Pirmadienis, 11 rugsėjo, 2023
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Skaitiniai Grožinė kūryba

S. Veržikauskas. Geroji žinia veganams: žolė valgoma ir perkelia ją valgančius į aukštesnį dvasinį lygmenį

Saulius Veržikauskas, www.harmonio.net
2015-08-18 13:21:03
2
Karvė | Uncyclopedia.wikia.com nuotr.

Karvė | Uncyclopedia.wikia.com nuotr.

Karvė | Uncyclopedia.wikia.com nuotr.
Karvė | Uncyclopedia.wikia.com nuotr.

Humoreska

Žiūrėjau vakar filmuką apie meškinus ir jiems pavydėjau. Anie juk visavalgiai ir kol dar nėra lašišų, gali valgyti viską, kas po snukiu papuola. Įspūdinga buvo stebėti, kaip meškiukai, tarsi briedžiai kokie, ėdė žolę.

Aš, žmogus, taip pat esu vadinamas visavalgiu, tačiau mėsos valgyti negaliu, nes taip patampu netiesioginiu žudiku, teršiu karmą, tamsinu čakras ir naikinu sveikatą. Kūnas juk ne tam duotas, kad iš jo tyčiotis.

Tada pamaniau, kad jei pasistengčiau, gryna žole misti galėčiau ir aš. Bet, kad viską daryti teisingai, pasitelkiau mokslą. Karvių ir kitų žolėdžių virškinimo traktas nepalyginamai didesnis, nei žmogaus, yra net kelios virškinimo kameros. Viso to turėti negaliu, bet išeitis ir čia yra. Žolę reikia kramtyti iki tol, kol ji pavirs į tyrelę ir pati nutekės į skrandį. Kol tyrele virsta, seilės jas gerokai apvirškina ir taip palengvina gerųjų medžiagų įsisavinimą.

Ryte prie namo pasipjoviau švarios žolės, nors tokios rasti buvo sunku, nes katinai ir šunys vis mėgsta pamyžčioti, bet vienoje vietoje yra užtvarėlė dėl rožių ir žolė buvo tikrai švari.

Gerai ją nuploviau, kad neduokdie nesuvalgyčiau kokių bakterijų, juk jau sakiau, kad nesu žudikas ir tokiu būti nenoriu. Bakterijos irgi gyvūnėliai, nesvarbu, kad maži ir kartais smirdi.

Galiu pasakyti, kad gryna žolė turi tokį nepakartojamą žolės skonį, kuris taip vilioja karves ir kitus šviesiuosius gyvius. Buvo galima justi ir tam tikrą saldumą, ir truputį kartumo, švelnios rūgštelės. Taip pat buvo aiškiai juntamas vitaminų skonis, kas sako, kad žolėje labai daug reikalingų medžiagų.

Saujelę žolių kramčiau ilgokai, kol pradėjo kiek perštėti burną, o dantys tarsi kiek atšipo. Supratau, kad reikiama konsistencija dar nepasiekta, todėl tyrelę išleidau į puoduką ir ilsinau burną.

Po 15 minučių vėl susipyliau šį sveikatos eliksyrą į burną ir kramčiau toliau. Dabar jau pajutau ir kiek sūrumo, kas taip pat labai naudinga organizmui. Kelias minutes pakramtęs buvau priverstas viską dar kartą išleisti į puodelį ir ilsėtis. Po kiek laiko viską kartojau dar kartą, kol, galų gale, ryžausi ryti.

Pradžioj kiek pykino, nes burnoje esanti tyrė savo konsistencija priminė žalio kiaušinio baltymą (esu vaikystėj valgęs kiaušinį, žinau), bet mažais gurkšneliais viską nurijau.

Po pietų tokiu pat būdu suvalgiau dar vieną saują žolės.

Galiu pasakyti, kad po tokių pusryčių ir pietų, pajutau didelį palengvėjimą. Aiškiai jaučiau, kaip valosi organizmas, kaip iš kraujo ištraukiami visi sunkieji metalai, kaip tirpsta cholesterolis ir, kas svarbiausia, šviesėja mintys. Jaučiausi puikiai, kiek stebino tik tai, kad man pakako poros saujų žolės, nes pagalvojus apie didesnį kiekį, darėsi bloga. Tai reiškia, kad organizmas gavo visų naudingų medžiagų ir daugiau nieko nereikia, o papildomas žolės vartojimas tik privestų prie persivalgymo.

Vakare dar labai sėkmingai apsivaliau (išsituštinau), o turinys buvo tamsiai žalias ir tai tik dar kartą patvirtino mano žinojimą, kad žolė yra valantis organizmą maistas.

Tiesą pasakius, tą vakarą valiausi dar 4 kartus, o vieną kartą neatsargiai pirstelėjau ir vietoj dujų pajutau drėgmę. Bet tai nieko – viskas, ką valgiau ir po to šalinau, yra ekologiška, žalia ir švaru, tad glaudžių keisti nepuoliau, o pasijutau tik dar labiau pakylėtu žmogumi.

Kiek pastovėjęs apdžiovinau ištryškusios tyrelės šlakelį ir po to ėjau medituoti. Koncentruotis sekėsi, kaip niekada gerai. Kiek trukdė nemalonūs dilgčiojimai pilve, tačiau aš žinojau, kad kiekvienas organizmo valymas nėra pats maloniausias dalykas, tačiau to valymosi vaisiai be galo saldūs.

Meditacijos metu prieš akis plaukiojo žalias beformis taškas, kuris kažkokiu tai būdu asocijavosi su panašiu tašku triusikuose. Bet tai tik dar labiau didino koncentraciją, gesino pašalines mintis ir artino mane link Didžiosios Šviesos. Apgaubtas akinančios šviesos pajutau, kad ten esančios būtybės mane sveikina ir giria už atliktą teisingą žingsnį – perėjimą prie tikrosios mitybos. Mane aplankė net pats Didžiosios Šviesos Šaltinis – visaapimanti absoliuti Būtybė. Mes susiliejome į Vieną ir tada jau buvo taip gera, kad nejutau, nei laiko, nei kūno, nebesuvokiau aplinkos, o tik džiaugiausi dideliu mane apėmusios meilės jausmu, visko žinojimu, noru visiems viską atleisti ir apkabinti, guosti, mylėti. Skendau neišpasakytai malonioje šviesioje šilumoje ir pajutau, kad verkiu. Verkiau iš džiaugsmo ir apėmusios meilės, ašaros krito didelės, tarsi kankorėžiai, liejosi į šiltą malonų liūną, o aš jame skendau ir džiaugsmingai verkiau toliau…

Grįžęs atgal, į savo pasaulį, supratau, kad meditacijos metu apsivaliau dar kartą, o liūnas, kuriame sėdėjau, buvo ne visai iš ašarų. Tačiau buvau džiaugsmingai sukrėstas mane aplankiusio reginio ir jausmų, tad tokia smulkmena, kaip kūno apsivalymas, manęs nei kiek nejaudino.

Ką noriu pasakyti?

Jei norime tapti tikrais veganais, turime misti tuo, ką mums duoda mūsų aplinka, bet tik tai, ko nereikia žudyti. Tai – žolė ir lapai. Lapus geriausia ne skinti, o susirinkti nuo žemės. Žiemai visada galima prisidžiovinti lapų ir šieno, tad esame aprūpinti apskritus metus. Sunkiausia – kramtyti. Tačiau pastangos tikrai atsiperka, ypač jei esate dvasingas žmogus ir negalite be meditacijų ar aistringų maldų. Privalgius žolės geriau suvokiamas pasaulis, aiškiau matosi mums Visatos skleidžiamas visaapimantis dvasingumas.

Dalinuosi šia gerąja žinia su tikrai dvasingais žmonėmis!

Spausdinti 🖨

Nėra susijusių.

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Pastabos 2

  1. Mindaugs says:
    8 metai ago

    TEISINGAI,man tie naujos mados vyganai ar kokie ten žolėdžiai,na susipykę su protu:)

    Atsakyti
  2. Tomas says:
    8 metai ago

    O tu kitą kartą papršyk, kad tau karvė per vieną kartą sukramtytų,tai nereikės tris kartus pačiam vargti.

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

Daržovės | pixabay.com, Qimono nuotr.

Dar mažai pažįstami lapiniai kopūstai

2023 09 10
Kuo papildyti pavasarinį stalą?

5 taisyklės, kaip maitintis vyresniame amžiuje

2023 09 10
Pelėsinis sūris | pixabay.com, PDPhotos nuotr.

Ką žinote ir ko nežinote apie pelėsinį sūrį?

2023 09 10
Kepsniai, šnicelis | pixabay.com nuotr.

Kaip mityba susijusi su jaučiamu skausmu?

2023 09 09
Afrikinis kiaulių maras pasiekė Joniškio rajoną

VMVT siunčia įspėjimą žvėrienos mėgėjams

2023 09 09
Lietuvos gyventojai vis labiau domisi sveika mityba

Ką dėti į mokyklinuko priešpiečių dėžutę?

2023 09 03
Moliūgai | pixabay.com, Anncapictures nuotr.

Moliūgai: nuo muskatinių iki spagetinių

2023 09 03
Kiek ir kokių vynuogių valgyti?

Vynuogių ABC: rinktis šviesias ar tamsias?

2023 09 02
„Maisto banko“ atiduotuvė | M. Vitėno nuotr.

„Maisto bankas“ atidarė pirmąją maisto atiduotuvę

2023 08 31
Daržovės | pixabay.com, Qimono nuotr.

Šparaginės pupelės: geltonos ar žalios?

2023 08 27
Rodyti daugiau

Naujienos

pixabay.com, Firmbee nuotr.
Gamta ir žmogus

Kad išmanieji prietaisai tarnautų ilgiau

2023 09 11
Pinigai | Pixabay nuotr.
Lietuvoje

Ką verta žinoti norintiems pasiskolinti?

2023 09 11
Pinigai | pixabay.com nuotr.
Lietuvoje

Lietuviai vaikams kišenpinigių negaili

2023 09 10
Kuo papildyti pavasarinį stalą?
Gamta ir žmogus

5 taisyklės, kaip maitintis vyresniame amžiuje

2023 09 10
Ukraina nugalės | facebook.com/GeneralStaff.ua nuotr.
Ukrainos balsas

Rusijos laukia neabejotinas krachas

2023 09 10
Viktorija Čmilytė-Nielsen | Alkas.lt, A. Sartanaviciaus nuotr.
Lietuvoje

Seimas pritarė rudens sesijos darbų programai

2023 09 10
Vaikų darželis | Pixabay nuotr.
Gamta ir žmogus

Vilniaus darželiuose privalomo pietų miego nebus

2023 09 10
Ką svarbu žinoti priešmokyklinukų tėvams?
Gamta ir žmogus

Kaip elgtis pastebėjus patyčias?

2023 09 10

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • joana vis dar kundroto apie Rusijos laukia neabejotinas krachas
  • Romas apie D. Razauskas. Ką daryti, kai pavežėjas nekalba lietuviškai
  • >Skutui apie Netekome baltų proistorės tyrėjos Jūratės Statkutės de Rosales
  • joana vis dar kundroto apie Rusijos laukia neabejotinas krachas

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • J. Marcinkevičius. Kaip lenkų saugumiečiai sprendė „lietuvių klausimą“ okupuotame Vilniaus krašte
  • Kad išmanieji prietaisai tarnautų ilgiau
  • Ką verta žinoti norintiems pasiskolinti?
  • Dar mažai pažįstami lapiniai kopūstai
Lininės rankinės Lininės rankinės Lininės rankinės

Kiti Straipsniai

Dar mažai pažįstami lapiniai kopūstai

by Ditė Česėkaitė
2023 09 10
0
Daržovės | pixabay.com, Qimono nuotr.

Nors lapiniai kopūstai šiuolaikinėje kulinarijoje išpopuliarėjo ganėtinai neseniai, jų panaudojimo istorija maisto gamyboje siekia dar senovės laikus. Lapiniai kopūstai pradėti...

Skaityti toliau

5 taisyklės, kaip maitintis vyresniame amžiuje

by Ditė Česėkaitė
2023 09 10
0
Kuo papildyti pavasarinį stalą?

Subalansuota mityba svarbi kiekvienam, tačiau senstant poreikiai keičiasi. Su amžiumi reikia mažiau energijos, bet tiek pat maistinių medžiagų, kaip ir...

Skaityti toliau

Ką žinote ir ko nežinote apie pelėsinį sūrį?

by Ditė Česėkaitė
2023 09 10
0
Pelėsinis sūris | pixabay.com, PDPhotos nuotr.

Pelėsinio sūrio gamybos technika atsirado visiškai atsitiktinai: pastebėta, kad švieži sūriai, laikyti vėsiuose bei drėgnuose urvuose, įgydavo tam tikrą pelėsį....

Skaityti toliau

Skaitytojų nuomonės:

  • joana vis dar kundroto apie Rusijos laukia neabejotinas krachas
  • Romas apie D. Razauskas. Ką daryti, kai pavežėjas nekalba lietuviškai
  • >Skutui apie Netekome baltų proistorės tyrėjos Jūratės Statkutės de Rosales
  • joana vis dar kundroto apie Rusijos laukia neabejotinas krachas
  • Mikui apie D. Razauskas. Ką daryti, kai pavežėjas nekalba lietuviškai
Kitas straipsnis
Etnografinių regionų metai prasideda

Žemaitijos nacionaliniame parke – Lietuvos regionų spalvos

srtfondas Init

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt

   https://lazerineklinika.lt/ | https://sportsman.lt/ | Farming Simulator 22 mods | ETS2 Mods | FS22 Mods | FS22 mods download | kemi.lt | ATS Mods | Skyrybos internetu - skyrybos bendru sutarimu | fs22 mods | ATWINS | LIVIN parduotuvė | Grozionamaisfinksas.lt | https://zvejojam.lt | Darbo skelbimai | KlipShop | Kokybiškos tvoros | https://jarisink.com | Valgomojo stalai | Pirčių pasaulis | ket testai | Interjero detalės

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai