Šeštadienis, 31 gegužės, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Persimonai – išbandykite patiekalus, kurie nustebins

www.alkas.lt
2024-12-24 10:44:00
0
Persimonai, vaisiai | pixabay.com, PagArt nuotr.

Šaltais ir tamsiais žiemos vakarais nuotaiką pakelti visai paprasta – tereikia pasilepinti gardžiais patiekalais, kurie džiugina netikėtais skoniais. „Lidl“ kviečia atrasti persimonus – universalų žiemos vaisių, puikiai derantį tiek prie sūrių, tiek prie saldžių patiekalų. Vakarienei išbandykite du egzotiškus receptus: sultingą kiaulienos patiekalą ir šokoladinį pudingą, kuriuos puikiai papildys šis saldus, oranžinis vaisius.

Žiema – puikus metas mėgautis kūryba virtuvėje ir atrasti naujų receptų. Kad šie skonių eksperimentai būtų sėkmingi, būtina pasirūpinti kokybiškais ingredientais.

Vakarienei – kiaulienos patiekalas su persimonais

Nors iš pirmo žvilgsnio kiaulienos ir persimonų derinys gali pasirodyti neįprastai, išbandę jį būsite maloniai nustebinti – šie ingredientai puikiai papildo vienas kitą. Persimonai suteikia mėsai subtilios gaivos ir padeda ją išlaikyti sultingą.

Šiam patiekalui pasigaminti prireiks:

1 kg kiaulienos mentės be kaulų

4 prinokusių persimonų

1 vidutinio dydžio svogūno

2 v. š. alyvuogių aliejaus

120 ml vištienos sultinio

1 a. š. kukurūzų krakmolo

2 a. š. vandens

Druskos, pipirų ir džiovintų čiobrelių pagal skonį

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pradėkite ruošti kiaulienos mentę.

Mėsą įtrinkite druska, pipirais ir čiobrelių prieskoniais, tada sudėkite į kepimo indą. Šalia mėsos išdėliokite kubeliais pjaustytus persimonus ir griežinėliais pjaustytus svogūnus, pabarstykite juos druska ir pipirais. Visą patiekalą apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Patiekalą kepkite apie 1 val. 30 min., kol mėsa taps sultinga ir minkšta.

Mėsai iškepus, išdėliokite ingredientus į serviravimo indą ir uždenkite folija, kad patiekalas išliktų šiltas. Tuo metu paruoškite padažą.

Po kepimo likusias sultis supilkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek sultinio, o kukurūzų krakmolą, sumaišytą su vandeniu, lėtai supilkite į kaitinamą skystį. Kaitindami maišykite, kol padažas sutirštės ir užvirs.

Paruoštą padažą užpilkite ant kiaulienos ir patiekite kartu su keptais persimonais bei svogūnais. Prieš patiekiant į stalą, patiekalą galite pagardinti mėgstamais žalumynais.

Desertui išbandykite šokoladinį pudingą su persimonais

Pabaikite vakarienę egzotišku desertu ir pasinerkite į šokolado bei persimonų skonių fiestą! Šis sveikesnis šokoladinis pudingas su persimonais yra paruošiamas vos per kelias minutes, o jo skonis greitai pavergs visos šeimos širdis. Eksperimentuokite ir atraskite naują mėgstamą desertą!

Šiam kreminiam receptui jums reikės:

2–3 vnt. sunokusių persimonų

2–3 v. š. kakavos miltelių

1–2 a. š. medaus arba klevų sirupo

50 g juodojo šokolado „Fin Carre“

0,5 puodelio mėgstamo skonio augalinio gėrimo

Pirmiausia nuplaukite ir nulupkite persimonus. Tai padarę, supjaustykite juos gabalėliais.

O dabar linksmoji dalis. Trintuve sutrinkite persimonus kartu su kakava, pasirinktu saldikliu ir augaliniu pienu, kol masė taps vientisa.

Supilkite desertą į indelius ir apie 15 min atšaldykite šaldytuve, kad pudingas sutirštėtų ir taptų malonios konsistencijos.

Kol desertas šąla, pasigaminkite šokolado drožles. Tai galite padaryti smulkindami šokoladą peiliu arba tarkuodami jį tarka. Pudingui pakankamai atšalus, jomis apibarstykite desertą. Papildomai desertą galite papuošti uogomis ar riešutais.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Persimonai – ne tik vitamino A šaltinis
  2. Atkeliauja rudeniniai skanėstai – persimonai
  3. Kokiais padažais gardinti patiekalus be sąžinės graužaties?
  4. Išbandykite latvių pasididžiavimą – sklandrausį
  5. Įprastą kopūstą išbandykite neįprastai
  6. „airBaltic“ atskleidė mėgstamiausius Lietuvos keleivių patiekalus
  7. Ruošiate kepsnines? Išbandykite sausąjį marinatą
  8. Kaip paruošti žuvies patiekalus šventėms?
  9. Arbūzai neįprastai – dūmo skonis nustebins visus
  10. Vynuogės – kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais
  11. Norisi ko nors neįprasto? Išbandykite midijas
  12. Kai kurie vaisiai ir daržovės naudingi ir šunims
  13. Visi atsakymai apie persimonus
  14. Kisielius: tradiciniai ir nauji skoniai
  15. Iš melionų – net ir duona

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

V. Zelenskio ir D. Trampo susitikimas Ovaliajame kabinete
Ukrainos balsas

V. Zelenskis: Rusija daro viską, kad kitas galimas susitikimas būtų bevaisis

2025 05 30
Mitingas prieš nekilnojamojo turto mokestį
Pilietinė visuomenė

Birželio 10 d. – antrasis mitingas prieš NT mokestį

2025 05 30
Andrius Kubilius ir Gitanas Nausėda
Lietuvoje

Prezidentas su EK nariu A. Kubiliumi aptarė gynybos stiprinimą

2025 05 30
Prezidentas apdovanojo tėvus ir globėjus
Lietuvoje

Prezidentas apdovanojo nusipelniusius tėvus ir globėjus

2025 05 30
Šaltibarščių festivalis
Gamta ir žmogus

Didžiulė vėliava ant TV bokšto atidarė šaltibarščių šventę

2025 05 30
Eismo ribojimai
Lietuvoje

Per Vilniaus viršūnių susitikimą – eismo ribojimai

2025 05 30
Išrinkti vardai sostinės laivams
Gamta ir žmogus

Išrinkti vardai naujiems elektriniams sostinės laivams

2025 05 30
Žemės ūkis | zum.lrv.lt
Lietuvoje

Prezidentas pasirašė pataisas dėl valstybinės žemės naudojimo

2025 05 30

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Vyrukas humorą prilaiko? apie V. Zelenskis: Rusija daro viską, kad kitas galimas susitikimas būtų bevaisis
  • +++ apie R. Tumino kūrybai įprasminti atidengta skulptūrinė kompozicija
  • Rimvydas apie R. Tumino kūrybai įprasminti atidengta skulptūrinė kompozicija
  • +++ apie V. Jakubonis. Motiejus Valančius – ne tautos žadintojas…

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • V. Zelenskis: Rusija daro viską, kad kitas galimas susitikimas būtų bevaisis
  • Birželio 10 d. – antrasis mitingas prieš NT mokestį
  • Prezidentas su EK nariu A. Kubiliumi aptarė gynybos stiprinimą
  • Prezidentas apdovanojo nusipelniusius tėvus ir globėjus

Kiti Straipsniai

Lašiša

Lašiša – nebrangu, skanu ir itin naudinga

2025 05 25
Kepsninė

Kepsninėms nėra prasto oro

2025 05 24
Kepsninė

Pavasarišką šilumą suteiks sūriu užkepti kepsniai kepsninėje

2025 05 18
Agurkai | pixabay.com, Monika1607 nuotr.

Daugelio mėgstamoms agurkų salotoms – nauji skoniai

2025 05 18
Lietuva turistus Tokijuje viliojo rožinėmis spalvomis

Mėgstamiausias vasaros patiekalas – kitaip

2025 05 17
Svarstyklės | pixabay.com, Joa70 nuotr.

Kova su antsvoriu: sveikos gyvensenos pakanka ne visada

2025 05 17
Maisto banko akcija | maistobankas.lt nuotr.

Nepasiturintiems paaukota 324 tūkstančiai vienetų maisto

2025 05 12
Pilvo skausmas | pixabay.com, Derneuemann nuotr.

Kaip atpažinti virškinimo infekciją, o ne kaltinti vakarienę?

2025 05 11
Maistas, maisto ruošimas

Atvėsusią savaitę sušildys nebrangus ir skanus kiaulienos troškinys

2025 05 10
„Maisto bankas“

Prasideda pavasarinė „Maisto banko“ akcija

2025 05 09

Skaitytojų nuomonės:

  • Vyrukas humorą prilaiko? apie V. Zelenskis: Rusija daro viską, kad kitas galimas susitikimas būtų bevaisis
  • +++ apie R. Tumino kūrybai įprasminti atidengta skulptūrinė kompozicija
  • Rimvydas apie R. Tumino kūrybai įprasminti atidengta skulptūrinė kompozicija
  • +++ apie V. Jakubonis. Motiejus Valančius – ne tautos žadintojas…
  • Rimvydas apie Žmogaus teisių gynėjai: puolimas prieš A. Valotką – tai ideologinis spaudimas
 
 
 
 
 
Kitas straipsnis
Orkaitė | pixabay.com, px steven be nuotr.

5 patarimai padės ruošiant kepinius elektrą naudoti taupiau

Sekite mus Feisbuke

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

 fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | FS25 | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI | lėktuvų bilietai

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai