Sekmadienis, 20 liepos, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Persimonai – išbandykite patiekalus, kurie nustebins

www.alkas.lt
2024-12-24 10:44:00
0
Persimonai, vaisiai | pixabay.com, PagArt nuotr.

Šaltais ir tamsiais žiemos vakarais nuotaiką pakelti visai paprasta – tereikia pasilepinti gardžiais patiekalais, kurie džiugina netikėtais skoniais. „Lidl“ kviečia atrasti persimonus – universalų žiemos vaisių, puikiai derantį tiek prie sūrių, tiek prie saldžių patiekalų. Vakarienei išbandykite du egzotiškus receptus: sultingą kiaulienos patiekalą ir šokoladinį pudingą, kuriuos puikiai papildys šis saldus, oranžinis vaisius.

Žiema – puikus metas mėgautis kūryba virtuvėje ir atrasti naujų receptų. Kad šie skonių eksperimentai būtų sėkmingi, būtina pasirūpinti kokybiškais ingredientais.

Vakarienei – kiaulienos patiekalas su persimonais

Nors iš pirmo žvilgsnio kiaulienos ir persimonų derinys gali pasirodyti neįprastai, išbandę jį būsite maloniai nustebinti – šie ingredientai puikiai papildo vienas kitą. Persimonai suteikia mėsai subtilios gaivos ir padeda ją išlaikyti sultingą.

Šiam patiekalui pasigaminti prireiks:

1 kg kiaulienos mentės be kaulų

4 prinokusių persimonų

1 vidutinio dydžio svogūno

2 v. š. alyvuogių aliejaus

120 ml vištienos sultinio

1 a. š. kukurūzų krakmolo

2 a. š. vandens

Druskos, pipirų ir džiovintų čiobrelių pagal skonį

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pradėkite ruošti kiaulienos mentę.

Mėsą įtrinkite druska, pipirais ir čiobrelių prieskoniais, tada sudėkite į kepimo indą. Šalia mėsos išdėliokite kubeliais pjaustytus persimonus ir griežinėliais pjaustytus svogūnus, pabarstykite juos druska ir pipirais. Visą patiekalą apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Patiekalą kepkite apie 1 val. 30 min., kol mėsa taps sultinga ir minkšta.

Mėsai iškepus, išdėliokite ingredientus į serviravimo indą ir uždenkite folija, kad patiekalas išliktų šiltas. Tuo metu paruoškite padažą.

Po kepimo likusias sultis supilkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek sultinio, o kukurūzų krakmolą, sumaišytą su vandeniu, lėtai supilkite į kaitinamą skystį. Kaitindami maišykite, kol padažas sutirštės ir užvirs.

Paruoštą padažą užpilkite ant kiaulienos ir patiekite kartu su keptais persimonais bei svogūnais. Prieš patiekiant į stalą, patiekalą galite pagardinti mėgstamais žalumynais.

Desertui išbandykite šokoladinį pudingą su persimonais

Pabaikite vakarienę egzotišku desertu ir pasinerkite į šokolado bei persimonų skonių fiestą! Šis sveikesnis šokoladinis pudingas su persimonais yra paruošiamas vos per kelias minutes, o jo skonis greitai pavergs visos šeimos širdis. Eksperimentuokite ir atraskite naują mėgstamą desertą!

Šiam kreminiam receptui jums reikės:

2–3 vnt. sunokusių persimonų

2–3 v. š. kakavos miltelių

1–2 a. š. medaus arba klevų sirupo

50 g juodojo šokolado „Fin Carre“

0,5 puodelio mėgstamo skonio augalinio gėrimo

Pirmiausia nuplaukite ir nulupkite persimonus. Tai padarę, supjaustykite juos gabalėliais.

O dabar linksmoji dalis. Trintuve sutrinkite persimonus kartu su kakava, pasirinktu saldikliu ir augaliniu pienu, kol masė taps vientisa.

Supilkite desertą į indelius ir apie 15 min atšaldykite šaldytuve, kad pudingas sutirštėtų ir taptų malonios konsistencijos.

Kol desertas šąla, pasigaminkite šokolado drožles. Tai galite padaryti smulkindami šokoladą peiliu arba tarkuodami jį tarka. Pudingui pakankamai atšalus, jomis apibarstykite desertą. Papildomai desertą galite papuošti uogomis ar riešutais.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Persimonai – ne tik vitamino A šaltinis
  2. Atkeliauja rudeniniai skanėstai – persimonai
  3. Kokiais padažais gardinti patiekalus be sąžinės graužaties?
  4. Išbandykite latvių pasididžiavimą – sklandrausį
  5. Įprastą kopūstą išbandykite neįprastai
  6. „airBaltic“ atskleidė mėgstamiausius Lietuvos keleivių patiekalus
  7. Ruošiate kepsnines? Išbandykite sausąjį marinatą
  8. Kaip paruošti žuvies patiekalus šventėms?
  9. Arbūzai neįprastai – dūmo skonis nustebins visus
  10. Vynuogės – kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais
  11. Norisi ko nors neįprasto? Išbandykite midijas
  12. Kai kurie vaisiai ir daržovės naudingi ir šunims
  13. Visi atsakymai apie persimonus
  14. Kisielius: tradiciniai ir nauji skoniai
  15. Iš melionų – net ir duona

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

Unsplash.com, D. Fonteino nuotr.
Ukrainos balsas

Nuogas Rusijos caras

2025 07 20
ANBO-I: nuo pirmojo skrydžio iki Lietuvos aviacijos šimtmečio | etm.lt nuotr.
Istorija

ANBO-I: nuo pirmojo skrydžio iki Lietuvos aviacijos šimtmečio

2025 07 20
Lenkijoje pagerbtas S.Dariaus ir S.Girėno istorinis skrydis per Atlantą
Istorija

Lenkijoje pagerbtas S.Dariaus ir S.Girėno istorinis skrydis per Atlantą

2025 07 20
Vyksta Žagarės Vyšnių šventė
Kultūra

Vyksta Žagarės Vyšnių šventė!

2025 07 19
Dviračių takas
Lietuvoje

Radviliškyje atsiras 15 kilometrų naujų dviračių takų

2025 07 18
Smiltynės perkėla
Lietuvoje

Smiltynės perkėlos laukia pertvarka

2025 07 18
Maistas, maisto ruošimas
Lietuvoje

Aštuoniose mokyklose vaikai permokėjo už maistą

2025 07 18
Kelias Vilnius–Kaunas–Klaipėda | vialietuva.lt nuotr.
Lietuvoje

Tvarkomas kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožas prie Kryžkalnio  

2025 07 18

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • jo apie Lenkijoje pagerbtas S.Dariaus ir S.Girėno istorinis skrydis per Atlantą
  • Saulius Poderis apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai
  • Ar leisime? apie R. Vanagas. Sakmė apie raidę W, mojavusią erelio sparnais
  • Vilna apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Pagrindinės taisyklės, užtikrinant telefono apsaugą
  • Sveikatingumo pleistrai: pagalba ar tiesiog placebas?
  • Ką gali išgirsti išmanieji įrenginiai?
  • Nuogas Rusijos caras

Kiti Straipsniai

Arbūzas

Šiltasis metas – su gaivaus, saldaus arbūzo patiekalais

2025 07 20
Svogūnai |

Kepsninei tinka ir svogūnai

2025 07 19
Maistas, maisto ruošimas

Aštuoniose mokyklose vaikai permokėjo už maistą

2025 07 18
Žemės ūkis

Žemės ūkis pripažintas nacionaliniam saugumui svarbia sritimi

2025 07 16
Kepsnys, Grilis

Kur slypi didžiausi apsinuodijimų pavojai?

2025 07 13
Vaisiai

Ar tikrai valgote tai, kas kūnui vasarą naudingiausia?

2025 07 13
Burokėliai

Rožiniai gali būti ne tik šaltibarščiai

2025 07 12
Braškės

Kaip iš uogų gauti didžiausią naudą?

2025 07 12
Maisto taryba

Maisto taryba analizuoja kainas ir ieško sprendimų

2025 07 11
Baltijos šalių žemės ūkio ministrai

Baltijos šalių minisrai aptarė svarbiausius žemės ūkio klausimus

2025 07 09

Skaitytojų nuomonės:

  • jo apie Lenkijoje pagerbtas S.Dariaus ir S.Girėno istorinis skrydis per Atlantą
  • Saulius Poderis apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai
  • Ar leisime? apie R. Vanagas. Sakmė apie raidę W, mojavusią erelio sparnais
  • Vilna apie K. Urba. Baltų raida ir virsmai
  • Mikabalis apie R. Vanagas. Sakmė apie raidę W, mojavusią erelio sparnais
 
 
 
 
 
Kitas straipsnis
Orkaitė | pixabay.com, px steven be nuotr.

5 patarimai padės ruošiant kepinius elektrą naudoti taupiau

Sekite mus Feisbuke

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

Furnitūra | fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | FS25 | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai