Atėjus tamsiam ir šaltam metų laikui, kai nesinori kišti nosies iš namų, ieškome būdų, kaip atšiaurųjį sezoną paversti malonesniu ir šviesesniu. Nuostabi idėja, paverčianti namus atpalaiduojančia jaukumo oaze – kvepiančios žvakės, kurios švelniai šokančia savo liepsnele ne tik sukuria ypatingai romantišką namų apšvietimą, bet ir skleidžia malonų aromatą, sukuriantį gražiausius jausmus. Kaip pasirinkti tinkamą kvepiančią žvakę bei kodėl verta rinktis būtent sojų vaško kvepiančias žvakes – aptarsime šiame straipsnyje.
Daugelis žinome, kad žvakių rūšių yra įvairių. Jos skiriasi ne tik savo forma, kuri gali varijuoti nuo visiškai mažų ir mielų arbatinių žvakelių iki didelių ir stambių cilindro formos žvakių, bet ir vašku, iš kurio yra pagamintos.
Prekybos centruose dažniausiai rasime žvakes, pagamintas iš parafino vaško. Šis vaškas – lengviausiai rinkoje prieinamas vaškas, išgaunamas iš naftos produktų.
Parafino vaškas dažnai pasirenkamas dėl pigesnio išgavimo, tačiau jis nėra laikomas palankiu sveikatai. Degdamas parafinas į aplinką išskleidžia pavojingų kancerogeninių medžiagų ir net 11 žinomų toksinų. Taip pat degdamas parafino vaškas, lyginant su kitais vaškais, išskleidžia daugiau suodžių, kurie nusėda aplinkoje ir yra kenksmingi sveikatai.
Dar viena savybė, dėl kurios parafinas užsitarnavo ne kokią reputaciją, yra ta, jog jis nėra biologiškai skaidus, todėl laikomas nedraugišku aplinkai. Dėl savo sudėtyje turimų cheminių medžiagų, kvepiančios žvakės, pagamintos iš parafino, dažnai nuvilia savo aromatu, nes skleidžia nenatūralų, kartais per daug intensyvų ar net erzinantį kvapą, o tokiu būdu praranda savo paskirties prasmę.
Tuo tarpu sojų vaškas turi daug teigiamų savybių, kurios lemia itin didėjantį kvepiančių žvakių, pagamintų iš sojų vaško, populiarumą. Visų pirma, sojų vaškas turi mažiau cheminės prigimties elementų, todėl į aplinką išskleidžia mažiau kenksmingų medžiagų ir dega švariau.
Sojų vaško žvakės taip pat turi žemesnę degimo temperatūrą ir yra ekonomiškesnis pasirinkimas nei parafino žvakės, nes dega ilgiau.
Skaičiuojama, kad sojų vaškas dega iki 50 procentų ilgesnį laiko tarpą nei parafinas. Didelis kvepiančių sojų vaško žvakių privalumas yra tas, kad jų skleidžiamas kvapas yra grynesnis ir natūralesnis, nei kvepiančių parafino vaško žvakių.
Taip yra todėl, kad sojų vaškas yra ekologiškas, išgaunamas iš natūralaus gamtos šaltinio – sojų pupelių ir turi savybę skleisti tikresnę kvapo versiją. Tai ypač aktualu kvepiančioms žvakėms, nes sojų vaško žvakių skleidžiamas aromatas skleidžiasi ypač maloniai, nekeičia kvapo savybių ir neerzina uoslės.
„Ieškodami kvepiančių žvakių, pirkėjai dažnai teiraujasi, ar jos pagamintos iš sojų vaško – džiugu, kad imame labiau rūpintis savo sveikata ir galime pasiūlyti sveikatai palankų kvepiančių žvakių asortimentą, kurių aromatai nenuvilia“, – pastebi Sorvella.lt namų kvapų ir parfumerijos internetinės parduotuvės įkūrėjai.
Renkantis sojų vaško žvakę telieka išsirinkti norimą aromatą, kuris gali varijuoti nuo švelnaus ir saldaus, tinkančio romantiškai nuotaikai iki intensyvesnio prieskonių ar medienos aromato.
Sojų vaško žvakėms dažniausiai naudojami kokybiški kvapieji aliejai, kurie kaip ir tikri kvepalai atsiskleidžia viršutinėmis, širdies ir bazinėmis natomis, tad jų skleidžiamas aromatas leidžia maloniai mėgautis pasirinkto kvapo ypatybėmis.
Tad sojų vaškas – idealus pasirinkimas kokybiškoms kvepiančioms žvakėms, savo savybėmis užkariavusioms daugelio širdis. Juk kvepianti žvakė – nuostabus šaltojo metų laiko atributas, dovanojantis ne tik jaukią savo liepsnos šviesą, bet ir į bet kurį pasaulio kraštą ar brangų atsiminimą nukeliančius aromatus.





















