Šaltais ir tamsiais žiemos vakarais nuotaiką pakelti visai paprasta – tereikia pasilepinti gardžiais patiekalais, kurie džiugina netikėtais skoniais. „Lidl“ kviečia atrasti persimonus – universalų žiemos vaisių, puikiai derantį tiek prie sūrių, tiek prie saldžių patiekalų. Vakarienei išbandykite du egzotiškus receptus: sultingą kiaulienos patiekalą ir šokoladinį pudingą, kuriuos puikiai papildys šis saldus, oranžinis vaisius.
Žiema – puikus metas mėgautis kūryba virtuvėje ir atrasti naujų receptų. Kad šie skonių eksperimentai būtų sėkmingi, būtina pasirūpinti kokybiškais ingredientais.
Vakarienei – kiaulienos patiekalas su persimonais
Nors iš pirmo žvilgsnio kiaulienos ir persimonų derinys gali pasirodyti neįprastai, išbandę jį būsite maloniai nustebinti – šie ingredientai puikiai papildo vienas kitą. Persimonai suteikia mėsai subtilios gaivos ir padeda ją išlaikyti sultingą.
Šiam patiekalui pasigaminti prireiks:
1 kg kiaulienos mentės be kaulų
4 prinokusių persimonų
1 vidutinio dydžio svogūno
2 v. š. alyvuogių aliejaus
120 ml vištienos sultinio
1 a. š. kukurūzų krakmolo
2 a. š. vandens
Druskos, pipirų ir džiovintų čiobrelių pagal skonį
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pradėkite ruošti kiaulienos mentę.
Mėsą įtrinkite druska, pipirais ir čiobrelių prieskoniais, tada sudėkite į kepimo indą. Šalia mėsos išdėliokite kubeliais pjaustytus persimonus ir griežinėliais pjaustytus svogūnus, pabarstykite juos druska ir pipirais. Visą patiekalą apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Patiekalą kepkite apie 1 val. 30 min., kol mėsa taps sultinga ir minkšta.
Mėsai iškepus, išdėliokite ingredientus į serviravimo indą ir uždenkite folija, kad patiekalas išliktų šiltas. Tuo metu paruoškite padažą.
Po kepimo likusias sultis supilkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek sultinio, o kukurūzų krakmolą, sumaišytą su vandeniu, lėtai supilkite į kaitinamą skystį. Kaitindami maišykite, kol padažas sutirštės ir užvirs.
Paruoštą padažą užpilkite ant kiaulienos ir patiekite kartu su keptais persimonais bei svogūnais. Prieš patiekiant į stalą, patiekalą galite pagardinti mėgstamais žalumynais.
Desertui išbandykite šokoladinį pudingą su persimonais
Pabaikite vakarienę egzotišku desertu ir pasinerkite į šokolado bei persimonų skonių fiestą! Šis sveikesnis šokoladinis pudingas su persimonais yra paruošiamas vos per kelias minutes, o jo skonis greitai pavergs visos šeimos širdis. Eksperimentuokite ir atraskite naują mėgstamą desertą!
Šiam kreminiam receptui jums reikės:
2–3 vnt. sunokusių persimonų
2–3 v. š. kakavos miltelių
1–2 a. š. medaus arba klevų sirupo
50 g juodojo šokolado „Fin Carre“
0,5 puodelio mėgstamo skonio augalinio gėrimo
Pirmiausia nuplaukite ir nulupkite persimonus. Tai padarę, supjaustykite juos gabalėliais.
O dabar linksmoji dalis. Trintuve sutrinkite persimonus kartu su kakava, pasirinktu saldikliu ir augaliniu pienu, kol masė taps vientisa.
Supilkite desertą į indelius ir apie 15 min atšaldykite šaldytuve, kad pudingas sutirštėtų ir taptų malonios konsistencijos.
Kol desertas šąla, pasigaminkite šokolado drožles. Tai galite padaryti smulkindami šokoladą peiliu arba tarkuodami jį tarka. Pudingui pakankamai atšalus, jomis apibarstykite desertą. Papildomai desertą galite papuošti uogomis ar riešutais.