Sekmadienis, 27 liepos, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Kepsninėms nėra prasto oro

www.alkas.lt
2025-05-24 10:32:00
0
Kepsninė

Kepsninė | pixabay.com nuotr.

Kol saulė slepiasi už debesų, o vaišėms gryname ore trukdo netikėtai užklumpantis lietus, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo kepsnių vakarėlį perkelti į namus. Šiuo metu vykstant teminiam Grilio mėnesiui jie siūlo namuose išbandyti užkandžius, kurie yra universalūs bet kokiai progai. Meistrų siūlomos trys užkandžių idėjos leis pajusti vasaros skonį bet kokiu oru, o tuo pačiu ir primins, kad nesvarbu, ar saulė šviečia, ar ne – kepsninė visada bus geras sprendimas.

Susibūrimams ieško išskirtinių skonių

„Nors šių metų gegužė šiltais orais per daug nedžiugina, visgi pastebime, kad mūsų pirkėjams įvairios kepsnių prekės – itin aktualios. Susibūrimus gryname ore, kepant įvairiausius patiekalus, tikėtina, pirkėjai perkelia į savo namus, kuriuose drąsiai eksperimentuoja, ragauja išskirtinius užkandžius,

Pavyzdžiui, įdomių ir neragautų skonių bulvių traškučius, saulėgrąžas, vytintas mažas dešreles, nealkoholinius gėrimus, ar patys gamina grilio įkvėptus patiekalus. Tam, žinoma, puikiai pasitarnauja ir šiuo metu vykstantis Grilio mėnuo, kuris savo asortimentu įkvepia imtis netikėtų naujų skonių atradimų“, – pasakoja „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Paieškų užkandžių įvairovei – tikrai netrūksta. „Taip pat pastebime, kad grilio susibūrimams tautiečiai vis dažniau renkasi kepti krevetes, sūrį, čioriso dešreles, panini sumuštinius ir kitas alternatyvas tradiciniams šašlykams“, – priduria I. Trakimaitė-Šeškuvienė, kuri dalijasi „Maximos“ kulinarijos meistrų siūlomais grilio įkvėptais užkandžiais.

Krevetės ant iešmelių

Ant grilio kepti krevečių iešmeliai – gardus ir maistingas užkandis, kuris yra universalus tiek ruošiant gryname ore, tiek ir namuose. Šiam patiekalui paruošti jums reikės:

·         800g šaldytų baltakojų krevečių ant iešmelių;

·         1 vnt. citrinos žievelės ir sulčių;

·         3 vnt. česnako skiltelių;

·         ¼ puodelio alyvuogių aliejaus;

·         1 a. š. druskos;

·         ¼ a. š. maltų juodųjų pipirų;

·         saujelės petražolių;

·         druskos (pagal skonį);

·         garnyrui – marinuotų geltonųjų kopūstų arba „Coleslow“ kopūstų salotų.

Gaminimas. Dideliame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, česnaką, alyvuogių aliejų, druską, juoduosius pipirus. Patepkite gautu mišiniu krevetes, uždenkite ir palaikykite šaldytuve 15 minučių. Jei norite sutaupyti laiko, galite rinktis ir iš anksto marinuotas krevetes, pavyzdžiui, pasirūpinę 2 vnt. pakelių (po 300 g) atšildytų nevirtų krevečių su žolelėmis ir sviestu.

Įkaitinkite grilį arba grilio keptuvę iki vidutinės–aukštos temperatūros. Gausiai patepkite groteles aliejumi. Išimkite krevetes iš šaldytuvo. Dėkite krevečių iešmelius ant grilio arba į grilio keptuvę virš tiesioginės kaitros. Kepkite krevetės apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Nuimkite nuo ugnies. Patiekiant pabarstykite, jei norisi, druska, patiekite su smulkintomis petražolėmis ir garnyru – salotomis – šalia.

Vištienos sparneliai su „basmati“ ryžiais

„Maximos“ kulinarijos meistrai siūlo prisiminti iš vištienos sparnelius, kurie patiekti su „basmati“ ryžiais taps puikiu pagrindiniu patiekalu ar lengvu užkandžiu. Jiems paruošti reikės:

·         800 g viščiukų broilerių sparnelių petelių;

·         4 a. š. sojos padažo;

·         2 a. š. medaus;

·         1 v. š. šviežio imbiero (smulkiai tarkuoto);

·         2 skiltelių česnako (smulkintų);

·         1 vnt. žaliosios citrinos sulčių ir žievelės;

·         saujelės kalendros lapelių;

·         juodųjų pipirų (pagal skonį);

·         sezamo sėklų;

·         sezamų aliejaus;

·         500 g „basmati“ ryžių;

·         garnyrui – „Coleslow“ kopūstų salotų arba kiniškų morkų ir agurkų salotų.

Gaminimas. Pirmiausia išmarinuokite sparnelius. Marinatui naudokite sojos padažą, medų, šviežią imbierą, česnaką ir žaliąją citriną. Marinatu išteptus sparnelius uždenkite ir laikykite šaldytuve 2–3 valandas. Norintys sutaupyti laiko gali rinktis ir jau iš anksto marinuotus viščiukų broilerių sparnelių petelius „Well Done“.

Nuplaukite ryžius po tekančiu vandeniu apie 2–3 minutes, kad pašalintumėte krakmolą. Tada virkite apie 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir palikite uždengtus virtuviniu rankšluosčiu. Prieš patiekiant pabarstykite keliais lašais sezamų aliejaus. Išimkite sparnelius iš marinato, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kepkite ant grilio apie 20 minučių. Sudėkite sparnelius į lėkštę, pabarstykite sezamo sėklomis, papuoškite šviežios kalendros lapeliais. Patiekite iš karto kartu su pasirinktomis salotomis garnyrui.

Užkandžių padėklas – ir gryname ore, ir jaukiam susibūrimui namuose

Kol gaminate pagrindinius patiekalus, palepinkite svečius užkandžių įvairove. Jie puikiai tiks tiek leidžiant laiką gryname ore, tiek susibūrus su draugais namuose. Užkandžių padėklui sudėlioti reikės:

·         100 g vytintos mažų dešrelių;

·         150 g vytintos ispaniškos dešros „Fuet“, kario apvalkale;

·         240 g kepintos duonos su sūrio ir majonezo padažu;

·         300 g marinuotų agurkų;

·         100 g sūrio juostelių su trumų arba česnakų skonio;

·         150 g krekerių;

·         100 g konservuotų svogūnėlių;

·         300 g kepamųjų mocarelos lazdelių;

·         150 g puskiečio sūrio su raudonuoju pesto arba kmynais;

·         80 g traškių bulvių traškučių (mėgstamo skonio);

·         100 g žemės riešutų traškioje luobelėje;

·         pagardinimui – mėgstamo padažo.

Gaminimas. Supjaustykite ingredientus ir patiekite ant didelės medinės lentelės ar lėkštėje – dėliokite gaminius kaip tik leidžia vaizduotė. Orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje pašildykite mocarelos lazdeles, patiekite jas paskutines, kad būtų šiltos. Skanaukite užkandžius su pamėgtu padažu, patiektu šalia bei mėgstamais vaisvandeniais ar nealkoholiniais gėrimais.

Parengta pagal „Maximos“ pranešimą

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Pomidorai – salotoms ir kepsninėms
  2. Moliūgai tiks ir… kepsninėms
  3. Kiaulienos išbraukti iš mitybos nėra tikslo
  4. Kai nėra minčių, kur dėti gausų cukinijų derlių
  5. Kai nėra laiko gaminti padės smulkinta mėsa
  6. Vištiena kepsninėje: pigu ir palanku sveikatai
  7. Ant Žolinės stalo – žarijose ir kepsninėje keptos bulvės
  8. Pavasarišką šilumą suteiks sūriu užkepti kepsniai kepsninėje
  9. Kepsninei puikiai tiks ir jūros gėrybės
  10. Kepsnių vakarėlis: kiek ir ko pirkti?
  11. Vienas baklažanas – penki būdai jį paruošti kepsninėje
  12. Kiaulienos nugarinė – pusryčiams, pietums ir vakarienei
  13. Kaip tinkamai vištieną laikyti namuose?
  14. Atvėsus orams – nebrangus šildantis vištienos troškinys
  15. Augant sveikesnės vištienos paklausai, svarbu ją sveikai paruošti

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

Medininkų bėgimas
Gamta ir žmogus

Sekmadienį – tradicinis Medininkų bėgimas

2025 07 26
Po ilgo delsimo – sprendimas dėl Sporto rūmų: Paveldo komisija primena apie paveldo vertes
Architektūra

Po ilgo delsimo – sprendimas dėl Sporto rūmų: Paveldo komisija primena apie paveldo vertes

2025 07 26
Lietuva stiprina vaidmenį kosmoso technologijose | Alkas.lt nuotr.
Astronomija ir kosmonautika

„Melius Futurum“ jungiasi prie Lietuvos Kosmoso pramonės

2025 07 26
Pranzcūzija pripažino Palestiną
Užsienyje

Prancūzija pripažins Palestinos valstybę? Izraelis tai vadina „apdovanojimu terorizmui“

2025 07 25
Elektrinis laivas | vvt.lt nuotr.
Gamta ir žmogus

Vilniuje prasideda kelionės elektriniu laivu Nerimi

2025 07 25
Gelbėjimosi ratas
Gamta ir žmogus

Skendimo prevencijos diena: kaip išvengti skaudžių nelaimių?

2025 07 25
Aplinkos apsaugos departamento logotipas | aad.lrv.lt nuotr.
Lietuvoje

Iš pareigų traukiasi AAD direktorius

2025 07 25
Sunkvežimiai „Renault D“
Lietuvoje

Lietuvos kariuomenę pasiekė „Renault“ sunkvežimiai

2025 07 25

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • taiva apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai
  • Kęstutis K.Urba apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai
  • taiva apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai
  • Budweiser apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Kaip atrasti džiaugsmą namuose?
  • 6 iš 10 šeimų dėl vaikų išdaigų turi paploninti piniginę
  • Uogos: kas stiprina kūną, o kas – sukelia audrą pilve
  • Kokią gertuvę rinktis ir kokios vengti?

Kiti Straipsniai

Uogos – naudingos, bet svarbu, kur renkamos

Uogos: kas stiprina kūną, o kas – sukelia audrą pilve

2025 07 27
Pomidorai

Švieži pomidorai – ir ant skrebučio

2025 07 27
Grybai, voveraitės

3 būdai, kaip voveraites patiekti su šviežiomis bulvėmis

2025 07 27
Maistas, žuvis

Jūros šventę namuose sukurs žuvies patiekalai

2025 07 26
Arbūzas

Šiltasis metas – su gaivaus, saldaus arbūzo patiekalais

2025 07 20
Svogūnai |

Kepsninei tinka ir svogūnai

2025 07 19
Maistas, maisto ruošimas

Aštuoniose mokyklose vaikai permokėjo už maistą

2025 07 18
Žemės ūkis

Žemės ūkis pripažintas nacionaliniam saugumui svarbia sritimi

2025 07 16
Kepsnys, Grilis

Kur slypi didžiausi apsinuodijimų pavojai?

2025 07 13
Vaisiai

Ar tikrai valgote tai, kas kūnui vasarą naudingiausia?

2025 07 13

Skaitytojų nuomonės:

  • taiva apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai
  • Kęstutis K.Urba apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai
  • taiva apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai
  • Budweiser apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai
  • Tomas Jakutis apie Prancūzija pripažins Palestinos valstybę? Izraelis tai vadina „apdovanojimu terorizmui“
 
 
 
 
 
Kitas straipsnis
Išmanusis televizorius

Technologijos keičia televizoriaus žiūrėjimo įpročius

Sekite mus Feisbuke

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

Furnitūra | fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | FS25 | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai