Penktadienis, 9 balandžio, 2021
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Pusryčiai Vilniuje

www.alkas.lt
2019 08 23 06:00
0
„Šventaragio sodas“ | sventaragiosodas.lt nuotr.

„Šventaragio sodas“ | sventaragiosodas.lt nuotr.

„Šventaragio sodas“ | sventaragiosodas.lt nuotr.
„Šventaragio sodas“ | sventaragiosodas.lt nuotr.

Pusryčiavimo svarba yra grindžiama maistingais ir sveikais produktais, galinčiais visai dienai suteikti reikalingos energijos.

Pradėti reiktų nuo to, jog pusryčiams visuomet būdavo suteikiama didelė svarba. Nuo senų laikų, kai Lietuvą dar valdė kunigaikščiai, pusryčiams buvo skiriama daug dėmesio ir laiko. Netgi pasakojama, jog to meto pusryčiavimas – tarsi kelių veiksmų vaidinimas puošniame teatre. Didingų kunigaikščių stalai buvo nukrauti  daugybės padėklų su įvairiausiais patiekalais, o pats pusryčiavimo ritualas trukdavo net apie dvi valandas…

Dabar pusryčiavimo įpročiai šiek tiek pakitę, tačiau jų svarba abejoti nereikėtų.

Ką rinktis pusryčiams?

Trumpai tariant, pusryčius turi sudaryti pasirinktas patiekalas ir šaltas arba karštas gėrimas (kava / arbata arba sultys).

Šiuolaikinių pusryčių pasirinkimas šiuo metu yra gana platus. Galima rinktis maistą pagal savo poreikius. Pavyzdžiui, grikių, miežinę ar avižinę košę, kuri išsiskiria skaidulinių ir mineralinių medžiagų, vitaminų, augalinių baltymų bei sudėtingųjų angliavandenių gausa. Taip pat labai dažnas pasirinkimas – pieno produktai, ypač varškė (varškės sūris, varškėčiai ir kt.), pagardinta šaldytomis ar šviežiomis uogomis. Pusryčiams kartkartėmis naudinga pasirinkti ir saikingą porciją virtų kiaušinių ar kiaušinienę, pagardintą įvairiausiomis daržovėmis (pomidorais, špinatais, paprika, svogūnais ir kt.), nes joje gausu baltymų, mineralinių medžiagų bei vitaminų D, A ir B2.

Rytinių sumuštinių gurmanams vertėtų atkreipti dėmesį į kelis aspektus: naudoti nesijotų miltų duoną arba duoną su grūdais. Saikingai naudoti sviestą ir svarbiausia neužmiršti griežinėlio šviežio pomidoro ar agurko.

O skubantiems – sausų pusryčių idėja: javainiai su grūdais, dribsniai ar sausi pusryčiai su viso grūdo dalių miltais, užpilti jogurtu ar liesu pienu.

Vis dėlto, stingantiems maisto idėjų, neturintiems laiko ar noro gaminti pusryčius savarankiškai, siūlomi pusryčiai Vilniuje, kuriuos teikia žinomas restoranas „Šventaragio sodas“. Sotūs ir skanūs pusryčiai padės jaustis žvalesniems.

Kodėl naudinga pusryčiauti?

Pusryčiauti priežasčių yra tikrai labai daug, jie:

  • puikios nuotaikos šaltinis. Tinkamai papusryčiavus, pagerėja dėmesio koncentracija, susikaupimas bei darbingumo lygis. Be to, pusryčiai leidžia ilgiau nejausti alkio ir nepristigti energijos.
  • Sumažina persivalgymo tikimybę. nepapusryčiavę žmonės per dieną suvalgo žymiai didesnį kiekį maisto bei dažniau jaučia alkį.
  • padeda sustiprinti imunitetą. Tam, kad pusryčiai pastiprintų imunitetą ir saugotų nuo infekcijų, jų sudėtyje turi būti vitaminų bei įvairių vertingųjų medžiagų.
  • Puiki sveikata – Greitesnė medžiagų apykaita, lengviau reguliuojamas cukraus kiekis kraujyje, mažesnė cholesterolio koncentracija ir greičiau krentantis svoris – tai gerų pusryčių rezultatas.
„Šventaragio sodas“ | sventaragiosodas.lt nuotr.
„Šventaragio sodas“ | sventaragiosodas.lt nuotr.

Tikrai ne veltui pusryčiai apibūdinami kaip geros nuotaikos šaltinis, galingas fizinės ir protinės energijos užtaisas ir net būtinybė gerai sveikatai užtikrinti. Džiugina ir tai, jog jau kasdien galima mėgautis profesionalių virtuvės meistrų kruopščiai paruoštais pusryčiais. Pusryčiai Vilniuje – sparčiai populiarėjanti paslauga, kurią siūlo garsus bei puikiai vertinamas restoranas „Šventaragio sodas“.

Spausdinti 🖨

Nėra susijusių.

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

Ženklai, įspėjantys, kad kūnui trūksta skaidulų

Ženklai, įspėjantys, kad kūnui trūksta skaidulų

2021 04 05
Kodėl naudinga valgyti pusryčius?

Pusryčiai suteikia galių ir skatina darbingumą

2021 03 28
Lašišinės žuvys | am.lrv.lt nuotr.

Kaip taisyklingai atšildyti žuvį?

2021 03 27
Dietologė pataria, kaip namuose ugdyti gerus valgymo įpročius

Norint tinkamai maitintis – svarbiausia įvairovė

2021 03 22
Agurkai – naudingos daržovės

Agurkai – naudingos daržovės

2021 03 06
Mankštinkimės namuose pandemijos metu

Atėjus pavasariui vis daugiau susirūpinimo kelia papildomi kilogramai

2021 03 06
Vasarą atidžiau žiūrėkite, ką valgote

Kodėl ir pavalgę kartais jaučiamės alkani?

2021 02 21
Vasario 16-ąją prisiminkime tautinę virtuvę

Vasario 16-ąją prisiminkime tautinę virtuvę

2021 02 16
Vasarą padidėja galimybė užsikrėsti toksokaroze

Mėgstamiausių žiemos uogų trejetukas: šilauogės, braškės ir avietės

2021 02 06
Mokyklos galės nemokamai naudotis joms sukurtais receptais

Spaudžiant šaltukui galių suteiks ir padės sušilti – sultiniai

2021 01 31
Rodyti daugiau

Naujienos

Prekybos žmonėmis atvejų nemažėja
Lietuvoje

Prekybos žmonėmis atvejų nemažėja

2021 04 09
technologijos.lt nuotr.
Lietuvoje

Seime pristatyti alkoholio vartojimo tyrimai

2021 04 09
Vilnius kviečia kurti žaliąsias erdves
Gamta ir žmogus

Vilnius kviečia kurti žaliąsias erdves

2021 04 09
Darbo partijos frakcija ragina sušaukti neeilinę Seimo sesiją dėl apribojimų smulkiajam verslui
Lietuvoje

Privalomą darbuotojų tyrimą siūloma aiškintis KT

2021 04 09
Jūros taršą stebės dar nematyti orlaiviai
Gamta ir ekologija

Jūros taršą stebės dar nematyti orlaiviai

2021 04 09
Mokykla | LEU nuotr.
Lietuvoje

Daugiau mokyklų galės gauti kokybės krepšelį

2021 04 09
Olga Vėbrienė | aad.lt nuotr.
Lietuvoje

Iš pareigų atleista AAD direktorė

2021 04 09
Nuo kitos savaitės duris atvers dalis bibliotekų
Lietuvoje

Bibliotekų ir valstybės archyvų skaityklos galės veikti visoje Lietuvoje

2021 04 09


SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Vaje! apie Vilnius kviečia kurti žaliąsias erdves
  • Virginija apie Ar bus apgintas gyvasis Juškų etninės kultūros muziejus? (nuotraukos, video)
  • Rimgaudas apie V. Valiušaitis. Kas buvo Petras Cvirka
  • Vilna apie V. Turčinavičius. V. Krėvės kūrybos misija tęsiama

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Prekybos žmonėmis atvejų nemažėja
  • Seime pristatyti alkoholio vartojimo tyrimai
  • Vilnius kviečia kurti žaliąsias erdves
  • Privalomą darbuotojų tyrimą siūloma aiškintis KT

Skaitomiausi straipsniai

  • A. Jakubauskas: Metas telkti Lietuvos atsinaujinimo sąjūdį (video) peržiūrėta: 869; komentarų: 13
  • Ar bus apgintas gyvasis Juškų etninės kultūros muziejus? (nuotraukos, video) peržiūrėta: 496; komentarų: 4
  • „Aktualioji istorija“: „Lietuvos piliakalnių tyrimų medžiaga“ – nauja informacija apie Lietuvos piliakalnius peržiūrėta: 485; komentarų: 7
  • Seimui bandant atleisti LGGRTC direktorių Lietuvoje kils piketų banga (tiesioginė transliacija) peržiūrėta: 381; komentarų: 2
  • Seimas nužudė paskutinę piliečių iniciatyvą peržiūrėta: 340; komentarų: 4
  • Ruošiamasi naujam kelio Vilnius–Utena tvarkymo etapui peržiūrėta: 328; komentarų: 1

Artimiausi renginiai

  1. Rasos

    2021-06-23 08:00 - 2021-06-24 17:00

Žiūrėti visus Renginiai

Kiti Straipsniai

Ženklai, įspėjantys, kad kūnui trūksta skaidulų

by Ditė Česėkaitė
2021 04 05
0
Ženklai, įspėjantys, kad kūnui trūksta skaidulų

Kaip sveikai maitintis?

Skaityti toliau

Pusryčiai suteikia galių ir skatina darbingumą

by Ditė Česėkaitė
2021 03 28
1
Kodėl naudinga valgyti pusryčius?

Pusryčiai ne veltui yra vadinami svarbiausiu dienos patiekalu. Maistas ryte suteikia galių, kuri mus lydi pirmąją dienos dalį. Kai kurie...

Skaityti toliau

Kaip taisyklingai atšildyti žuvį?

by Ditė Česėkaitė
2021 03 27
0
Lašišinės žuvys | am.lrv.lt nuotr.

Žuvis – pakankamai greitai gendan, todėl jeigu nusipirkę per kelias dienas jos suvalgyti nežadame, dažniausiai per daug nesukame galvos ir...

Skaityti toliau

Naujausios pastabos

  • Vaje! apie Vilnius kviečia kurti žaliąsias erdves
  • Virginija apie Ar bus apgintas gyvasis Juškų etninės kultūros muziejus? (nuotraukos, video)
  • Rimgaudas apie V. Valiušaitis. Kas buvo Petras Cvirka
  • Vilna apie V. Turčinavičius. V. Krėvės kūrybos misija tęsiama
  • Deja apie A. Bajor. Asmenvardis – tautinės tapatybės atspindys
Kitas straipsnis
20-ojoje Lietuvos studentų sąjungos Asamblėjoje – svečiai iš užsienio ir žymūs žmonės

20-ojoje Lietuvos studentų sąjungos Asamblėjoje – svečiai iš užsienio ir žymūs žmonės

srtfondas Init

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | Visi rašiniai
Pradžia

 

Darbo skelbimai

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai