Pirmadienis, 25 rugpjūčio, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Visi įrašai

Pietus į darbą pasiruoškite pigiau

www.alkas.lt
2023-01-15 15:24:07
0
Triušiena – viena vertingiausių mėsos rūšių

Triušienam maistas | pixabay.com, Chudtzu nuotr.

Kasdien pietauti mieste – tampa vis didesniu iššūkiu piniginei. Dienos pietų kaina sostinės centre vidutiniškai svyruoja nuo 5 eurų iki keliolikos. Jų atsisakant, per mėnesį galima sutaupyti mažiausiai 100 eurų, o per metus sukaupti solidžią sumą atostogoms. Todėl lietuviai vis dažniau renkasi maistą pasigaminti namuose arba pirkti parduotuvėje, tuomet jie atsieina vos porą eurų.

„Dažniausiai daugelyje darboviečių pietaujama panašiu metu, apie 12–13 valandą. Tose vietose, aplink kurias įsikūrę daug biurų, pietų patiekalo laukti kartais tenka ilgiau nei pusvalandį – bent jau taip pasakoja mūsų pirkėjai, užsukę į kulinarijos skyrių“, – teigia Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė.

Anot jos, šį laiką galima išnaudoti pasivaikščiojimui, bendravimui su bendradarbiais ar kitokiam poilsiui. Jei norite kasdien skaniai pietauti ir sutaupyti laiko bei pinigų, „Iki“ dalijasi 3 patarimais.

Nelaukite alkio: planuokite iš anksto

Nelaukite, kol darbų sūkuryje pajausite alkį. Tikėtina, kad tuomet bus sunkiau atsispirti kolegų kvietimui eilinį kartą nueiti kartu papietauti į šalia biuro esantį restoraną ar užsisakyti pietus iš greitojo maisto užkandinės. To išvengsite, jei juos būsite atsinešę iš namų.

Tiesa, grįžus namo po ilgos darbo dienos ne visuomet užtenka jėgų gaminti vakarienę, ką jau kalbėti  apie kitos dienos pietus. To išvengti padės kelių paprastų taisyklių laikymasis: ruoškite paprastus patiekalus, namuose visuomet turėkite šviežių daržovių, jau paruoštų padažų, užšaldyto sultinio.

Be to, kelis kartus per savaitę galite ruošti didesnių porcijų patiekalus. Pavyzdžiui, pasigaminti daugiau sriubos, troškinio ar makaronų. Šį kiekį išdalinkite, susidėkite į dėžutes ir laikykite šaldytuve – ryte beliks pasiimti porciją į darbą.

Pietumis dalinkitės su kolegomis

Jei iki šiol su bendradarbiais nuolat pietaudavote kartu ir šios tradicijos laužyti nenorite – sutaupyti galima ir per daug nekeičiant įpročių. Pavyzdžiui, vietoje brangių restoranų, susitarkite kiekvieną savaitę išbandyti bent po vieną pigesnę maitinimo įstaigą. Tokiu būdu ne tik sutaupysite, bet ir atrasite naujų patiekalų.

Biure turite virtuvėlę? Tai puiki proga susikurti naujų tradicijų. Su kolegomis pakaitomis galite vieni kitus vaišinti namuose pagamintais pietumis arba juos ruošti drauge.

Tačiau, jeigu kartu gaminti laiko per pietų pertrauką neužtenka, galite maisto užsisakyti. Tuomet rinkitės tokius patiekalus, kuriuos galėtumėte dalintis – tokiu būdu pigiau kainuos ne tik maisto pristatymas, bet ir patys pietūs. Tam puikiai tiks sušių rinkiniai ar šeimyninės picos.

Gaminkite visai savaitei

Planuojant visos savaitės valgiaraštį, sutaupyti galima dar daugiau. Iš anksto galite patikrinti, kokios nuolaidos yra taikomos jūsų mėgstamiems gaminiams ir pagal tai nuspręsti, ką gaminsite. Be to, keliaujant į parduotuvę su sąrašu, sumažėja tikimybė įsigyti nereikalingų pirkinių.

Anot „Iki“ atstovės, savaitės meniu svarbu planuoti ir galvojant apie patiekalų universalumą – ji dalijasi keliomis idėjomis, kaip jų daugiau pasigaminti iš vieno gaminio.

Vištiena. Po vakarienės likusi kepta vištiena gali tapti sočiomis salotomis kitos dienoms pietums ar gurmaniškais sumuštiniais pavakariams. Jei vištieną virsite, sultinį užsišaldykite – iš jo vėliau galėsite greitai pasigaminti sriubą.

Kiaušiniai. Jei ryte valgote virtus kiaušinius, verta jų išsivirti daugiau. Juos galėsite panaudoti salotoms gaminti arba mišrainėms ruošti.

Košė. Avižinė pusryčių košė gali virsti sveikuoliškais keksiukais arba sausainiais. Tuo tarpu grikių košės likučius galite paversti tešla blynams.

Jautiena. Turite daug jautienos faršo? Iš jo iš anksto galite pasiruošti paplotėlių mėsainiams arba kukulių troškiniui ir juos užsišaldyti, taip pat pasigaminti padažą makaronams.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Žemės dienos proga – žalieji ruošia GMO pietus

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

Tauro apygardos vadovybė | Genocido aukų muziejaus fondų nuotr.
Istorija

Vilniuje – diskusija, skirta Tauro apygardos 80-mečiui paminėti

2025 08 25
Mokiniai | smsm.lrv.lt nuotr.
Lietuvoje

Išsaugotos 42 miestelių gimnazijos, kurioms grėsė pertvarka dėl per mažo mokinių skaičiaus

2025 08 23
Žemės ūkis
Lietuvoje

Ministerija ramina ūkinkus dėl galimo įsipareigojimų nevykdymo

2025 08 22
Piniginė
Lietuvoje

Ką svarbu žinoti skolininkui, susidūrusiam su sunkumais?

2025 08 22
Vaistinė
Gamta ir žmogus

Atnaujinama vaistų išrašymo ir išdavimo tvarka

2025 08 22
J. Basanavičiaus gatvė
Lietuvoje

Dėl archeologinių tyrimų keičiasi eismas J. Basanavičiaus gatvėje

2025 08 22
Klaipėdos daugiabučiai
Lietuvoje

Klaipėdoje toliau didinamas statymo vietų skaičius

2025 08 22
„Vytis“
Lietuvoje

Steigiamas gynybos ir saugumo inovacijų kūrimo centras

2025 08 22

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Denisas Jelisievičius apie Apie 10 šalių pasirengusios siųsti karius į Ukrainą
  • Aleksandras Dubinskis apie Apie 10 šalių pasirengusios siųsti karius į Ukrainą
  • O 2025 m., apie Pratybų „Zapad“ nebus: rusai neturi tam pajėgumų
  • Jau seniena? apie Elektrą gaminančių vartotojų skaičius jau pasiekė 140 tūkst.

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Atraskime paveldą iš naujo – Europos paveldo dienos ’25
  • Mokslo ir žinių dieną Kaune – išskirtinė šventė
  • Invazinis augalas – rykštenė: aplinkosaugininkai primena jų daromą žalą gamtai
  • Vilniuje – diskusija, skirta Tauro apygardos 80-mečiui paminėti

Kiti Straipsniai

Parduotuvė | pixabay.com nuotr.

Maistiniai dažai: koks jų poveikis sveikatai

2025 08 24
Nekonservuokime savo sveikatos: geriau – šaldykime

Ruošiant uogas užšaldymui, svarbu tai padaryti tinkamai

2025 08 24
Kepsninė

Trys paprastos taisyklės, nepamirštamam patiekalui

2025 08 24
Ledai

Negirdėta ledų istorija ir šiandieninis pasirinkimas

2025 08 23
Marinuoti agurkai

Kelios agurkų konservavimo paslaptys

2025 08 23
Daržovės, cukinijos | pixabay.com nuotr.

Viena daržovė – gausybė panaudojimo būdų

2025 08 17
Ledų kokteilis | „Iki“ nuotr.

5 gudrybės skaniausiam ledų kokteiliui

2025 08 17
Melionas

Netikėti melionų ir arbūzų deriniai nustebins ne vieną

2025 08 17
Aliejus, maistas | pixabay.com nuotr.

Kokias klaidas darome naudodami alyvuogių aliejų?

2025 08 16
Kepsninė

Kepsninių patiekalai – sveikiau

2025 08 16

Skaitytojų nuomonės:

  • Denisas Jelisievičius apie Apie 10 šalių pasirengusios siųsti karius į Ukrainą
  • Aleksandras Dubinskis apie Apie 10 šalių pasirengusios siųsti karius į Ukrainą
  • O 2025 m., apie Pratybų „Zapad“ nebus: rusai neturi tam pajėgumų
  • Jau seniena? apie Elektrą gaminančių vartotojų skaičius jau pasiekė 140 tūkst.
  • Alfa.lt apklausa: apie S. Buškevičius. Šiandienos Vilnius: lietuviškai kalbantis vaikas išvadintas „labusu“
 
 
 
 
 
Kitas straipsnis
Veidas, oda

Odai žiemą kyla nemažai iššūkių

Sekite mus Feisbuke

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

Furnitūra | fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | FS25 | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai