Maisto gaminimas lauke dabar gali vykti bet kur: stovyklavietėje, parke arba kieme. Šiandieninės lauko virtuvės kieme gali turėti iš esmės tuos pačius patogumus kaip ir vidaus virtuvės, o ši patirtis nėra tokia kaimiška, kaip kai kurie žmonės įsivaizduoja. Tad, ką reikia žinoti apie maisto gamybą lauke?
Ko reikia norint gaminti lauke?
Pirmas dalykas, kurio jums reikia gaminant maistą lauke, yra saugi vieta. Iš esmės maisto gaminimas lauke sukasi aplink šilumos šaltinį: atvirą ugnį, grilį, rūkyklą, malkomis kūrenamą picos krosnį ir pan.
Jei planuojate kūrenti malkinę laužą arba naudoti atviros liepsnos kepsninę, labai svarbu atsižvelgti į saugumą. Pavyzdžiui, savo kieme pasirūpinkite, kad visomis kryptimis būtų bent 3 metrų atstumas nuo visų medžių šakų ir kitų degių objektų.
Kitas dalykas, kurio jums reikia, yra įranga saugiam gaisrui sukurti. Tai gali būti pradinė ugnies duobė, kurią sukuria akmenų žiedas jūsų kieme pasirinktoje vietoje. Tačiau daugelis namų savininkų nusprendė pasinaudoja platesnėmis maisto gaminimo galimybėmis lauke. Tai gali būti anglis, propanas, gamtinės dujos ar net malkomis kūrenamas atviros liepsnos grilis.
Kiti dalykai, kurių jums reikia gaminant maistą lauke, priklauso nuo jūsų šeimos pageidavimų, kai kalbama apie jums patinkančios prabangos lygį, gaminamo maisto tipą, lauko erdvės dydį ir dizainą.
Maisto gaminimo įrankiai, indai, prieskoniai ir pagardai gali labai skirtis įvairiose aplinkose, juos galima apžiūrėti ir išsirinkti specializuotoje internetinėje parduotuvėje.
Kokie yra pagrindiniai gaminimo lauke būdai?
Kepimas ant grotelių: tai yra vienas iš labiausiai paplitusių būdų žaliavinius ingredientus paversti neįtikėtinais patiekalais lauke.
Kepant ant grotelių kaip kuras daugiausia naudojama mediena, propanas, gamtinės dujos arba medžio anglis. Yra daugybė grilio įrenginių tipų, nuo paprasčiausių pastatomų grilių iki kai kurių tikrai puikių profesionalių kepsninių, kurios gali apdoroti didelį kiekį maisto.
Virimas: kai kuriuos geriausius maisto produktus, pavyzdžiui, bulves ar makaronus, prieš valgant reikia apvirti verdančiame vandenyje.
Naudodami atvirą liepsną iš ugnies duobės, į ugnį galite įdėti ketaus puodą, kad vanduo greitai užvirtų. Tai gali būti puikus pasirinkimas stovyklaujant. degiklius, kuriuose naudojamos gamtinės dujos arba propanas.