiaraštį galvojama ir apie kitos dienos patiekalus, kuriems pagaminti bus galima panaudoti vakarykščius likučius. Visgi, pasitaiko dienų, kai idėjų pritrūksta, todėl čia į pagalbą atskuba lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai, siūlantys atsigręžti į daugelio pamėgtą kiaulieną, prie kurios pridėjus vos kelis ingredientus galėsite džiaugtis maistingais valgiais, kuriems paruošti sutaupysite laiko bei pinigų.

Renkantis, kokiais baltymais praturtinti valgiaraštį, akys dažnai krypsta į mėsą, kurios pasirinkimų yra išties nemažai. Visgi, vienas populiariausių „Maximos“ pirkėjų pasirinkimų yra kiauliena, kurią galima naudoti kepsniams, troškiniams, o taip pat ir gardiems užkandžiams. 

„Kiauliena – vienas universaliausių gyvūninės kilmės produktų, su kuriuo galima improvizuoti tiek ruošiant pietus ar vakarienę, tiek ir pusryčius. Pavyzdžiui, šią savaitę pasirūpinus kilogramu atšaldytos kiaulienos nugarinės be kaulo ir odos už ypač mažą kainą sutaupysite ne tik pinigų, bet ir laiko, mat pagaminus vakarienei nugarinės kepsnį su daržovėmis ir likus mėsos, ryte ją galėsite panaudoti ruošiant sočius pusryčius ar pietus darbe. Taip galėsite išvengti ir išlaidavimo, ir maisto švaistymo“, – sako „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Pasirinkus kiaulienos nugarinę galima mėgautis patiekalais, kurie turi mažiau riebalų, yra praturtinti baltymais bei amino rūgštimis. Kiaulienos sudėtyje taip pat yra geležies, cinko, vitamino A, vitamino D, B grupės vitaminų, tokių kaip B1, B6 ir B12 bei svarbiausių riebalų.

Kiaulienos nugarinės kepsnys su daržovėmis – vakarienė, kuri patiks visai šeimai

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai dalijasi dviem receptais su kiaulienos nugarine, kuria šią savaitę prekybos tinklo parduotuvėse galima pasirūpinti už ypač mažą kainą. Šie piniginei draugiški, maistingi ir aromatingi patiekalai puikiai tiks planuojant šeimos valgiaraštį bei norint maksimaliai išnaudoti maistą, likusį šaldytuve.

Nugarinės kepsniui su daržovėmis paruošti reikės:

·         1 kg atšaldytos kiaulienos nugarinės be kaulo ir odos;

·         3 v. š. alyvuogių aliejaus;

·         1 kg bulvių;

·         3–4 česnako skiltelių;

·         1 v. š. rūkytos paprikos ar kitų pamėgtų prieskonių;

·         druskos ir pipirų (pagal skonį).

Gaminimas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite aliuminio folija ar kepimo popieriumi. Dubenėlyje sumaišykite traiškytas česnako skilteles, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Įtrinkite šį mišinį į kiaulienos nugarinę. Leiskite šiek tiek pasimarinuoti.

Atskirame inde nuluptas ir jei reikia supjaustytas bulves sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite 2 v. š. alyvuogių aliejaus, įdėkite į ją kiaulienos nugarinę ir pakepkite abi puses po 2–3 min.

Perkelkite kiaulienos nugarinę ir paruoštas bulves į skardą, kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol mėsa iškeps, o bulvės apskrus ir taps minkštos. Išėmę patiekalą iš orkaitės palikite jį šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite kiaulienos nugarinę griežinėliais ir patiekite su daržovėmis.

Likučiai po vakarienės – gardiems pusryčių arba pietų sumuštiniams

Jei po sočios vakarienės liks paruoštos kiaulienos, ją panaudokite gamindami sočius pusryčių sumuštinius, kurie tiks tiek ir vaikų užkandžių dėžutei mokykloje, tiek ir pietų pertraukai darbe. Reikės:

·         300 g keptos kiaulienos nugarinės be kaulo ir odos;

·         50 g sviesto;

·         200 g sūrio;

·         mėgstamos duonos;

·         mėgstamo padažo;

·         aliejaus;

·         druskos ir pipirų (pagal skonį).

Gaminimas.Kiaulienos nugarinę paskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol sušils ir jei reikia, supjaustykite plonomis juostelėmis išilgai kepsnio. Duoną perpjaukite pusiau, apatinę dalį ištepkite kambario temperatūros sviestu, sudėkite pjaustytą kiaulieną, apipilkite mėgstamu padažu ir apdėkite plonai supjaustytu sūriu. Skrudinkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Parengta pagal „Maximos“ pranešimą

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Kiaulienos nugarinė – pusryčiams, pietums ir vakarienei
  2. Gardus troškinys praskaidrins net šalčiausią dieną
  3. Kiaulienos išbraukti iš mitybos nėra tikslo
  4. Kiaulienos mentei paruošti nebūtinai reikia kelių valandų
  5. Kaip ruošti ir kiek skanauti kiaulienos?
  6. Tamsiais rytais – spalvingi pusryčiai
  7. Vyturiams ir pelėdoms – skirtingi pusryčiai
  8. Sausi pusryčiai. Kaip išsirinkti tinkamiausius?
  9. Pirmas žingsnis į sveiką gyvenseną – pusryčiai
  10. Kad Velykų pusryčiai būtų sveikesni
  11. Kokiais padažais gardinti patiekalus be sąžinės graužaties?
  12. Kaip tinkamai vištieną laikyti namuose?
  13. Kilogramas varškės – 5 skirtingi patiekalai
  14. Voveraičių auksinė ne tik spalva, bet ir nauda
  15. Po gausių švenčių – prie sveikų ragintų daržovių

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

Jonas, Grasilda ir Vytautas Šliūpai
Architektūra

Tiškevičių statyta vila, kurioje gyveno pirmasis Palangos burmistras, laukia lankytojų

2025 08 20
Gitanas Nausėda
Lietuvoje

Prezidentas sveikina JAV įsipareigojimą dėl saugumo garantijų Ukrainai

2025 08 19
Eugenijus Sabutis
Lietuvoje

Prašoma naikinti E. Sabučio neliečiamybę

2025 08 19
Telefonas
Lietuvoje

Ryšio paslaugos Ukrainoje ir Moldovoje kainuos kaip namuose

2025 08 19
Dronų pilotai | I. Eimutytės-Mikelkevičienės nuotr.
Lietuvoje

Sostinėje įkurta Antano Gustaičio vardo bepiločių orlaivių kuopa

2025 08 19
Turizmas
Lietuvoje

Turistų pritraukimui – 78 tūkst. investicijų

2025 08 19
Seimas
Lietuvoje

Seimas rinkis į neeilinę sesiją

2025 08 19
Zelenskio ir Europos lyderių susitikimas su Trampu Vašingtone 2025-08-18
Akiračiai

L. Kojala. Zelenskio ir Europos lyderių vizitas Vašingtone

2025 08 19

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Juras Staniui Buškei apie S. Buškevičius. Beviltiškas susitikimas, šou publikai
  • ... apie Monstriukas.lt pataria: kaip atskirti originalią Labubu lėlę nuo klastotės „Lafufu“?
  • Aleksandras Dubinskis apie D. Trampo ultimatumas: taika mainais į Krymą ir NATO atsisakymą
  • Anna Skorochod, Eduardas Glioza apie Prezidentas sveikina JAV įsipareigojimą dėl saugumo garantijų Ukrainai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Tiškevičių statyta vila, kurioje gyveno pirmasis Palangos burmistras, laukia lankytojų
  • Kauno IX forto muziejuje atidaroma paroda „Lietuvos partizanų batuose…“
  • Kūrybiškiausia vasaros diena Kintuose: nuo lietuviškos dokumentikos, iki prieš šimtmečius parašytos muzikos interpretacijų 
  • Prie marių surengta pirmoji „Vėjo miestelio“ šeimų diena: gamtos paslaptys, kinas po atviru dangumi ir kosmoso tyrinėjimas

Kiti Straipsniai

Daržovės, cukinijos | pixabay.com nuotr.

Viena daržovė – gausybė panaudojimo būdų

2025 08 17
Ledų kokteilis | „Iki“ nuotr.

5 gudrybės skaniausiam ledų kokteiliui

2025 08 17
Melionas

Netikėti melionų ir arbūzų deriniai nustebins ne vieną

2025 08 17
Aliejus, maistas | pixabay.com nuotr.

Kokias klaidas darome naudodami alyvuogių aliejų?

2025 08 16
Kepsninė

Kepsninių patiekalai – sveikiau

2025 08 16
Pomidorai

Konservuoti pomidorams užteks tik 10 minučių

2025 08 15
Kepsninės patiekalai

Žolinės stalas – įvairiausiems skoniams

2025 08 15
Mėsos kukuliai, maistas | pixabay.com,

Maisto kainas mokyklose ketinama aptarti Seime

2025 08 12
Užkandžiai su lašiša

Mažai darbo – daug skonio: greiti užkandžiai su lašiša

2025 08 10
Uogos, šilauogės

Šilauogės mėgstamos ne tik dėl skonio

2025 08 10

Skaitytojų nuomonės:

  • Juras Staniui Buškei apie S. Buškevičius. Beviltiškas susitikimas, šou publikai
  • ... apie Monstriukas.lt pataria: kaip atskirti originalią Labubu lėlę nuo klastotės „Lafufu“?
  • Aleksandras Dubinskis apie D. Trampo ultimatumas: taika mainais į Krymą ir NATO atsisakymą
  • Anna Skorochod, Eduardas Glioza apie Prezidentas sveikina JAV įsipareigojimą dėl saugumo garantijų Ukrainai
  • Michailas Velleris apie L. Kojala. Zelenskio ir Europos lyderių vizitas Vašingtone
 
 
 
 
 
Kitas straipsnis
Gitanas Nausėda | lrp.lt nuotr.

Prezidentas kalbėjosi su JK ir Baltijos šalių lyderiais

Sekite mus Feisbuke

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

Furnitūra | fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | FS25 | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai