Penktadienis, 15 rugsėjo, 2023
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus Įvairenybės

Naujųjų rytui – greiti ir ypatingi pusryčiai

www.alkas.lt
2022-01-01 10:01:29
0
Gydytoja dietologė: košė – tai atsakymas į daugelį vaikų mitybos klausimų

zenpr.lt nuotr.

Sutikus Naujuosius metus laikas pagalvoti, ką skanausite pirmąjį 2022-ųjų rytą. Juk ypatingą dieną smagu pradėti lėtais ir skaniais pusryčiais. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad norint pasiruošti ypatingus pusryčius – ilgai suktis virtuvėje tikrai nereikia. Kai kuriuos produktus galima pasiruošti iš anksto arba panaudoti šventinio stalo likučius.

„Šventėms einant į pabaigą eksperimentai su receptais nesibaigia. Pastebime, kad žmonės naujai atrastus galinius pritaiko ir kasdienėje maisto ruošoje. Pavyzdžiui, renkasi ne tik tradicinius, bet ir migdolų ar viso grūdo miltus, patiekalus pagardina egzotiniais vaisiais arba pritaiko šventiniu laikotarpiu atrastus padažus, užtepėles“, – sako V. Juodkazienė.

Kiaušiniai – įvairiausiai pavidalais

Pasak maisto ekspertės, sukant galvą apie vėlyvųjų pusryčių meni, dažniausiai pagalvojama apie įvairiausiais pavidalais ruoštus kiaušinius. Vis dėlto, net ir gaminant šį, kasdieniam stalui būdingą produktą verta paeksperimentuoti.

„Jeigu pusryčiams mėgstate virtus kiaušinius – paskaninkite juos įvairiais įdarais. Pridėkite į kiaušinius žolelių, krienų ar majonezo, smulkintos rūkytos žuvies, ančiuvių arba paprasčiausių šprotų. Jeigu paprastai valgote omletą, vietoje jo galima pasigaminti prancūzų pasididžiavimą – kišą.

Šiam patiekalui nereikia įmantrių ingredientų, jį gaminant galite  improvizuoti, ar, pavyzdžiui, panaudoti šventinio stalo likučius, o turintys daugiau laiko galėtų išbandyti jėgas gaminant vėlyvųjų pusryčių klasika tapusius Benedikto kiaušinius“, –  sako V. Juodkazienė.

Šventiniams pusryčiams puikiai tinka ir skirtingų kruopų košės. Jas galima pagardinti įvairiais padažais, pradedant klasikiniu pesto ir baigiant užtepėlėmis su saulėje džiovintais pomidorais ar alyvuogėmis.

Košes galima paskaninti ir kepta šonine, įvairių rūšių sūriu, vytintu kumpiu lašiša, pakeptomis daržovėmis arba kiaušiniu. Jeigu mėgstate saldžiau – tam puikiai tiks ir įvairiausi vaisiai, uogos, riešutų sviestas, riešutai, kokoso drožlės, netgi nuo šventinių pyragų gamybos likusios vaisių tyrės.

Nepamirškite smaližių

Į vėlyvųjų pusryčių meniu nepamirškite įtraukti ir kitų saldžių patiekalų – blynelių, kruasanų ar prancūziškų skrebučių. Dar vienas ikoniškas šventiškų pusryčių patiekalas – vafliai. Jie taip pat gali būti tiek saldūs, tiek sūrūs.

Ant pikantiško skonio vaflių dažnai patiekiami kepti arba be lukšto virti kiaušiniai, skrudinta šoninė ar sūdyta lašiša. Be to, prie tokių vaflių galite pasigaminti ir šviežių daržovių salotų, netgi humuso. Jeigu norite pasmaližiauti, vaflius pagardinkite riešutų, šokolado ar karamelės kremu, plakta grietinėle, netgi ledais – taip paruošti vafliai itin patinka vaikams.

„Vaflius pasigaminti nesudėtinga. Be to, jau iš vakaro galite pasidaryti jiems skirtą tešlą, ją supilti į indą, jį apdengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve. Tuomet ryte teliks tik įkaitinti vafliams skirtą keptuvę ir juos iškepti.

Be to, tešlai pasidaryti nereikia jokių įmantrių ingredientų. Norint išsikepti šio skanėsto prireiks miltų, žiupsnelio druskos ir cukraus, kepimo miltelių, kelių kiaušinių, stiklinės pieno ir sviesto. Jeigu norite gaminti saldžius vaflius, į tą pačią tešlą tereikia įdėti vanilės ekstrakto“, – teigia V. Juodkazienė ir dalijasi keliais nepaprasto skonio receptais, puikiai tiksiančiais ant jūsų šventinių pusryčių stalo.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Pusryčiai suteikia galių ir skatina darbingumą
  2. Ruošiantis Naujųjų metų sutikimui būtina pasirūpinti ir augintiniais
  3. Pusryčiai Vilniuje
  4. Kruopos: kiek ir ką apie jas žinome?
  5. Kiaušiniai mini savo pasaulinę šventę
  6. Mėgstamiausių žiemos uogų trejetukas: šilauogės, braškės ir avietės
  7. Kodėl ir pavalgę kartais jaučiamės alkani?
  8. Metas užsiimti kūno valymu
  9. Plekšnė: mažai kalorijų – daug baltymų
  10. Žuvies paruošimas turi savas taisykles
  11. Imbieras padės atlaikyti rudenišką žvarbą
  12. Blynai: pusryčiams, pietums, vakarienei
  13. Į pagalbą pavargusioms akims – maisto produktai
  14. Želė tortas – sveika ir puošnu
  15. Pasiruošimas Kalėdoms – kepta antis

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

Daržovės | pixabay.com, Qimono nuotr.

Dar mažai pažįstami lapiniai kopūstai

2023 09 10
Kuo papildyti pavasarinį stalą?

5 taisyklės, kaip maitintis vyresniame amžiuje

2023 09 10
Pelėsinis sūris | pixabay.com, PDPhotos nuotr.

Ką žinote ir ko nežinote apie pelėsinį sūrį?

2023 09 10
Kepsniai, šnicelis | pixabay.com nuotr.

Kaip mityba susijusi su jaučiamu skausmu?

2023 09 09
Afrikinis kiaulių maras pasiekė Joniškio rajoną

VMVT siunčia įspėjimą žvėrienos mėgėjams

2023 09 09
Lietuvos gyventojai vis labiau domisi sveika mityba

Ką dėti į mokyklinuko priešpiečių dėžutę?

2023 09 03
Moliūgai | pixabay.com, Anncapictures nuotr.

Moliūgai: nuo muskatinių iki spagetinių

2023 09 03
Kiek ir kokių vynuogių valgyti?

Vynuogių ABC: rinktis šviesias ar tamsias?

2023 09 02
„Maisto banko“ atiduotuvė | M. Vitėno nuotr.

„Maisto bankas“ atidarė pirmąją maisto atiduotuvę

2023 08 31
Daržovės | pixabay.com, Qimono nuotr.

Šparaginės pupelės: geltonos ar žalios?

2023 08 27
Rodyti daugiau

Naujienos

LGGRTC atstovė R. Driaučiūnaitė pristato parodą | LGGRTC nuotr.
Istorija

Istorija gyva – gyvuose liudytojuose

2023 09 15
Pasas, pilietybė| lrv.lt nuotr.
Lietuvoje

Seimas svarsto Pilietybės įstatymo pakeitimus

2023 09 14
Jau veikia intelektinei nuosavybei skirta svetainė
Lietuvoje

Pasirūpinti intelektine nuosavybe – paprasčiau

2023 09 14
Ligoninė | sam.lt nuotr.
Gamta ir žmogus

SAM: didės dienos stacionarų skaičius

2023 09 14
Miškas | am.lt nuotr.
Gamta ir ekologija

Dar 2 miškuose skelbiama stichinė nelaimė

2023 09 14
Orlaivių nuledinimo skysčio perdirbimo gamyklos atidarymas | sumin.lrv.lt nuotr.
Lietuvoje

Vilniaus oro uoste – žingsnis tvarumo link

2023 09 14
Dr. Zachis Havasas noriai dalijo autografus ir fotografavosi | A. Paulavičiaus nuotr.
Istorija

Legendinis egiptologas vilniečiams atskleidė paslaptingųjų mumijų pasaulį

2023 09 14
Ramūnas Karbauskis | Alkas.lt, A. Sartanavičiaus nuotr.
Lietuvoje

LVŽS traukiasi iš susitarimo dėl švietimo

2023 09 14

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Kaip gražu! apie Tautininkai ir centristai kviečia telktis apie prof. Igną Vėgėlę
  • Išdavystė??? apie „Storm Shadow” smūgis Putinui į paširdžius
  • >Žemynai apie Sugrįžta Nacionalinis judumo iššūkis
  • Kažin apie V. Apžvalgininkas. Gudijos opozicija pradėjo išsisukinėti dėl litvinizmo

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Istorija gyva – gyvuose liudytojuose
  • Buhalterinė apskaita Panevėžyje – kokia nauda verslams?
  • Tinkamo padangų montavimo svarba
  • V. Apžvalgininkas. Gudijos opozicija pradėjo išsisukinėti dėl litvinizmo
Lininės rankinės Lininės rankinės Lininės rankinės

Kiti Straipsniai

Dar mažai pažįstami lapiniai kopūstai

by Ditė Česėkaitė
2023 09 10
0
Daržovės | pixabay.com, Qimono nuotr.

Nors lapiniai kopūstai šiuolaikinėje kulinarijoje išpopuliarėjo ganėtinai neseniai, jų panaudojimo istorija maisto gamyboje siekia dar senovės laikus. Lapiniai kopūstai pradėti...

Skaityti toliau

5 taisyklės, kaip maitintis vyresniame amžiuje

by Ditė Česėkaitė
2023 09 10
0
Kuo papildyti pavasarinį stalą?

Subalansuota mityba svarbi kiekvienam, tačiau senstant poreikiai keičiasi. Su amžiumi reikia mažiau energijos, bet tiek pat maistinių medžiagų, kaip ir...

Skaityti toliau

Ką žinote ir ko nežinote apie pelėsinį sūrį?

by Ditė Česėkaitė
2023 09 10
0
Pelėsinis sūris | pixabay.com, PDPhotos nuotr.

Pelėsinio sūrio gamybos technika atsirado visiškai atsitiktinai: pastebėta, kad švieži sūriai, laikyti vėsiuose bei drėgnuose urvuose, įgydavo tam tikrą pelėsį....

Skaityti toliau

Skaitytojų nuomonės:

  • Kaip gražu! apie Tautininkai ir centristai kviečia telktis apie prof. Igną Vėgėlę
  • Išdavystė??? apie „Storm Shadow” smūgis Putinui į paširdžius
  • >Žemynai apie Sugrįžta Nacionalinis judumo iššūkis
  • Kažin apie V. Apžvalgininkas. Gudijos opozicija pradėjo išsisukinėti dėl litvinizmo
  • KVIETIMAS apie D. Razauskas. Ką daryti, kai pavežėjas nekalba lietuviškai
Kitas straipsnis
Kaip ir kokiomis spalvomis puošime namus?

Ką daryti, kad naujamečiai pažadai išsipildytų?

srtfondas Init

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt

   https://lazerineklinika.lt/ | https://sportsman.lt/ | Farming Simulator 22 mods | ETS2 Mods | FS22 Mods | FS22 mods download | kemi.lt | ATS Mods | Skyrybos internetu - skyrybos bendru sutarimu | fs22 mods | ATWINS | LIVIN parduotuvė | Grozionamaisfinksas.lt | https://zvejojam.lt | Darbo skelbimai | KlipShop | Kokybiškos tvoros | https://jarisink.com | Valgomojo stalai | ket testai | Interjero detalės

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai