Šeštadienis, 31 gegužės, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Kepsnius paįvairins padažai ir garnyrai

www.alkas.lt
2023-04-30 16:15:03
0
Kepsninė

Kepsninė | pixabay.com nuotr.

Ruošiant patiekalus kepsninėje, ne ką mažiau svarbu pasigaminti prie jų derantį skanų garnyrą. Juo gali tapti ir paprasčiausios bulvės, juk jas ruošti galima įvairiais būdais. Derinti skirtingus prieskonius, žoleles, o kad taptų dar skanesnės – pasigaminti naminio padažo.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad ruošiant garnyrą, tinkantį prie įvairiausių mėsos patiekalų, pavyzdžiui, šašlykų – svarbiausia yra skonių balansas.

„Prie mėsos patiekalų ypač tinka įvairiausios daržovės. Tokiems patiekalams jos suteikia gaivumo. Jeigu tradicinės pomidorų ir agurkų salotos spėjo pabosti, mėgstamų daržovių taip pat galite pasikepti kepsninėje. Taip ruoštos daržovės įgaus nepaprasto, dūminio skonio. Tiesa, ant žarijų kepant daržoves, galioja tos pačios taisyklės, kaip ir kepant mėsą ar žuvį. Svarbiausia jų neperkepti“, – sako V. Juodkazienė.

Pasak jos, prieš kepant įvairiausios rūšies daržoves, jas galima lengvai pamarinuoti. Tai padaryti – paprasta. Tereikia kokybišką alyvuogių aliejų sumaišyti su mėgstamais prieskoniais ar šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir palaikyti 10–15 min.

„Jeigu grilyje kepsite supjaustytus baklažanus, cukinijas, svogūnus ar paprikas, kepti reikėtų kelias minutes, kol gražiai apskrus. Žinoma, jeigu kepsite bulves, užtruksite kiek ilgiau. Pavyzdžiui, didelei nesupjaustytai bulvei iškepti gali prireikti ir valandos“, – sako „Iki“ atstovė ir dalijasi ypatingai paruoštų bulvių receptu, kurios dėl dėmesio drąsiai galės rungtis su pagrindine patiekalo žvaigžde.

Grilyje keptos bulvės su sviestu ir česnaku. Tokioms bulvėms pasigaminti reikės: 2kg bulvių, 2 skiltelių česnako, 100 g ištirpinto sviesto, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Kaip jas pasigaminti? Bulves švariai nuplaukite ir nuvalykite jų odeles. Tuomet horizontaliai padarykite įpjovas, stengdamiesi išlaikyti vienodus tarpelius, kad jos tolygiai iškeptų. Indelyje ištirpinkite sviestą, įspauskite česnaką ir pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Šiuo mišiniu patepkite kiekvieną bulvę, stengdamiesi, kad sviesto patektų ir į tarpelius.

Kiekvieną bulvę suvyniokite į foliją – taip apsaugosite jas nuo tiesioginės laužo ar kepsninės kaitros. Jei norite, kad bulvės greičiau iškeptų, prieš tai jas 10–15 minučių pavirkite vandenyje ir tik tuomet tepkite sviestu bei kepkite grilyje.

Norėdami patiekalą pakylėti į naujas aukštumas, nepagailėkite kelių minučių padažui pagaminti. Jis puikiai tiks ir prie pačių įvairiausių mėsos patiekalų.

Varškės ir graikiško jogurto padažas su žalumynais. Padažui pagaminti reikės: 200 g varškės, 2–3 šaukštų graikiško jogurto, 2 skiltelių česnako, šviežių žalumynų, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Kaip jį pasigaminti? Varškę sumaišykite su jogurtu ir smulkintomis šviežio derliaus žolelėmis: krapais, svogūnų laiškais. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, įspauskite česnako. Jei norite, kad padažas būtų kreminės tekstūros – varškę galite sutrinti elektriniu trintuvu.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Kaip ant grotelių saugiai iškepti kepsnius?
  2. Naujo skonio maistui suteiks marinatai
  3. Mėgstamiausių žiemos uogų trejetukas: šilauogės, braškės ir avietės
  4. Pasiruošimas Kalėdoms – kepta antis
  5. Kelios gudrybės naudojantis kepsnine
  6. Valstybės dieną – tradiciniai kepsnių receptai
  7. Verdant kiaušinius svarbi kiekviena minutė
  8. Į bulvių košę tiks ir obuoliai, ir moliūgai
  9. Įprastai silkei – netikėtas skonis
  10. Valgiaraštį praturtins ir šaldyta žuvis
  11. Žiemą sušildys žuvienė ant laužo
  12. Minint mėsos kukulių dieną – kelios gudrybės
  13. Kovo 11-osios vakarienei – lietuviški patiekalai
  14. Kiauliena išlieka mėgstamiausia kepsnių mėsa
  15. Kepsninei puikiai tiks ir jūros gėrybės

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

Sūduviai
Etninė kultūra

Sūduvos vardo susigrąžinimas: diskusija dėl istorinės tapatybės ir teisinio įtvirtinimo

2025 05 31
Kviečia Petro Bartkaus-Žadgailos 100-osioms gimimo metinėms skirta paroda | voruta.lt nuotr.
Istorija

Kviečia Petro Bartkaus-Žadgailos 100-osioms gimimo metinėms skirta paroda

2025 05 31
Liuteronų sodas | M. Avik nuotr.
Architektūra

Vilniaus viešosios erdvės – tarp geriausių Lietuvoje: įvertintos Nacionaliniuose architektūros apdovanojimuose

2025 05 31
„Stasys Museum“ | V. Garlos nuotr.
Gamta ir ekologija

„Stasys Museum“ pirmųjų veiklos metinių proga pristato „Vaikų miško paviljoną“

2025 05 31
V. Zelenskio ir D. Trampo susitikimas Ovaliajame kabinete
Ukrainos balsas

V. Zelenskis: Rusija daro viską, kad kitas galimas susitikimas būtų bevaisis

2025 05 30
Mitingas prieš nekilnojamojo turto mokestį
Pilietinė visuomenė

Birželio 10 d. – antrasis mitingas prieš NT mokestį

2025 05 30
Andrius Kubilius ir Gitanas Nausėda
Lietuvoje

Prezidentas su EK nariu A. Kubiliumi aptarė gynybos stiprinimą

2025 05 30
Prezidentas apdovanojo tėvus ir globėjus
Lietuvoje

Prezidentas apdovanojo nusipelniusius tėvus ir globėjus

2025 05 30

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • +++ apie „Stasys Museum“ pirmųjų veiklos metinių proga pristato „Vaikų miško paviljoną“
  • LTV pranešė apie Teismas priėmė nagrinėti skundą dėl VRK atsisakymo registruoti referendumą dėl piliečių nuosavybės apsaugos
  • Rimvydas apie Sūduvos vardo susigrąžinimas: diskusija dėl istorinės tapatybės ir teisinio įtvirtinimo
  • Kita tema apie D. Kuolys. Lietuvių laisvės kovos: 1863–1864 metų sukilimo patirtys (I)

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Lietuvos banko rūmai Kaune kviečia į nemokamas ekskursijas ir šeštadieniais
  • D. Kuolys. Lietuvių laisvės kovos: 1863–1864 metų sukilimo patirtys (I)
  • Už kiek šiemet galima pailsėti Palangoje, Turkijoje ir Ispanijoje?
  • Augalai daugiabučiuose: svarbu ne tik grožis, bet ir saugumas

Kiti Straipsniai

Vynuogės

Keli netikėti ir skanūs vynuogių panaudojimo būdai

2025 05 31
Lašiša

Lašiša – nebrangu, skanu ir itin naudinga

2025 05 25
Kepsninė

Kepsninėms nėra prasto oro

2025 05 24
Kepsninė

Pavasarišką šilumą suteiks sūriu užkepti kepsniai kepsninėje

2025 05 18
Agurkai | pixabay.com, Monika1607 nuotr.

Daugelio mėgstamoms agurkų salotoms – nauji skoniai

2025 05 18
Lietuva turistus Tokijuje viliojo rožinėmis spalvomis

Mėgstamiausias vasaros patiekalas – kitaip

2025 05 17
Svarstyklės | pixabay.com, Joa70 nuotr.

Kova su antsvoriu: sveikos gyvensenos pakanka ne visada

2025 05 17
Maisto banko akcija | maistobankas.lt nuotr.

Nepasiturintiems paaukota 324 tūkstančiai vienetų maisto

2025 05 12
Pilvo skausmas | pixabay.com, Derneuemann nuotr.

Kaip atpažinti virškinimo infekciją, o ne kaltinti vakarienę?

2025 05 11
Maistas, maisto ruošimas

Atvėsusią savaitę sušildys nebrangus ir skanus kiaulienos troškinys

2025 05 10

Skaitytojų nuomonės:

  • +++ apie „Stasys Museum“ pirmųjų veiklos metinių proga pristato „Vaikų miško paviljoną“
  • LTV pranešė apie Teismas priėmė nagrinėti skundą dėl VRK atsisakymo registruoti referendumą dėl piliečių nuosavybės apsaugos
  • Rimvydas apie Sūduvos vardo susigrąžinimas: diskusija dėl istorinės tapatybės ir teisinio įtvirtinimo
  • Kita tema apie D. Kuolys. Lietuvių laisvės kovos: 1863–1864 metų sukilimo patirtys (I)
  • Rimgaudas apie Kviečia Petro Bartkaus-Žadgailos 100-osioms gimimo metinėms skirta paroda
 
 
 
 
 
Kitas straipsnis
Aplinkos apsaugos departamento logotipas | aad.lrv.lt nuotr.

Gegužę – aplinkosauginkų patikros miškuose

Sekite mus Feisbuke

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

 fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | FS25 | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI | lėktuvų bilietai

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai