Šeštadienis, 6 gegužės, 2023
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Kultūra

Velykų virtuvė šiandien: nuo sveikuoliškų desertų iki gurmaniškų delikatesų

www.alkas.lt
2019-04-19 07:00:45
2
Velykų virtuvė šiandien: nuo sveikuoliškų desertų iki gurmaniškų delikatesų

S. Burbaitės varškės apkepas | M. Rukaitės nuotr.

S. Burbaitės varškės apkepas | Asmeninio albumo nuotr.
S. Burbaitės varškės apkepas | M. Rukaitės nuotr.

Šiuolaikiškų Velykų simbolika keičiasi, kaip ir patiekalų įvairovė. Jei anksčiau ant lietuvių stalo puikuodavosi kiaulės galva, šaltiena, virtos dešros, dabar šeimininkės nori gaminti ir sveikesnius, ir įvairesnius patiekalus.

Žinoma, ir toliau nepamirštant stiprybės bei atbundančios gamtos simbolių – kiaušinių, žalumos bei stalo karaliaus – pyrago, dabar ruošiamo pasitelkus ir fantaziją, ir močiučių receptus. Kaip patariama puošti stalą ir be kokių skanėstų Velykų neįsivaizduoja žinomos Lietuvos moterys?

Vienas gražiausių papročių – kiaušinio dalybos

Kiaušinis pagrindiniu Velykų stalo simboliu išlieka ir šiais laikais. Pasak Vilniaus etninės kultūros centro Kultūrinių veiklų koordinatorės ir organizatorės Marytės Liugienės, daugelio pasaulio tautų mituose, sakmėse kalbama apie tai, kad būtent kiaušinis yra pasaulio pradžia. Kiaušinis atsiranda ant mūsų stalo ne tik per Velykas, bet ir Sekmines, Jurgines. Buvo tikima, kad kiaušinis gali sugerti blogąją energiją, tikėjo, kad jis gali pašalinti moralines ydas, netgi išgydyti kai kurias ligas, pavyzdžiui, Punsko apylinkėse kiaušiniu gydydavo drugį. Kiaušinių marginimas ir dažymas atsirado labai seniai, dar iki Krikščionybės, kuomet pirmą rastą laukinio paukščio kiaušinį nudažydavo raudona spalva ir nešdavo padėti „šventoje“ vietoje kaip auką personifikuotoms gamtos jėgoms.

Šiais laikais išlikęs gražus paprotys Velykų pusryčius pradėti nuo pašventinto gražiausio margučio, jį pasidalinant į tiek dalių, kiek yra šeimos narių. Tai garantuoja šeimos vienybę, susitelkimą, bendrystę.

Seniau labai stengėsi, kad Velykų stalas būtų gausus valgiais. Žemaitijoje stalo nenukraustydavo visas tris Velykų dienas, kadangi buvo tikima, jog ir visi metai bus sotūs. Patiekalai ant stalo buvo dedami nepjaustyti, linkint skalsos bei sotumo.

Ant stalo šeimininkės būtinai patiekdavo kiaulienos patiekalą. Kiaulė reiškė sotumą, vaisingumą. Stalo centre – margučiai dubenyje, papuoštame žalumynais, ir velykinis avinėlis su vėliavėle, sviestinis arba iš baltos tešlos. Stalas buvo puošiamas visžaliais augalais – bruknienojais, šarkakojais, beržo vytelėmis. Kai kur ant stalo statydavo ir „kiaušinyką“ – velykinę eglutę, kurią puošdavo kepinukais iš tešlos, popieriniais ar šiaudiniais paukščiukais, žalumynais. Na, o atsigaivinti Velykų metu valstiečių stalui puikiai tiko sula arba gira, paskaninta kmynais ar džiovintomis mėtomis. Pasak M. Liugienės, apeiginis Velykų pyragas – boba yra archajiškasis pavasario švenčių reliktas. Asocijavosi su geros (baltos) duonos gausa ir su namų pilnatve, geru kviečių derliumi. Ją gardindavo aguonomis, vaisiais, riešutais, puošdavo glajumi. Iš pyraginės tešlos likučių kepė paukščiukų pavidalų pyragėlius.

Na, o šiais laikais Velykų stalo puošmena tampa ne tik mieliniai pyragai. Dabar mielai eksperimentuojame ir gaminame įvairius tortus, desertus. Štai be kokių patiekalų savo Velykų vaišių neįsivaizduoja žinomos moterys.

Simona Burbaitė | M. Rukaitės nuotr.
Simona Burbaitė | M. Rukaitės nuotr.

Vitulskienė eksperimentuoja gamindama įvairius pyragus

„Velykos mūsų šeimai neabejotinai siejasi su bažnyčia, ramybe, darna bei artimais žmonėmis. Žinoma, ir žaismingumu. Susilaukus vaikų, per šią šventę mus aplanko ir Velykų kiškis“, – šypsosi „EV mados namų“ įkūrėja Erika Vitulskienė. Pašnekovė pasakoja, kad visuomet stengiasi sukurti jaukią aplinką pasitelkiant įvairias dekoracijas, pavasario spalvas – geltoną, žalią, raudoną. Šiomis spalvomis kartu su vaikais ji margina ir kiaušinius.

Neatsiejamas šventės akcentas, pasak E. Vitulskienės, yra pyragas. „Per šventes leidžiame sau atsipalaiduoti, todėl gaminame daug patys, o ant stalo netrūksta saldėsių. Kiekvienais metais eksperimentuojame. Žinoma, ne visuomet iš pirmo karto pavyksta pagaminti taip, kaip tikiesi, tačiau įdomiausiu ir svarbiausiu dalyku čia tampa procesas“, – komentavo E. Vitulskienė. Ji pasakoja, kad šiais metais, įkvėpta Alfo Ivanausko receptų, planuoja gaminti tortą su maskarpone arba klasika tapusį tiramisu desertą. „Norisi visiems palinkėti ne tik skanumynų, bet svarbiausio – artimųjų, vidinės ramybės ir šilumos“, – pabrėžė E. Vitulskienė.

Burbaitė Velykų vaišėms siūlo figūrą tausojantį saldėsį

Tinklaraštininkė, knygos „Tavo geriausia draugė“ autorė Simona Burbaitė sako, kad kaip ir kitos šventės, Velykos jai asocijuojasi su šeima. „Žinau, kad tai bus laikas, kada visi susirinksime prie bendro stalo, galėsime daugiau laiko praleisti kartu. Žinoma, pagrindiniu ir svarbiausiu šventės akcentu tampa margučiai, kuriuos dažome ir puošiame kartu su visa šeima“, – sako S. Burbaitė.

Kadangi jos mama nuostabiai gamina maistą, Simona prisipažįsta, kad kol kas yra tik pagalbininkė jai virtuvėje, be to, tai puiki proga išmokti jos gaminimo subtilybių. Dažniausiai ant Simonos šeimos Velykų stalo – įvairūs mėsos vyniotiniai, šaltiena, margučiai, salotos ir, žinoma, koks nors keptas pyragas ar tortas. „Visada verta pasidomėti įvairiais maisto tinklaraščiais, ypač lietuviškų jų turime tikrai puikių – ten ir pati randu idėjų, kaip gaminti subalansuotą maistą ne tik švenčių metų, o ir kasdien“, – patarė S. Burbaitė.

Simona pataria pasigaminti jos mėgstamiausią varškės apkepą, kuris šiais metais pakeis tradicinį pyragą. Pasak S. Burbaitės, jos kepamas varškės apkepas yra su ryžių dirbsniais, be kruopų ir cukraus, tad tai puiki idėja visiems, norintiems paįvairinti Velykų stalą ir rinktis desertus be sąžinės graužaties.

Panettone pyragas | M. Rukaitės nuotr.
Panettone pyragas | M. Rukaitės nuotr.

Varškės apkepo receptas:

Sudėtis

– 500g varškės (9% rieb.)
  5 kiaušinių
– 8/10 šaukštų ryžių dribsnių
– Pusė stiklinės kokosų ir ryžių pieno
– 1 banano
– Stiklinė mirkytų razinų
– Agavų sirupo arba medaus (pagal skonį)
– Šilauogių ir 150g graikiško jogurto  (papuošimui)

Pirmiausia ryžių dribsnius užpilkite kokosų ir ryžių pienu, kad išbrinktų. Tada atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Tryniuose su šakute sutrinkite 1 bananą, sudėkite varškę, išbrinkusias razinas ir ryžių dribsnius – viską išmaišykite. Gerai išplakite kiaušinio baltymus iki standžių putų, sudėkite į varškės masę. Pagardinkite medumi arba agavų sirupu.

Viską vėl gerai išmaišykite. Pasiruoškite kepimo indą, įklokite kepimo popierių. Visą masę sukrėskite į formą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40min. Iškepus palaukite kol atvės. Apkepo viršų ištepkite graikišku jogurtu ir ant viršaus pabarstykite šilauogių – atrodys labai gražiai.

Na ir dar dviejų tirpstančių burnoje pyragų receptai, kurie patiks ir išrankiausiems

Panettone pyragas

Itališkas pyragas, tirpstantis burnoje, įprastai gardinamas razinomis, bet šiuolaikinės šeimininkės į šį pyragą beria ne tik įvairius džiovintus vaisius, bet ir smulkintus riešutus. Šis desertas patiekiamas įvairių švenčių metu.

Ingredientai:

500g miltų
7 g druskos
50 g cukraus
14 g mielių
140 ml šilto pieno
5 kambario temperatūros kiaušiniai
250g minkšto sviesto
120g džiovintų vyšnių
120g džiovintų razinų
100g migdolų

Gaminimas

Miltus, druską, cukrų, mieles, pieną ir kiaušinius sudėkite į maišytuvą. Lėtai plakite dvi minutes, tuomet padidinkite greitį ir plakite dar 6-8 minutes, kol tešla taps minkšta ir puri.

Įpilkite tirpintą sviestą ir maišykite dar 5-8 minutes. Įdėkite džiovintus vaisius ir riešutus. Sumaišykite. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite plėvele ir palikite 12 valandų šaldytuve, kol tešla pakils. Pasiruoškite 18cm skardą, ištepkite ją sviestu. Tešlą sudėkite į kepimo formą ir palikite dar 2-3 valandoms, kol tešla pakils.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių  ir kepkite dar 35 minutes. Iškepusį Panettone pyragą iš karto išimkite ir leiskite atvėsti. Viršų galite ištepti kremu iš cukraus pudros ir citrinos sulčių, papuošti mėgstamais vaisiais, kokosų drožlėmis, maltais riešutais.

bbc.com receptas

Džeimio Oliverio riešutinis medaus pyragas

Jei mėgstate medaus tortą, šis pyragas jums tikrai patiks. Minkštas, purus, drėgnas, puikiai tiks Velykiniam rytui prie arbatos ar kavos puodelio.

Ingredientai biskvitui

250 g sviesto
220 g medaus
4 didelių kiaušinių
150 g maltų lazdyno riešutų
150 g pilno grūdo miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių

Šokoladinis ganašas

100 g tamsaus šokolado (70% kakavos)
1 šaukštelis sviesto
200 ml grietinėlės

Gaminimas

Gerai išmaišykite arba išplakite sviestą su medumi, įmuškite kiaušinius, po truputį supilkite sausus ingridientus – riešutus, kepimo miltelius, miltus. Išmaišykite ir paskirstykite tešlą 24 cm skardoje ant kepimo popieriaus. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje. Šokoladinį kremą paruoškite ištiprinę šokoladą, sviestą ir grietinėlę. Atvėsinkite ir supilkite šį kremą ant iškepto pyrago (jamieoliver.com receptas).

Na ir nepamirškime svarbiausio – didžiausia švenčių vertybė yra bendravimas, susitikimas su artimaisiais. Tad gaminkime kartu, pasimėgaukime atbundančia gamta ir jos gėrybėmis.

(https://www.bbc.com/food/recipes/panettone_16322) [DJ1]

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Vilniečiai kviečia į Velykų renginį „Dangus margučių raštuose“
  2. Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia į Velykų šventę (nuotraukos)
  3. Velykų stalui puošti – ne nykstantieji pataisai, o zuikiakrūmio šakelės
  4. Po apklausos paaiškėjo lietuvių, latvių ir estų Velykų šventimo ypatumai
  5. Velykų laukimas – su margučiais ir verbomis
  6. A. Vaicekauskas. Apeiginis Velykų kontekstas
  7. Antrąją Velykų šventės dieną galima praleisti klausant Kosto Smorigino dainų
  8. Ant Velykų stalo – galimi salmoneliozės pavojai
  9. Sveikų Velykų receptas: trys kiaušiniai ir saiko jausmas
  10. Kviečia Velykinis renginys „Dangus margučių raštuose“
  11. Margučių dabinimo magija
  12. Tradicinis kiaušinių marginimas XXI amžiaus priemonėmis (video)
  13. Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į amatų dieną ir Atvelykio šventę
  14. J. Vaiškūnas. Velykos: metas pasitelkti savo papročių dvasinę galią
  15. Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia kartu švęsti Velykas

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Pastabos 2

  1. sventems says:
    3 metai ago

    Butinai pasinaudosiu ir graziausioms ziemos sventems. Labai smagu su visa seima susesti prie bendro stalo ir ilgai tiesiog ramiai pabendrauti. Del to dievinu dideles sventes, ne grandioziniai baliai su muzikantais ir ivairiausia programa, bet tokie tikri ir jaukus pasisedejimai yra didziule vertybe. Ir nesuprantu kai zmones bamba, kad kiek pasiruosimo, kiek vargo, juk viska atperka tas laikas kartu

    Atsakyti
  2. skanus tortai vilniuje says:
    3 metai ago

    Žmona kiekvienais metais stengiasi nustebinti visą šaimą vis kokiais naujais patiekalais per velykas. Kiekvieną kartą vis kas nors naujo, tačiau visada labai skanu. Nekeičiam tik vieno dalyko. Velykinio torto, visada užsakome tą patį ir iš tos pačios vietos, nes jo skonis tiesiog neįtikėtinas. Gaila tik kad jau po pirmos dienos jo nebelieka. Manau kitais metais pirksime jau du

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

Maistas, žuvis | pixabay.com nuotr.

Patarimai, kad žuvį pamėgtų net vaikai

2023 05 06
D. Vaiškūnienė. Su Jore atėjo ir Naujieji metai!

D. Vaiškūnienė. Su Jore atėjo ir Naujieji metai!

2023 05 05
Žuvis, tunas | pixabay.com, Ubert nuotr.

Minint tuno dieną. Kuo ypatinga ši žuvis?

2023 05 02
Kelios gudrybės naudojantis kepsnine

Kepsnius paįvairins padažai ir garnyrai

2023 04 30
Maistas, žuvis | pixabay.com nuotr.

Kepsninei puikiai tiks ir jūros gėrybės

2023 04 29
Penkios gudrybės, kurias privalote žinoti, prasidėjus kepimo lauke laikui

Naujo skonio maistui suteiks marinatai

2023 04 23
Bananai | pixabay.com nuotr.

Bananų dieną – priminimas apie jų naudą

2023 04 19
Pusryčių dėžutėje – sveikatai palankūs užkandžiai

Vyturiams ir pelėdoms – skirtingi pusryčiai

2023 04 15
Uogos, šilauogės | pixabay.com Utroja0 nuotr.

Šilauogės – ir gardžios, ir naudingos

2023 04 10
Paštetas | pixabay.com, Hoksbergen nuotr.

Pritrūko vaišių? Padės lengvai ruošiamas paštetas

2023 04 09
Rodyti daugiau

Naujienos

Prezidento vizitas Londone | E. Kinaičio nuotr.
Lietuvoje

Prezidentas dalyvavo Karaliaus Karolio III ir Karalienės Kamilos karūnavimo iškilmėse

2023 05 06
Fontanas | pixabay.com, Hans nuotr.
Gamta ir žmogus

Uostamiestis fontanus įjungs Motinos dienai

2023 05 06
Jaunimas | S. Žiūros nuotr.
Lietuvoje

Vilniaus jaunimui – vasaros užimtumo programa

2023 05 06
Atnaujinti vaistinėles vairuotojai turės iki 2023 m. liepos 1 d. | lrv.lt nuotr.
Gamta ir žmogus

Pasikeisti vaistinėlėms liko 2 mėnesiai

2023 05 06
Aleksandras Sorokinas | rengėjų nuotr.
Žmonės

A. Sorokinas: Ultrabėgimas – tai kova su savimi

2023 05 06
Ukraina nepasiduos | Ukraina-npasiduos-facebook.comGeneralStaff.ua-nuotr nuotr.
Ukrainos balsas

Prigožino manevrai – Kermliaus režimo skilimo ženklas?

2023 05 06
Gyvūnų kailio retėjimas gali pranešti apie ligą
Gamta ir žmogus

Į namų saugumą reikia žiūrėti visapusiškai

2023 05 06
Jauni žmonės kviečiami tapti Pasaulio paveldo savanoriais | unesco.lt nuotr.
Kultūra

Jauni žmonės kviečiami tapti Pasaulio paveldo savanoriais

2023 05 06

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Žemyna apie Prigožino manevrai – Kermliaus režimo skilimo ženklas?
  • P.Skutas apie Šalia Karaliaus Mindaugo paminklo – paviljonas
  • ne gitaristas apie Kokį studijų ir profesijos kelią rinktis?
  • Pajūrietis apie Prigožino manevrai – Kermliaus režimo skilimo ženklas?

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • V. Balkus. Apie „didvyrišką kovą“ su narkotikai mokykloje
  • Prezidentas dalyvavo Karaliaus Karolio III ir Karalienės Kamilos karūnavimo iškilmėse
  • Uostamiestis fontanus įjungs Motinos dienai
  • Vilniaus jaunimui – vasaros užimtumo programa
Lininės rankinės Lininės rankinės Lininės rankinės

Kiti Straipsniai

Patarimai, kad žuvį pamėgtų net vaikai

by Ditė Česėkaitė
2023 05 06
0
Maistas, žuvis | pixabay.com nuotr.

Kad žuvį reikėtų kuo dažniau įtraukti į valgiaraštį, suaugusiems nėra naujiena, tačiau paprastai vaikai nebūna entuziastingi žuvies gerbėjai. Visgi keli...

Skaityti toliau

D. Vaiškūnienė. Su Jore atėjo ir Naujieji metai!

by Jonas Vaiškūnas
2023 05 05
2
D. Vaiškūnienė. Su Jore atėjo ir Naujieji metai!

Su Jore atėjo ir Naujieji metai! Pirmosios šventės dienos rytą, kaip ir kasmet, pirmąkart sukukavo gegutė, kuri nepaliaujamai jau kukuoja...

Skaityti toliau

Minint tuno dieną. Kuo ypatinga ši žuvis?

by Ditė Česėkaitė
2023 05 02
0
Žuvis, tunas | pixabay.com, Ubert nuotr.

Gegužės 2-ąją minima Pasaulinė tuno diena. Puiki tekstūra, geras skonis, vertė kūnui ir patraukli kaina – nenuostabu, kad tunas yra...

Skaityti toliau

Skaitytojų nuomonės:

  • Žemyna apie Prigožino manevrai – Kermliaus režimo skilimo ženklas?
  • P.Skutas apie Šalia Karaliaus Mindaugo paminklo – paviljonas
  • ne gitaristas apie Kokį studijų ir profesijos kelią rinktis?
  • Pajūrietis apie Prigožino manevrai – Kermliaus režimo skilimo ženklas?
  • Nuoroda apie Prigožino manevrai – Kermliaus režimo skilimo ženklas?
Kitas straipsnis
Oro erdvė – ne guminė: kaip joje telpa vis daugiau lėktuvų?

Oro erdvė – ne guminė: kaip joje telpa vis daugiau lėktuvų?

srtfondas Init

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt

   https://lazerineklinika.lt/ | https://sportsman.lt/ | Farming Simulator 22 mods | ETS2 Mods | FS22 Mods | FS22 mods download | Bigbank.lt | kemi.lt | TIK BALDAI | ATS Mods | Srotas24.lt - Dalys | Zuza.lt | Skyrybos internetu - skyrybos bendru sutarimu | fs22 mods | ATWINS | LIVIN parduotuvė | Grozionamaisfinksas.lt | https://zvejojam.lt | Darbo skelbimai | KlipShop | Kokybiškos tvoros

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai