Šiandien puiki proga susimaišyti gaivų nealkoholinį kokteilį. Ir ne tik todėl, kad penktadienis – kaip tik šiandien minima Tarptautinė kokteilių diena, šio gėrimo mylėtojų minima visame pasaulyje.
Nuo pirmo kokteilio – gėrimo, sumaišyto iš skirtingų sudėtinių dalių – aprašymo praėjo daugiau nei 200 metų, ir šiandien kokteilių pasigaminti galime pačių įvairiausių: nuo alkoholinių iki sveikų žaliųjų, nuo vos iš poros ingredientų suplaktų iki aibės sudedamųjų dalių ir išmanymo reikalaujančių.
Elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ kviečia trumpai pažvelgti į kokteilių istoriją ir išbandyti keletą paprastų, bet labai gardžių receptų, kuriems ingredientus galima užsakyti tiesiog įprastai apsiperkant internetu.
Terminas „kokteilis“ pirmą kartą paminėtas 1803 m. Filadelfijoje leistame žurnale „The Farmers‘ Cabinet“, tačiau plačiau aprašytas 1806 m. gegužės 13 d. pasirodžiusiame Niujorko dienraštyje. Išlikusi šio dienraščio originali kopija vis dar saugoma Amerikos kokteilių muziejuje Naujajame Orleane, o kokteilių mėgėjai gegužės 13-ąją mini iki šiol.
Kiek vėliau, 1862 m. miksologijos – kokteilių maišymo mokslo – tėvu laikomas amerikietis Džeris Tomas pristatė sukurtus dešimties kokteilių receptus. Kokteiliai netruko sužavėti ne tik amerikiečių, bet ir paplisti visame pasaulyje, išpopuliarėti kaip skanus, estetiškas ir nustebinti galintis gėrimas – juk niekad nežinai, kokį rezultatą gausi sumaišęs pasirinktus ingredientus.
Šiandien kaip niekad populiarūs įvairūs sveiki, iš vaisių, uogų ar žalumynų pagaminti kokteiliai. Toks gėrimas ne tik atgaivina ir džiugina skoniu bei spalvomis – dar yra sotus, maistingas ir naudingas organizmui. Išbandykite vieną tokių kokteilių!
Mėtinis mangų ir kokosų kokteilis
Ryškus kokteilis savo skoniu primins tropikus ir atgaivins šiltą dieną.
Reikės:
150 g mango
½ stiklinės vandens
½ stiklinės riebaus kokosų pieno
1 saujelė šviežios mėtos
Paruošimas: visus ingredientus sutrinkite iki vientisos masės ir mėgaukitės.
Maistingas šokoladinis bananų ir žalėsių kokteilis
Sotus, bet gaivus ir maistingas kokteilis puikiai tiks pusryčiams arba pasilepinimui tarp pagrindinių valgymų.
Reikės:
1 sunokusio banano
200 ml pasukų
1 saujelė špinatų
4 vnt. datulių
1 a. š. kokybiškos kakavos
Paruošimas: žalumynus gerai nuplaukite ir nusausinkite. Visus ingredientus sutrinkite iki glotnios vientisos masės.
Žaliasis kokteilis su kefyru
Šis kokteilis ne tik skanus, bet ir gali pagerinti žarnyno veiklą, mat yra kupinas maistingų medžiagų.
Reikės:
¾ stiklinės kefyro
¼ stiklinės pasirinkto augalinio pieno (kokosų pienas suteiks kokosų poskonį)
1 prinokusio banano
1-2 lapinio kopūsto lapai
1 a. š. tarkuoto imbiero
Paruošimas: visus ingredientus sudėkite į plaktuvą ir plakite iki vientisos masės. Jei trūksta saldumo – pagardinkite medumi.
Nealkoholiniai kokteiliai, pripučiami žmonės, melagienos, buki troliai, vaidinantys intelektualus, bet per anksti išleisti iš psichligoninių, visokie virusai, liberglobalsuperpatriotai, paspirtukai be pasispyrimo. Štai kas mus supa nuo ryto iki vakaro. Į sveikatą!