Antradienis, 27 gegužės, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Kaip maistą ant laužu kepti sveikiau?

www.alkas.lt
2021-04-17 10:30:28
0
Besilaukiančioms moterims patariama vengti ant grotelių keptos mėsos

pixabay.com nuotr.

Vienas ryškiausių pavasario rodiklių – galimybė maistą gaminti lauke. Savaitgalį daugelis planuoja maistą kepti ant žarijų. Vaistininkai pastebi, kad nors toks maisto paruošimo būdas nėra sveikiausias pasirinkimas, vis dažniau kepimui pasirenkamos daržovės, laikomasi rekomendacijų ir maistas neperdeginamas. „Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Juodsnukytė sako, kad nepamirštant saiko ir randant sveikesnių pasirinkimų – maistas keptas ant grotelių tinkamas mūsų racionui.

Pasak sveikatos specialistės, kartais paskanauti maisto gaminto ant laužo nėra blogai, tačiau tai neturi būti dažnas pasirinkimas. „Jeigu stengiatės skirti daugiau dėmesio sveikesnei mitybai arba laikotės dietos, vieną dieną pasilepinę ant laužo keptu maistu savęs per daug negraužkite ir po jos vėl grįžkite prie įprastos mitybos“, – sako vaistininkė.

pixabay.com nuotr.

Vis dėlto net ir valgydami ant laužo keptą maistą, laikydamiesi tam tikrų taisyklių, galime paversti jį sveikesniu. Be jau minėto saiko, vaistininkė taip pat pataria vengti valgyti sunkų maistą vėlai vakare, o paskanavus ant laužo keptų patiekalų rasti laiko ir judėjimui, pasivaikščioti ar užsiimti kokia nors kita aktyvia veikla – tai padės ne tik sudeginti kalorijas, bet ir palengvins virškinimą.

Renkantis ant laužo gaminamus patiekalus vaistininkė rekomenduoja pirmenybe teikti sveikesnėms alternatyvoms, pavyzdžiui, riebesnę mėsą verčiau keisti į liesesnę. Taip pat dar dažniau kepimui rinktis daržoves – taip ne tik pasirinksite sveikesnę alternatyvą, bet ir suvalgysite papildomą porciją daržovių.

Be to svarbu atkreipti dėmesį į mėsos marinatus, jeigu turite galimybę juos gaminkite patys, rinkitės sveikesnius produktus, natūralias prieskonines žoleles, venkite riebių marinatų ar specialių jau paruoštų prieskonių mišinių. Pasirinkus marinatą svarbu nepersistengti ir nenaudoti jo per daug.

Ant laužo kepant mėsą nereikėtų pernelyg jos perkepinti. „Jeigu kepate riebią mėsą, apskrudinate ją iki angliukų, tai tokio maisto, skrandis gali nevirškinti, todėl tikrai siūlyčiau nepersistengti mėgaujantis tokiais kąsneliais“, – sako vaistininkė.

Skanaujant jau iškeptus grilio patiekalus labai svarbu saikingai vartoti įvairius padažus, nes jie dažnai yra gana kaloringi, sudėtyje turi daug cukraus.

Jeigu po grilio vakarienių skrandyje jaučiate sunkumą ir pastebite, kad maisto nepavyksta suvirškinti, vaistininkė pataria namuose turėti fermentų, kurie padėtų pasijusti geriau, tačiau jais nereikėtų piktnaudžiauti ir verčiau pirmiausiai daugiau dėmesio skirti saikui.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Kodėl verta maistą kepti garuose?
  2. Ministrai ragina rinktis maistą, užaugintą šalia
  3. Rinkdamiesi maistą, lietuviai didžiausią dėmesį skiria kainai ir sveikumui
  4. Ką turėtumėte žinoti apie šaldytą maistą: 5 svarbiausios žinios
  5. Keturi etapai, kaip tinkamai pasiruošti iškylai gamtoje
  6. Kaip pasidaryti gerą sumuštinį pietums darbe
  7. Lietuvos moterys restoranuose nori valgyti skaniai, o vyrai – pigiai
  8. Pažaislyje vyko jau trečią dešimtmetį minima sveiko maisto šventė (nuotraukos)
  9. Atėjus pavasariui vis daugiau susirūpinimo kelia papildomi kilogramai
  10. Latviškuose konservuose rasta neteisėtai įdėtos arklienos
  11. Dėl maisto skandalo Lenkijoje, patikrintos ir Lietuvos prekyvietės bei prekybos įmonės
  12. Tyrimas: Lietuvos gyventojai grūdinio maisto vartoja per mažai
  13. Tyrimas: Daugelis Lietuvos gamintojų nenaudoja gaminių su GMO
  14. Europoje – sveiko maisto „aukso amžius“
  15. Norint tinkamai maitintis – svarbiausia įvairovė

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Pasirinkite kategoriją

    Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Naujienos

    Užsienio reikalų ministerija
    Lietuvoje

    Rusijai įteikta nota dėl atakų prieš Ukrainos gyventojus

    2025 05 27
    Susitikimas su „Microsoft“ atstovais
    Lietuvoje

    G. Paluckas aptarė bendradarbiavimo galimybes su „Microsoft“

    2025 05 27
    Atliekų konteineriai | am.lrv.lt nuotr.
    Gamta ir ekologija

    Ministerija pagaliau įtvirtins, kokias atliekas rūšiuoti

    2025 05 27
    Gitanas Nausėda | lrp.lt nuotr.
    Lietuvoje

    Iš Eduardo Vaitkaus atimtas Gedimino ordino Karininko kryžius

    2025 05 27
    Lietuvos kariuomenei pristatyta „Bolide“ tipo raketų
    Lietuvoje

    Stiprinama oro gynyba, kariuomenė gavo raketų „Bolide“

    2025 05 27
    Atostogos | Pixabay.com nuotr.
    Lietuvoje

    VDI ragina vasarai ruoštis atsakingai

    2025 05 27
    Remigijus Baltrėnas
    Lietuvoje

    Pratybose „Perkūno tvirtovė 2025“ patikrintas Lietuvos gynybos planas

    2025 05 27
    „Rail Baltica“ | sumin.lrv.lt nuotr.
    Lietuvoje

    Sutarta siekti didesnių investicijų „Rail Balticos“ projektui

    2025 05 27

    SKAITYTOJŲ PASTABOS

    • Rimgaudas apie D. Razauskas. Kad neliktų Lietuvos
    • Naivus klausimas apie D. Trampas. Putinas visiškai išprotėjo, o Zelenskis savo kalbomis kelia problemų…
    • P.Skutas apie Druskininkuose vyko Seimo Kultūros komiteto išvažiuojamasis posėdis, skirtas kultūrinio turizmo plėtrai ir Lietuvos kultūros sostinės metams
    • razgadki istorii apie D. Kuolys. Kaip sugriauti Respubliką? Kaip nuginkluoti ir pavergti laisvą tautą?

    NAUJAUSI STRAIPSNIAI

    • Rusijai įteikta nota dėl atakų prieš Ukrainos gyventojus
    • Grindų plovimo mašinos: kokią rinktis ofisui, sandėliui ar parduotuvei?
    • G. Paluckas aptarė bendradarbiavimo galimybes su „Microsoft“
    • Ministerija pagaliau įtvirtins, kokias atliekas rūšiuoti

    Kiti Straipsniai

    Lašiša

    Lašiša – nebrangu, skanu ir itin naudinga

    2025 05 25
    Kepsninė

    Kepsninėms nėra prasto oro

    2025 05 24
    Geriamas vanduo

    Neišgeriantiems reikiamo vandens kiekio siūloma išeitis

    2025 05 24
    Kepsninė

    Pavasarišką šilumą suteiks sūriu užkepti kepsniai kepsninėje

    2025 05 18
    Agurkai | pixabay.com, Monika1607 nuotr.

    Daugelio mėgstamoms agurkų salotoms – nauji skoniai

    2025 05 18
    Lietuva turistus Tokijuje viliojo rožinėmis spalvomis

    Mėgstamiausias vasaros patiekalas – kitaip

    2025 05 17
    Svarstyklės | pixabay.com, Joa70 nuotr.

    Kova su antsvoriu: sveikos gyvensenos pakanka ne visada

    2025 05 17
    Maisto banko akcija | maistobankas.lt nuotr.

    Nepasiturintiems paaukota 324 tūkstančiai vienetų maisto

    2025 05 12
    Pilvo skausmas | pixabay.com, Derneuemann nuotr.

    Kaip atpažinti virškinimo infekciją, o ne kaltinti vakarienę?

    2025 05 11
    Maistas, maisto ruošimas

    Atvėsusią savaitę sušildys nebrangus ir skanus kiaulienos troškinys

    2025 05 10

    Skaitytojų nuomonės:

    • Rimgaudas apie D. Razauskas. Kad neliktų Lietuvos
    • Naivus klausimas apie D. Trampas. Putinas visiškai išprotėjo, o Zelenskis savo kalbomis kelia problemų…
    • P.Skutas apie Druskininkuose vyko Seimo Kultūros komiteto išvažiuojamasis posėdis, skirtas kultūrinio turizmo plėtrai ir Lietuvos kultūros sostinės metams
    • razgadki istorii apie D. Kuolys. Kaip sugriauti Respubliką? Kaip nuginkluoti ir pavergti laisvą tautą?
    • Rimgaudas apie D. Razauskas. Kad neliktų Lietuvos
     
     
     
     
     
    Kitas straipsnis
    „Rail Baltica“ | lrv.lt nuotr.

    „Rail Baltica“ Kaunui atveria naujų galimybių

    Sekite mus Feisbuke

    Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
    Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
    Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
     Pradžia

    Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

    Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

     fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | FS25 | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI | lėktuvų bilietai

     

    © 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

    • Saulės arkliukai
    • Renginiai
    • Reklama
    • Turinys
    • Apie Alkas.lt
    • Paremkite Alką
    No Result
    View All Result
    • Naujienos
      • Lietuvoje
      • Baltų žemėse
      • Užsienyje
    • Nuomonių ratas
      • Lietuvos kelias
      • Lietuvos kūrėjai
      • Sekmadienio sakmė
      • Akiračiai
      • Lietuvos repolonizacijai – ne!
      • Moksleivių mintys
    • Kultūra
      • Etninė kultūra
      • Mes baltai
      • Kalba
      • Religija
      • Istorija
      • Kultūros paveldas
      • Menas
      • Architektūra
      • Literatūra
      • Kultūros politika
      • Šventės
    • Visuomenė
      • Pilietinė visuomenė
      • Politika ir ekonomika
      • Švietimas
      • Žmonės
      • Užsienio lietuviai
      • Ukrainos balsas
      • Žiniasklaida
      • Laiškai Alkui
      • Pareiškimai
    • Gamta ir žmogus
      • Gamta ir ekologija
      • Šventvietės
      • Energetika
      • Sveikata
      • Psichologija
      • Kelionės
      • Kylam
      • Įvairenybės
    • Mokslas
      • Mokslo naujienos
      • Technika ir technologijos
      • Astronomija ir kosmonautika
      • Mokslo darbai
    • Skaitiniai
      • Žinyčia
      • Lituanistikos klasika
      • Prieškario skaitiniai
      • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
      • Grožinė kūryba
    • Visi rašiniai