Gaminiai, pagaminti pagal Nacionalinę maisto kokybės sistemą, jau gali būti ženklinami dviem ženklais. Šie ir kiti taisyklių pakeitimai, įtraukiantys tvarios gamybos aspektus, leis išplėsti gamintojų ratą, padidinti rinkai tiekiamų kokybiškų gaminų asortimentą ir suteiks platesnį pasirinkimą vartotojui.
Taip pat naujose taisyklėse sukonkretinami veiksniai, kuriais pagal Nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintas maistas (NKP) turi išsiskirti iš įprastinių gaminių, esančių rinkoje: pasižymėti kokybe, atsekama kilme, gaminami tausojant aplinką ir užtikrinant gyvūnų gerovę.
Skirtingais ženklais ženklinami gaminiai skirsis ne žaliavų kilmės ar pagaminimo šalimi, tačiau reikalavimais tiek gamybos procesui, tiek ir galutinio gaminio kokybei.
Naujuoju ženklu „Nacionalinė kokybė. Lietuva“ ženklinami produktai, atitinkantys pagrindinius Nacionalinės maisto kokybės sistemos keliamus reikalavimus, o raudonu ženklu „Kokybė“ – gaminiai, atitinkantys pagrindinius ir papildomus reikalavimus.
NKP ženklu turi būti ženklinami rinkai tiekiami, tiesiogiai žmonėms vartoti skirti produktai.
Tiesiogiai galutiniam vartotojui parduodantieji savo ūkyje ar įmonėje išaugintus ir (arba) pagamintus NKP, pardavimo metu galutiniam vartotojui gerai matomoje vietoje turi laikyti sertifikavimo įstaigos išduotą sertifikatą, kuriuo patvirtinama parduodamų NKP atitiktis keliamiems reikalavimams.