Sekmadienis, 20 liepos, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Lašiša pataluose ant šventinio stalo gali pavaduoti silkę

www.alkas.lt
2024-12-22 13:34:00
1
Lašiša | Rimi Lietuva nuotr.

Lašiša | Rimi Lietuva nuotr.

Veikiausiai jokios didžiosios metų šventės neapsieina be silkės, bet kartais verta ją pakeisti lašiša. Ji gardi kepta orkaitėje, o sūdyta ar rūkyta gali tapti suktinukų, sumuštinukų ar salotų ingredientu.

Prekybos tinklo „Rimi“ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pataria, kaip ilgiau šaldytuve išlaikyti šią žuvį ir primena, kad prieš šventes jos pavyks įsigyti pigiau.

Naudingiausia – šviežia žuvis

Dažnai girdime, kad žuvis ant mūsų stalo turėtų atsidurti du kartus per savaitę, tačiau jos suvalgome daug mažiau. Tad per šventes verta paįvairinti racioną žuvies patiekalais. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovės Eglės Krasauskienės, prekybos centruose visada galima rasti šviežios, skanios ir sveikatai palankios lašišos.

„Naudingiausia valgyti šviežią žuvį, ypač jei vengiama didesnio druskos kiekio. Priklausomai nuo rūšies, lašiša turėtų būti nuo šviesiai rausvos iki raudonos spalvos, be patamsėjusių kraštų, kvepėti vandenynu. Jei įsigytą užšaldote ir paskui atšildote, vėl jos užšaldyti nepatartina“, – pataria ekspertė.

Kaip lašišos filė šaldytuve išlaikyti ilgiau

Kartais žuvies įsigijame pigiau su akcija iš anksto, o gaminti ruošiamės vėliau – šaldyti jos nesinori, tad iškyla klausimas, kiek ilgai ją šviežią galima išlaikyti. E. Krasauskienė primena, kad išsirinktą kokybišką žuvį, išvalytą ir su kaulais, šaldytuve galima laikyti 2–3 dienas.

„Jei norite lašišos filė šaldytuve laikyti ilgiau, rekomenduoju ją apibarstyti pipirais ir aptepti aliejumi, kad nedžiūtų. Galima dalį lašišos pasūdyti – tai paprasta: tereikės lygiomis dalimis sumaišyti druską, cukrų, pipirus, jų mišiniu įtrinti lašišos gabalėlį, apibarstyti smulkintais krapais ir palaikyti šaldytuve 2–3 dienas. Išdarinėję žuvį, neišmeskite galvos, kaulų ir ašakų – iš jų galite išvirti skanią žuvienę ir taip sutaupyti“, – siūlo žinovė.

Šventinis stalas su žuvimi ir kitais patiekalais – apgalvotas

Lapkritį „Rimi“ atliktos apklausos duomenimis, šiemet net 60 proc. Lietuvos gyventojų prieš šventes planuoja palyginti kainas skirtingose parduotuvėse. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė teigia, kad tai rodo didėjantį ekonominį išprusimą – vis daugiau žmonių skiria daugiau laiko priimdami racionalius apsipirkimo sprendimus.

„Lygindami kainas įvairiose parduotuvėse, pirkėjai siekia ne tik geriausios kainos, bet ir kokybės. Tai ypač aktualu šventiniu laikotarpiu, kai išlaidos paprastai padidėja. Dėl šios priežasties mes visada siekiame pasiūlyti savo pirkėjams platų kokybiškų prekių asortimentą už prieinamą kainą – ypač rekomenduojame atkreipti dėmesį į mūsų privačios etiketės produktus, taip pat visą šventinį laikotarpį siūlome akcijas ir nuolaidas, kurios leidžia sutaupyti“, – teigia E. Krasauskienė.

Prekybos tinklo ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė atkreipia dėmesį, jog jau dabar reikėtų pradėti ruošti šventinių pirkinių sąrašą: sutaupyti padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikianti asmeninius pasiūlymus, papildomas nuolaidas arba kaupimą nuo išleistos sumos.

Kviečiame švenčių stalui pasiruošti lašišos pataluose: sluoksniuokite visus ingredientus stikliniame dubenyje arba naudokite konditerinį žiedą.

Lašiša pataluose

Patiekalui reikės:

200 g sūdytos lašišos filė;

3 vnt. buvių;

3 vnt. morkų;

2 vnt. burokėlių;

3 vnt. kiaušinių;

majonezo.

Kaip gaminti:

1. Išvirkite daržoves ir kiaušinius. Atskirai juos stambiai sutarkuokite.

2. Smulkiai supjaustykite lašišą.

3. Sluoksniuokite: pirmiausiai dėkite lašišos gabaliukus, juos šiek tiek apšlakstykite aliejumi. Ant jų – bulves, jas šiek tiek prispauskite ir plonai aptepkite majonzu.Toliau dėkite burokėlius (sluoksnį aptepkite majonezu) ir morkas (taip pat aptepkite majonezu). Viršų apibarstykite kiaušinių gabalėliais.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Švečių stalo karalienė – silkė: kaip išsirinkti tinkamiausią?
  2. Šventinio stalo pažiba – kepta antis
  3. Kaip lengvai pasisūdyti lašišą?
  4. Silkė per sūri? Tiks ne tik pienas
  5. Lašiša itin naudinga mūsų smegenims
  6. Už saiką prie Velykų stalo kūnas tikrai padėkos
  7. Duona – nepakeičiama stalo karalienė
  8. Pamiršta daržovė vėl sugrįžta ant lietuvių stalo
  9. Kokio ir kiek sviesto turėtų atsidurti ant stalo
  10. Ant Žolinės stalo – žarijose ir kepsninėje keptos bulvės
  11. Skardinė tuno gali padaryti stebuklus
  12. Imunitetą sustiprinti gali padėti glotnučiai
  13. Vynuogės – kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais
  14. Telefonas gali praversti ir virtuvėje
  15. Ar krevetės gali pakeisti paukštieną?

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Pastabos 1

  1. Lašiša už silkės kainą says:
    7 mėnesiai ago

    Jei lašišą Rimi parduotų silkės kaina, kodėl gi nepabandžius…

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

Unsplash.com, D. Fonteino nuotr.
Ukrainos balsas

Nuogas Rusijos caras

2025 07 20
ANBO-I: nuo pirmojo skrydžio iki Lietuvos aviacijos šimtmečio | etm.lt nuotr.
Istorija

ANBO-I: nuo pirmojo skrydžio iki Lietuvos aviacijos šimtmečio

2025 07 20
Lenkijoje pagerbtas S.Dariaus ir S.Girėno istorinis skrydis per Atlantą
Istorija

Lenkijoje pagerbtas S.Dariaus ir S.Girėno istorinis skrydis per Atlantą

2025 07 20
Vyksta Žagarės Vyšnių šventė
Kultūra

Vyksta Žagarės Vyšnių šventė!

2025 07 19
Dviračių takas
Lietuvoje

Radviliškyje atsiras 15 kilometrų naujų dviračių takų

2025 07 18
Smiltynės perkėla
Lietuvoje

Smiltynės perkėlos laukia pertvarka

2025 07 18
Maistas, maisto ruošimas
Lietuvoje

Aštuoniose mokyklose vaikai permokėjo už maistą

2025 07 18
Kelias Vilnius–Kaunas–Klaipėda | vialietuva.lt nuotr.
Lietuvoje

Tvarkomas kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožas prie Kryžkalnio  

2025 07 18

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Algis apie Atidengtas atminimo ženklas žuvusiems Tauro apygardos Vytauto rinktinės partizanams
  • Rimgaudas apie R. Vanagas. Sakmė apie raidę W, mojavusią erelio sparnais
  • Rimgaudas apie Nuogas Rusijos caras
  • Budweiser apie A. Medalinskas. D. Trampo pažadai: viltys, rūkas ir ir leidimas dar 50 dienų daužyti Ukrainą?

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Ką gali išgirsti išmanieji įrenginiai?
  • Nuogas Rusijos caras
  • Šiltasis metas – su gaivaus, saldaus arbūzo patiekalais
  • 2 iš 5 vairuotojų yra patyrę žalą dėl prastos kelio dangos

Kiti Straipsniai

Arbūzas

Šiltasis metas – su gaivaus, saldaus arbūzo patiekalais

2025 07 20
Svogūnai |

Kepsninei tinka ir svogūnai

2025 07 19
Maistas, maisto ruošimas

Aštuoniose mokyklose vaikai permokėjo už maistą

2025 07 18
Žemės ūkis

Žemės ūkis pripažintas nacionaliniam saugumui svarbia sritimi

2025 07 16
Kepsnys, Grilis

Kur slypi didžiausi apsinuodijimų pavojai?

2025 07 13
Vaisiai

Ar tikrai valgote tai, kas kūnui vasarą naudingiausia?

2025 07 13
Burokėliai

Rožiniai gali būti ne tik šaltibarščiai

2025 07 12
Braškės

Kaip iš uogų gauti didžiausią naudą?

2025 07 12
Maisto taryba

Maisto taryba analizuoja kainas ir ieško sprendimų

2025 07 11
Baltijos šalių žemės ūkio ministrai

Baltijos šalių minisrai aptarė svarbiausius žemės ūkio klausimus

2025 07 09

Skaitytojų nuomonės:

  • Algis apie Atidengtas atminimo ženklas žuvusiems Tauro apygardos Vytauto rinktinės partizanams
  • Rimgaudas apie R. Vanagas. Sakmė apie raidę W, mojavusią erelio sparnais
  • Rimgaudas apie Nuogas Rusijos caras
  • Budweiser apie A. Medalinskas. D. Trampo pažadai: viltys, rūkas ir ir leidimas dar 50 dienų daužyti Ukrainą?
  • Mikabalis apie R. Vanagas. Sakmė apie raidę W, mojavusią erelio sparnais
 
 
 
 
 
Kitas straipsnis
Būstas

Būsto tvarumas dažniausiai siejamas su žaliosiomis erdvėmis

Sekite mus Feisbuke

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

Furnitūra | fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | FS25 | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai