Trečiadienis, 20 rugpjūčio, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

5 gudrybės skaniausiam ledų kokteiliui

www.alkas.lt
2025-08-17 16:20:00
0
Ledų kokteilis | „Iki“ nuotr.

Ledų kokteilis | „Iki“ nuotr.

Ieškote paprasto skanėsto, kurį lengva ir nebrangu vos per kelias minutes paruošti visai šeimai? Tirštas, spalvingas, kreminis ledų kokteilis akimirksniu atvėsins, patenkins saldumynų troškimą ir atrodys tiesiog nuostabiai. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, ledai vasarą tampa tikrų tikriausiu hitu, todėl pirkėjai ieško ne tik įdomesnių skonių, bet ir bando išradingus receptus.

„Šiemet orai stebina, bet vasara visgi yra vasara – pirkėjų racione įsigali sezoninės prekės. Gyventojai gausiai perka trešnes, arbūzus, šviežio lietuviško derliaus gėrybes, dar didesnę pirkinių krepšelio dalį sudaro grilinimui tinkama šviežia mėsa, marinuoti gaminiai. Ir žinoma, kaip gi be ledų – tai vienas dažniausių vasaros pirkinių, kad ir koks oras bebūtų. Lietuviai tikri smaližiai, todėl šiemet ir taip platų asortimentą papildėme virš 60 naujų rūšių ir jau antrąkart skelbiame „Ledų fiestą“ su didelėmis nuolaidomis. Pirmoji sulaukė didelio dėmesio – pirkėjai nepraleido progos gausiau prisipildyti šaldiklius išleisdami mažiau, tad klientams patikusią akciją kartojame“, – sako G. Kitovė.

Vasaros popietę puikiai atgaivins tiesiog ledų porcija, bet kodėl į šią užduotį nepažvelgus kūrybiškiau? „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė sako, kad skanų ledų kokteilį galima paruošti kone akimirksniu, tereikia vadovautis keliomis taisyklėmis.

Rinkitės kokybiškus ledus. Jie – kokteilio pagrindas, galite naudoti savo mėgstamus skonius, bet kuo aukštesnės kokybės juos pasirinksite – tuo skaniau bus. Nebūtina išlaidauti įmantrių priedų kupiniems – tačiau verčiau paieškokite akcijų, o ne iš šaldiklio galo ištraukite pernai pirktų ledų indelį. J. Tamoševičienė pataria ir neskaičiuoti kalorijų – riebesni ledai suteiks geresnį skonį ir tekstūrą.

Prieš gaminimą leiskite ledams šiek tiek atšilti. Pasak tinklo maisto gamybos žinovės, tai leis ingredientams lengviau sumaišyti su mažesniu pieno kiekiu – kokteilis mažiau prasiskies. Šis patarimas ypač pravers, jei naudojate mažos galios ar senesnį trintuvą. Ledai neturi ilgai stovėti kambario temperatūroje – pakaks 5-10 minučių, ir dirbti bus lengviau.

Naudokite šaltutėlį pieną. Kitas būtinas ingredientas – pienas. „Galima naudoti ir augalines alternatyvas jam, tačiau taisyklė išlieka ta pati – kuo šalčiau, tuo geriau. Priešingai nei su ledais, pieną palikite šaldytuve kone iki paskutinės akimirkos. Galima net ir valandėlei pakuotę įdėti į šaldiklį – tuomet kokteilis bus dar tirštesnis, turės daugiau kremiškumo. Arba netgi užsišaldyti pieno kubelių ir kelis jų prieš trinant įmesti kartu su pienu į kokteilį“, – triuką atskleidžia „Iki“ kulinarijos šefė.

Jei neturite trintuvo – ne bėda. Lengviausia ledų kokteilį paruošti maisto trintuve ar kokteilinėje, tačiau šiam darbui galite naudoti ir virtuvinį kombainą. Išsiversite net ir be jo – tiks ir rankinis elektrinis maišytuvas su plakiklio antgaliu. Tokiu atveju geriau ledus šiek tiek labiau atšildyti, o pieną reikėtų pilti palaipsniui ir atsargiai, kad nesitaškytų. Blogiausiu atveju, naudokite ir paprastą plakiklį – tai pareikalaus šiek tiek rankų darbo, bet vis tiek rezultatas bus skanus.

Nežabokite kūrybos. Yra beveik begalinis skaičius būdų, kaip pagardinti ledų kokteilius. Paprastas vanilinių ledų pieno kokteilis yra tik pradžia – galite naudoti bet kokio skonio ledus, bet taip pat įdėti vaisių, uogų, sirupų ir daug kitų ingredientų. Be to, galite pagardinti plakta grietinėle, kuria papuošite kokteilį, ir pagražinti mėgstamais skanėstais – pavyzdžiui, šviežiomis uogomis, zefyrais, pabarstukais, šokolado gabalėliais ar net sausainiais.

„O jeigu naudojate ištirpintą šokoladą, karamelę arba sirupą – šiuos ingredientus ne maišykite kartu su likusiais, bet jais aptepkite stiklinės vidų – vaizdas bus dar gražesnis. Vienintelis apribojimas yra jūsų pačių vaizduotė – gražiai papuoštas kokteilis atrodys lyg iš amerikietiškų filmų”, – sako J. Tamoševičienė.

„Iki“ kulinarijos šefė siūlo namie lengvai ir nebrangiai atkartoti kelis ledų kokteilių receptus – nuo klasikinio iki įmantresnio, nustebinsiančio visus. Visų eiga ta pati – tiesiog sutrinkite visus ingredientus į kokteilį ir, jei norite, pakoreguokite tirštumą. Jeigu norite skystesnio kokteilio – įpilkite dar šlakelį pieno, jei tirštesnio – įdėkite daugiau ledų. Kad kokteiliai skaniai atvėsintų, stiklines prieš tai atvėsinkite šaldytuve arba trumpam įdėkite į šaldiklį.

Ledų kokteiliai

Braškinis ledų kokteilis: 1,5 puodelio ledų, 0,5 puodelio pieno, 1 puodelio supjaustytų šviežių braškių, 1 šaukštelio cukraus arba medaus (nebūtina). Jeigu norite, kad skonis būtų kaip sūrio pyrago – įdėkite ir 3 šaukštus šviežio tepamo sūrio.

Bananinis ledų kokteilis: 1,5 puodelio ledų, 0,5 puodelio pieno, 1 didelio sunokusio banano (prieš tai jo gabaliukus galite užšaldyti – kokteilis bus tirštesnis, ¼ šaukštelio vanilės ekstrakto.

Karamelinis kavos ir ledų kokteilis: 1,5 puodelio ledų, 0,5 puodelio pieno, 1 šaukšto kakavos, 1 šaukštelio tirpios kavos (prieš tai galite ištirpinti šlakelyje karšto vandens), 1 šaukšto karamelės.

Riešutų kremo ir ledų kokteilis: 1,5 puodelio ledų, 0,5 puodelio pieno, 2 šaukštų riešutų kremo, 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto.

Šilauogių ir ledų kokteilis: 1,5 puodelio ledų, 0,5 puodelio pieno, 1 puodelio šviežių šilauogių, 1 šaukštelio cukraus arba medaus (nebūtina), ¼ šaukštelio vanilės ekstrakto.

Parengta pagal „Iki“ pranešimą

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Ledų metas prasidėjo. Su juo – naujų skonių išbandymas
  2. Mandarinai: nuo gudrybės juos pasaldinant iki šventiško pyrago
  3. Dar nevėlu pasimėgauti ledų tortais
  4. Kiek porcijų ledų suvalgyti per dieną?
  5. Gudrybės, padėsiančios sutirštinti sriubą
  6. Minint mėsos kukulių dieną – kelios gudrybės
  7. Specialistai užtikrina – valgomųjų ledų sezonui pasiruošta
  8. Kelios gudrybės naudojantis kepsnine
  9. Keli nauji ir skanūs būdai valgyti daugiau ridikėlių
  10. Pavasario salotoms – kvapnus padažas su apelsinais
  11. Daugelio mėgstamoms agurkų salotoms – nauji skoniai
  12. Keli netikėti ir skanūs vynuogių panaudojimo būdai
  13. Naminį padažą makaronams pakeis slaptas priedas
  14. Švieži pomidorai – ir ant skrebučio
  15. Bananas – šaltai kavai, pyragui ir kepsninei

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

Gitanas Nausėda
Lietuvoje

Prezidentas sveikina JAV įsipareigojimą dėl saugumo garantijų Ukrainai

2025 08 19
Eugenijus Sabutis
Lietuvoje

Prašoma naikinti E. Sabučio neliečiamybę

2025 08 19
Telefonas
Lietuvoje

Ryšio paslaugos Ukrainoje ir Moldovoje kainuos kaip namuose

2025 08 19
Dronų pilotai | I. Eimutytės-Mikelkevičienės nuotr.
Lietuvoje

Sostinėje įkurta Antano Gustaičio vardo bepiločių orlaivių kuopa

2025 08 19
Turizmas
Lietuvoje

Turistų pritraukimui – 78 tūkst. investicijų

2025 08 19
Seimas
Lietuvoje

Seimas rinkis į neeilinę sesiją

2025 08 19
Zelenskio ir Europos lyderių susitikimas su Trampu Vašingtone 2025-08-18
Akiračiai

L. Kojala. Zelenskio ir Europos lyderių vizitas Vašingtone

2025 08 19
Kelio darbai
Lietuvoje

Kelio darbai keliasi į magistralę Vilnius–Panevėžys

2025 08 19

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Anna Skorochod, Eduardas Glioza apie Prezidentas sveikina JAV įsipareigojimą dėl saugumo garantijų Ukrainai
  • Michailas Velleris apie L. Kojala. Zelenskio ir Europos lyderių vizitas Vašingtone
  • +++ apie S. Buškevičius. Beviltiškas susitikimas, šou publikai
  • Kažin apie KTU mokslininkė: mašininis vertimas „išvers visą internetą“ – ar mums dar reikia vertėjų?

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Prezidentas sveikina JAV įsipareigojimą dėl saugumo garantijų Ukrainai
  • A. Navys, M. Sėjūnas. Derybos: orda žygiuoja toliau
  • Prašoma naikinti E. Sabučio neliečiamybę
  • Ryšio paslaugos Ukrainoje ir Moldovoje kainuos kaip namuose

Kiti Straipsniai

Daržovės, cukinijos | pixabay.com nuotr.

Viena daržovė – gausybė panaudojimo būdų

2025 08 17
Melionas

Netikėti melionų ir arbūzų deriniai nustebins ne vieną

2025 08 17
Aliejus, maistas | pixabay.com nuotr.

Kokias klaidas darome naudodami alyvuogių aliejų?

2025 08 16
Jurginai

Jurginai vazoje: kaip prailginti jų grožį?

2025 08 16
Kepsninė

Kepsninių patiekalai – sveikiau

2025 08 16
Pomidorai

Konservuoti pomidorams užteks tik 10 minučių

2025 08 15
Kepsninės patiekalai

Žolinės stalas – įvairiausiems skoniams

2025 08 15
Mėsos kukuliai, maistas | pixabay.com,

Maisto kainas mokyklose ketinama aptarti Seime

2025 08 12
Užkandžiai su lašiša

Mažai darbo – daug skonio: greiti užkandžiai su lašiša

2025 08 10
Uogos, šilauogės

Šilauogės mėgstamos ne tik dėl skonio

2025 08 10

Skaitytojų nuomonės:

  • Anna Skorochod, Eduardas Glioza apie Prezidentas sveikina JAV įsipareigojimą dėl saugumo garantijų Ukrainai
  • Michailas Velleris apie L. Kojala. Zelenskio ir Europos lyderių vizitas Vašingtone
  • +++ apie S. Buškevičius. Beviltiškas susitikimas, šou publikai
  • Kažin apie KTU mokslininkė: mašininis vertimas „išvers visą internetą“ – ar mums dar reikia vertėjų?
  • Mikabalis apie D. Kuolys. Ar tikras rūpestis nacionalinės kultūros gyvybe?
 
 
 
 
 
Kitas straipsnis
Daržovės, cukinijos | pixabay.com nuotr.

Viena daržovė – gausybė panaudojimo būdų

Sekite mus Feisbuke

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

Furnitūra | fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | FS25 | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai