Ar kada nors susimąstėte, kodėl pusryčiai vadinami svarbiausiu dienos valgiu? Atsakymas gana paprastas: būtent nuo jų priklauso, kaip jausimės visą dieną, kiek jėgų turėsime. Sveiki pusryčiai – tai ne tik energijos šaltinis, bet ir raktas į gerą nuotaiką bei produktyvumą. Visgi, nemaža dalis žmonių, skubėdami į mokslus ar darbus, apleidžia šį rytinį ritualą arba renkasi greitus, bet ne visai sveikus užkandžius. Turime puikią žinią – sveiki, gardūs ir maistingi pusryčiai gali būti itin greitai paruošiami! Pateikiame net tris receptus: kviečiame išbandyti.
Grikių dubenėlis su avokadais ir lašiša
Svajojate apie gardžius, sočius ir estetiškai atrodančius pusryčius? Jei taip, šis receptas – kaip tik jums! O geriausia tai, kad patiekalą paruošite vos per 10 minučių. Išbandykite ir tikrai nenusivilsite.
2 porcijoms jums reikės:
- 100 g grikių;
- 1 vnt. vidutinio dydžio avokado;
- 100 g sūdytos lašišos;
- saujelės saulėje džiovintų pomidorų;
- saujelės skrudintų riešutų (tinka anakardžiai, migdolai, kedro riešutai ir kt.)
Padažui:
- 1 a. š. medaus / klevų sirupo;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 20 g krapų;
- 2 v. š. vandens;
- 1 v. š. citrinų sulčių;
- 1 skiltelė česnako;
- žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
- Iš vakaro užmerkite grikius. Tokiu būdu, ryte sutaupysite daug laiko ir pusryčius pasiruošite itin greitai!
- Atėjus rytui, pradėkite nuo padažo: visus ingredientus sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite, kol konsistencija bus vientisa.
- Į dubenėlį įdėkite grikius. Ant viršaus – kubeliais supjaustytą avokadą, lašišos gabalėlius, pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Nepamirškite apibarstyti skrudintų riešutų ir viską aplieti padažu. Skanaus!
Per naktį brinkintos avižos su jogurtu ir uogomis
Norite pasilepinti pusryčiais, kurie būtų ne tik maistingi, tačiau ir primintų desertą? Jei taip, išbandykite šį receptą. Patikėkite, patiks visai šeimai! Beje, šis pusryčių patiekalas ne tik skanus, bet ir draugiškas piniginei. Ypatingai, kai parduotuvių akcijos leidiniai siūlo puikių nuolaidų sezoninėms uogoms.
2 porcijoms reikės:
- 125 g avižinių dribsnių;
- 250 g augalinio pieno (migdolų, avižų, kokosų ir pan.);
- 125 g graikiško jogurto;
- 1 v. š. chia sėklų;
- 2 v. š. pakepintų kokosų drožlių;
- 1 v. š. medaus / klevų sirupo / agavų sirupo;
- saujelės mėgstamų uogų (šilauogės, braškės, avietės ir pan.).
Gaminimo eiga:
- Pusryčius pradėkite ruošti iš vakaro! Visus ingredientus (išskyrus uogas) padalinkite į 2 nedidelius indėlius. Labai gerai išmaišykite, indelius uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą.
- Ryte išsitraukite indelius iš šaldytuvo, ant viršaus užbarstykite mėgstamų uogų. Skanaus!
Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
Paskutinis patiekalas patiks tiems žmonėms, kurie savo ryto neįsivaizduoja be kiaušinių. Tiesa, omletą pagaminti užtruks kiek ilgiau nei patiekalus, kuriuos aprašėme prieš tai. Vis dėlto, laiką, kol omletas keps orkaitėje, galėsite išnaudoti rytiniam pasiruošimui: dušui, makiažui, rytinei spaudai, drabužių išsilyginimui, kavos puodeliui ir pan.
2 porcijoms jums reikės:
- 4 kiaušinių;
- ½ raudonosios paprikos;
- 40 g fermentinio sūrio;
- 40 g špinatų;
- 1 a. š. sviesto;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Nedidelę kepimo formą patepkite sviestu.
- Kiaušinius išplakite. Į plakinį įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
- Špinatus susmulkinkite. Sudėkite į dubenėlį su plaktais kiaušiniais.
- Sutarkuokite sūrį. Jį suberkite į plakinį ir viską gerai išmaišykite.
- Kubeliais supjaustykite papriką. Dalį kubelių suberkite ant kepimo indo dugno. Ant viršaus pilkite kiaušinių plakinį ir užberkite likusius paprikos kubelius.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30 min.
- Linkime skanių pusryčių!