Šaldytuose koldūnuose iš Estijos mėsos dešimtadaliu mažiau nei turėtų būti (0)

Kasuvalgyti.lt nuotr.

Kasuvalgyti.lt nuotr.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad laikinai uždrausta realizuoti ir nurodyta perženklinti trijų pavadinimų Estijoje pagamintų koldūnų partijas, nustačius, kad mėsos įdaro šiuose gaminiuose yra vidutiniškai 10 proc. mažiau nei ženklinimo etiketėje deklaruoja gamintojas.

Estijos gamintojo „UVIC A.S.“ produkcijos mėginiai atrinkti įgyvendinant kasmetinį maisto produktų saugos ir kokybės stebėsenos planą. Įgyvendinant šį planą tikrinama ne tik maisto produktų sauga ir kokybė, bet ir vertinama, ar ženklinimo etiketėje pateikta informacija atitinka produktų savybes ir neklaidina vartotojų.

Mėginius ištyrus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje nustatyta, kad gaminyje „Šeimos koldūnai su kiauliena ir jautiena“ mėsos įdaras sudaro 52,4 %, tuo tarpu gamintojo etiketėje nurodyta, kad įdaras turėtų sudaryti 62 % (42 % kiaulienos ir 20 % jautienos). „Šaldytuose koldūnuose su jautiena“ mėsos įdaro nustatyta 40,1 %, nors turėtų būti  – 50 %, o „Šaldytuose koldūnuose“ mėsos įdaras tesudarė 36,8 %, nors gamintojas deklaravo – 45 % mėsos įdaro.

„Atsižvelgdami į oficialius laboratorinių tyrimų rezultatus, įmonei nurodyta surinkti iš rinkos šias koldūnų partijas ir jas perženklinti, etiketėje pateikiant faktinį mėsos įdaro kiekį“, – pabrėžė Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Ričardas Kliučinskas.

Kategorijos: Gamta ir žmogus, Sveikata, Visi įrašai | Žymos: , , , , .
Skaityti komentarusKomentavimo taisyklės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat skaitykite: