Sekmadienis, 20 liepos, 2025
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Gamta ir žmogus

Liežuvis – nebrangi Velykų klasika, kuri kaip reikiant nustebins

www.alkas.lt
2025-04-19 10:40:00
0
Liežuvis

Liežuvis | „Iki“ nuotr.

Švelnaus skonio, minkštutėliai ir nepaprastai skanūs – taip apie liežuvius atsiliepia mėsos žinovai ir tiesiog gerbėjai. Liežuviai mūsų šalies kulinarijoje buvo vertinami jau prieš daugelį šimtmečių. Kadaise jie puikavosi ant didikų stalų, tačiau dabar gera jų kaina lemia, kad liežuviai yra ne prabangos dalykas. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė pastebi, kad Velykų savaitę jie perkami be atvangos – akivaizdu, kad be šio skanėsto nė vienos Velykos neapsieina.

„Velykinis apsipirkimas jau pačiame įkarštyje. Kiaušiniai – prekė numeris vienas, tačiau yra ir nemažai kitų patiekalų, kurie daugeliui tiesiog privalomi per Velykas. Sultinga antis, šventiškas karpis, gardi velykinė pynė, keksas ar boba – šiais skanėstais nuklojami stalai visoje šalyje. Virtas liežuvis, patiektas su krienais, majonezu ar drebučiuose, taip pat yra vienas tų nebrangių gardumynų, kurių su nekantrumu laukia nemažai lietuvių. Dėl minkštos tekstūros, geros kainos ir švelnaus skonio liežuvis yra puikus ne tik daugelio tradicinių, bet ir šiuolaikinių patiekalų pagrindas, todėl yra be galo gyventojų mėgstami ant lietuviško šventinio stalo“, – sako G. Kitovė.

Žingsnis po žingsnio – kaip paruošti kiaulienos liežuvius

„Iki“ mėsos technologas Vitoldas Fedaravičius pasakoja, kad iš pirmo žvilgsnio liežuvių paruošimas gali pasirodyti sudėtingas, tačiau išmokę juos nulupti, šis kadaise dvaruose patiekiamas skanėstas vis dažniau atsidurs racione. Liežuvį paruošti yra visiškai nesunku, nebrangu, ši užduotis bus nesunki ir tiems, kurie nėra dideli meistrai virtuvėje.

„Kiaulienos liežuvio privalumai – ne tik skonis ir nuo seno pamilti patiekalai. Jis vertinamas ir dėl daugybės naudingų medžiagų, ypač B grupės (daugiausia B12) vitaminų. Be to, jame yra kalio, fosforo, magnio, jis ir lengvai virškinamų baltymų šaltinis. Tačiau tam, kad liežuviai būtų tobulai minkšti ir taptų šeimos delikatesu, jie turi būti tinkamai paruošti“, – sako V. Fedaravičius.

1. Ką padaryti prieš virimą. Kruopščiai liežuvius nuvalykite, nuplaukite ir išpjaukite gale abiejuose šonuose esančias seilių liaukas. Dideliame puode užvirkite vandenį, sudėkite liežuvius ir, kai vanduo vėl užvirs, išpilkite jį ir viską užpilkite šviežiu vandeniu.

2. Kokių prieskonių įdėti. Gerų liežuvių paruošimo paslaptis – tinkamai juos pagardinti. Praėjus maždaug 30 min. po antrojo vandens užvirimo, metas dėti priedus, kad liežuvis įgautų išraiškingesnį skonį. Įdėkite perpjautą svogūną, įberkite kvapiųjų pipirų, druskos, kelis lapus lauro lapų ir mairūno, kelias nuluptas česnako skilteles, 1 morką. Tinka ir poras, salieras, petražolių šaknis ar net šlakelis sojų padažo.

3. Kiek laiko virti. Virkite uždengę ant silpnos ugnies 2-4 val. Kuo liežuvis didesnis, tuo daugiau laiko reikės. Juos patikrinkite įsmeigdami šakutę ar peilį – žinosite, ar mėsa minkšta. Verdant liežuviai visą laiką turi būti panirę po vandeniu. Jei reikia, virimo metu dar jo įpilkite.

4. Kaip nulupti odelę. Išvirusius liežuvius 5 minutėms panardinkite į šaltą vandenį (geriausia – su ledukais). Kai bus atvėsę, bet ne visiškai šalti, tuomet aštriu peiliu su smailu galu atsargiai nulupkite odelę ir nusausinkite.

5. Vandenį po virimo pasilikite. Vanduo, kuriame virė mėsa ir daržovės, bus puikus sultinys ir pagrindas sriuboms. Naudokite iškart arba šaldytuve laikykite iki 3 dienų. Patogu jį ir užsišaldyti, kad namuose visuomet turėtumėte naminio sultinio.

Kai pabos krienai – 3 naujos idėjos padažams

Su kuo patiekti išvirtus liežuvius? „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė pasakoja, kad ši mėsa yra švelnaus skonio, todėl prie jų tinka išraiškingi, aštrūs priedai, tokie kaip krienai, garstyčios, kaparėliai. Krienai – neatsiejamas jų palydovas, tačiau ji siūlo paįvairinti šventinį stalą:

● Itališkas žaliasis padažas (salsa verde). Į trintuvą sudėkite po gerą saują šviežių petražolių, šviežių bazilikų lapelių, 1 skiltelę česnako, 1 šaukštą kaparėlių, 100 ml alyvuogių aliejaus, 40 ml vyno acto, 3 ančiuvių filė (nebūtina) ir sutrinkite iki vientisos masės.

● Azijietiškas sezamų padažas. Trintuve gerai sumaišykite 100 ml sojų padažo, 100 ml ryžių acto, 2 šaukštus medaus, 3 skilteles česnako, 3 cm nuluptos šviežio imbiero šaknies, 2 šaukštus sezamų aliejaus. Sumaišykite su sausoje keptuvėje paskrudintomis sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytu laiškiniu česnaku.

● Grybų padažas su raudonuoju vynu. Keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūno ir česnako, sudėkite griežinėliais pjaustytų grybų. Kai grybai visiškai suminkštės, įdėkite pomidorų pastos, o mišiniui sušilus įpilkite raudonojo vyno, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, vos vos cukraus, išmaišykite ir patroškinkite kelias minutes, kol alkoholis visiškai išgaruos ir mišinys sutirštės.

Dėkite ant sumuštinių, į takus, kepkite kepsninėje

„Iki“ maisto gamybos žinovė pasakoja, kad liežuvio paruošimo procesas nereikalaus daug darbo, tačiau yra imlus laikui – išvirti prireiks bent dviejų valandų.

„Todėl verta liežuvių iškart išvirti didesnį kiekį ir pasigaminti daugiau patiekalų tiek Velykų stalui, tiek ir kitoms dienoms. Jei tik šaldytuve turite išvirtų kiaulės liežuvių, jie bus skanus užkandis mėsos lėkštoje, tiks ir sumuštiniui, ir populiariesiems takams, taip pat salotoms, troškiniams, apkepams. Pavyzdžiui, plonas virto liežuvio riekeles galima paprasčiausiai apkepti svieste keptuvėje, pagardinti druska, česnako granulėmis ar kitais mėgstamais prieskoniais – ir turėsite greitą užkandį ar lengvus pietus, kurie derės su bulvėmis, daržovėmis ar salotomis“, – idėja dalijasi J. Tamoševičienė.

Kulinarijos žinovė dalijasi ir dar 5 receptais, kurie pravers ne tik Velykoms. Gaminkite liežuvius su drebučiais, dėkite į salotas, kepkite ant grilio patiekite ypač gurmaniškoje versijoje su figomis ir sūriu arba kitą dieną – karštiems greitai pagaminamiems pietums.

Klasika kitaip – virtas liežuvis drebučių bokštuose

Reikės: 4 kiaulienos liežuvių (virtų ir nuluptų), 2 virtų morkų, 1 skardinės konservuotų žirnelių, 3 pomidorų, 1 puodelio pomidorų sulčių, 2 šaukštų sojų padažo, 20 g želatinos, druskos, pipirų, česnako granulių.

Gaminame:

1. Liežuvius supjaustykite griežinėliais. Žirnelius sudėkite į sietelį, nuplaukite vandeniu ir nusausinkite. Išvirusias morkas supjaustykite kubeliais.

2. 3/4 želatinos supilkite į 1 puodelį karšto sultinio ir ištirpinkite. Sumaišykite su šaltu sultiniu, pagardinkite druska, pipirais ir 4 šaukštais sojų padažo. Dalį sultinio dar pasilikite.

3. Sumaišykite morkas su žirneliais. Sudėkite juos ir liežuvio griežinėlius į stiklines ant dugno, užpilkite sultiniu su želatina (ne iki viršaus), atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

4. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu ir nulupkite. Perpjaukite per pusę ir supjaustykite kubeliais. Į pomidorus supilkite pomidorų sultis ir sumaišykite.

5. Likusią želatiną ištirpinkite 1/2 puodelio karšto sultinio, įpilkite sojų padažo, pagardinkite granuliuotu česnaku, druska ir pipirais, sumaišykite su šaltu sultiniu. Išimkite liežuvius iš šaldytuvo ir pomidorų mišinį užpilkite ant drebučių. Padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.

Greitai pagaminamos salotos su liežuviu

Reikės: 500 g kiaulės liežuvių (virtų ir nuluptų), 1 indelio konservuotų kukurūzų, 5 kiaušinių, 5 marinuotų agurkų, majonezo, druskos, pipirų, šviežių krapų.

Gaminame:

1. Liežuvius supjaustykite kubeliais. Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kukurūzus nusausinkite, agurkus supjaustykite kubeliais.

2. Sumaišykite ingredientus, įdėkite majonezo, druskos ir pipirų, smulkintų šviežių krapų.

3. Jeigu norite, į salotas galite įdėti ir pjaustytų virtų bulvių, konservuotų žirnelių.

Velykoms kepsninėje: salotos su keptu liežuviu ir žolelių padažu

Reikės: 800 g kiaulės liežuvių (virtų ir nuluptų), 300 g mėgstamų salotų, 40 g graikinių riešutų, 4 agurkų, kietojo sūrio dribsnių, šviežiai maltų pipirų. Padažui: 60 ml aliejaus, 2 skiltelių česnako, 1 šaukštelio medaus, 40 g šviežių bazilikų, 30 g šviežių petražolių, 30 ml raudonojo vyno acto, 2 šaukštelių kaparėlių, šiek tiek kaparėlių marinato.

Gaminame:

1. Riešutus stambiai sukapokite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.

2. Visus padažo ingredientus sudėkite į maišytuvo dubenį ir sutrinkite iki vientisos masės.

3. Salotas ir pjaustytus agurkus sudėkite į dubenį ir užpilkite pusę padažo, išmaišykite.

4. Liežuvius supjaustykite maždaug 1,5 cm storio griežinėliais. Grilio keptuvę arba grilį patepkite plonu aliejaus sluoksniu ir gerai įkaitinkite. Dėkite liežuvį ir kepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies, kol gražiai paruduos.

5. Į lėkštę sudėkite salotas su agurkais, apibarstykite puse riešutų ir užberkite sūrio.

6. Ant salotų uždėkite kepto liežuvio gabalėlius ir užpilkite likusiu padažu. Apibarstykite likusiais riešutais, pagardinkite salotas šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir, jei reikia, druska.

Gurmaniškas skanėstas: kepti liežuviai su mėlynuoju sūriu ir figomis

Reikės: 800 g kiaulienos liežuvių (virtų ir nuluptų), druskos, šviežiai maltų pipirų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 8 šviežių figų, 100 g mėlyno pelėsinio sūrio.

Gaminame:

1. Liežuvius supjaustykite storomis riekelėmis ir gausiai pagardinkite druska, šviežiai maltai pipirais. Peiliu pašalinkite figų kotelį ir pagrindą ir perpjaukite į keturias dalis.

2. Įkaitinkite orkaitę, groteles pastatykite į vidurį.

3. Keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite aliejaus ir apkepkite liežuvio riekeles iš abiejų pusių.

4. Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, sudėkite liežuvius, ant kiekvieno uždėkite po gabalėlį figos ir apdėkite sūriu.

5. Trumpai pakepkite orkaitėje, kol figos ir sūris sušils. Patiekite karštus.

Karštiems pietums: liežuviai su krienų padažu

Reikės: 2 kiaulių liežuvių, 1 šaukšto sviesto, 1 šaukšto miltų, 2-3 šaukštų tarkuotų krienų, 1 šaukšto grietinėlės. Patiekimui: virtų bulvių, šviežių petražolių, marinuotų agurkėlių.

Gaminame:

1. Keptuvėje iš sviesto ir miltų pradėkite ruošti padažą. Įpilkite šiek tiek liežuvių sultinio, sudėkite tarkuotus krienus. Pakaitinkite ir paragaukite, jei reikia – įdėkite dar krienų, druskos, pipirų. Pačioje pabaigoje įpilkite šiek tiek grietinėlės, kad padažas būtų geresnės konsistencijos. Ji padažą padarys šilkinį.

2. Liežuvius supjaustykite riekelėmis, pakepkite svieste ar aliejuje ant keptuvės. Dėkite liežuvius į lėkštę, užpilkite juos padažu ir šalia sudėkite bulves. Viršų pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir šalia papjaustykite marinuotų agurkų.

Parengta pagal „Iki“ pranešimą

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Persimonai – išbandykite patiekalus, kurie nustebins
  2. Arbūzai neįprastai – dūmo skonis nustebins visus
  3. Velykų stalo pažiba – keptas kalakutas
  4. Lietuviai planuoja gausesnį Velykų stalą nei pernai
  5. Už saiką prie Velykų stalo kūnas tikrai padėkos
  6. Ruošiantis Velykų kepiniams – miltų atmintinė
  7. Kaip išsirinkti šviežią kiaulienos mentę
  8. Kaip braškes namuose išlaikyti kuo ilgiau
  9. Kaip kepsninėje ruošti šonkauliukus, kad abejingų tiesiog neliktų
  10. Švečių stalo karalienė – silkė: kaip išsirinkti tinkamiausią?
  11. 7 paprasti būdai, kaip paruošti žuvį, kad namuose neliktų jos kvapo
  12. Apsinuodijimas maistu. Kaip sau padėti?
  13. Kiaušinių rūšys: kaip pasirinkti?
  14. Kaip lengvai pasisūdyti lašišą?
  15. Salotos veikia kaip jaunystės eliksyras

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

Unsplash.com, D. Fonteino nuotr.
Ukrainos balsas

Nuogas Rusijos caras

2025 07 20
ANBO-I: nuo pirmojo skrydžio iki Lietuvos aviacijos šimtmečio | etm.lt nuotr.
Istorija

ANBO-I: nuo pirmojo skrydžio iki Lietuvos aviacijos šimtmečio

2025 07 20
Lenkijoje pagerbtas S.Dariaus ir S.Girėno istorinis skrydis per Atlantą
Istorija

Lenkijoje pagerbtas S.Dariaus ir S.Girėno istorinis skrydis per Atlantą

2025 07 20
Vyksta Žagarės Vyšnių šventė
Kultūra

Vyksta Žagarės Vyšnių šventė!

2025 07 19
Dviračių takas
Lietuvoje

Radviliškyje atsiras 15 kilometrų naujų dviračių takų

2025 07 18
Smiltynės perkėla
Lietuvoje

Smiltynės perkėlos laukia pertvarka

2025 07 18
Maistas, maisto ruošimas
Lietuvoje

Aštuoniose mokyklose vaikai permokėjo už maistą

2025 07 18
Kelias Vilnius–Kaunas–Klaipėda | vialietuva.lt nuotr.
Lietuvoje

Tvarkomas kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožas prie Kryžkalnio  

2025 07 18

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Rimgaudas apie R. Vanagas. Sakmė apie raidę W, mojavusią erelio sparnais
  • Rimgaudas apie Nuogas Rusijos caras
  • Budweiser apie A. Medalinskas. D. Trampo pažadai: viltys, rūkas ir ir leidimas dar 50 dienų daužyti Ukrainą?
  • Mikabalis apie R. Vanagas. Sakmė apie raidę W, mojavusią erelio sparnais

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Ką gali išgirsti išmanieji įrenginiai?
  • Nuogas Rusijos caras
  • Šiltasis metas – su gaivaus, saldaus arbūzo patiekalais
  • 2 iš 5 vairuotojų yra patyrę žalą dėl prastos kelio dangos

Kiti Straipsniai

Arbūzas

Šiltasis metas – su gaivaus, saldaus arbūzo patiekalais

2025 07 20
Banko kortelės

Pirmieji veiksmai, pametus ar radus mokėjimų kortelę

2025 07 20
ANBO-I: nuo pirmojo skrydžio iki Lietuvos aviacijos šimtmečio | etm.lt nuotr.

ANBO-I: nuo pirmojo skrydžio iki Lietuvos aviacijos šimtmečio

2025 07 20
Vyksta Žagarės Vyšnių šventė

Vyksta Žagarės Vyšnių šventė!

2025 07 19
Kaip elgtis apsipirkus maisto prekių parduotuvėje?

Įdomioji matematika: ką pajūryje žmonės perka dažniau ir gausiau

2025 07 19
Telefonas

Daugėjant ryšio trikdžių, telefone atlikite vieną veiksmą

2025 07 19
Autosmilgos plastikinės dėžės

Panevėžyje gaminamos dėžės, kurios laikosi metų metus

2025 07 19
Svogūnai |

Kepsninei tinka ir svogūnai

2025 07 19
Vanago Lieuva

A. Ramanauskas-Vanagas įkvepia Lietuvos žmones – valia gintis ir remti Ukrainą kovoje prieš okupantus

2025 07 19
Etnokultūrinė popietė Jono Šliūpo muziejuje – lėlių gaminimas

Etnokultūrinė popietė Jono Šliūpo muziejuje – lėlių gaminimas

2025 07 19

Skaitytojų nuomonės:

  • Rimgaudas apie R. Vanagas. Sakmė apie raidę W, mojavusią erelio sparnais
  • Rimgaudas apie Nuogas Rusijos caras
  • Budweiser apie A. Medalinskas. D. Trampo pažadai: viltys, rūkas ir ir leidimas dar 50 dienų daužyti Ukrainą?
  • Mikabalis apie R. Vanagas. Sakmė apie raidę W, mojavusią erelio sparnais
  • Varlinas apie Z. Vaišvila. VRK – robotai ar žmonės?
 
 
 
 
 
Kitas straipsnis
Testamentas | tm.lt nuotr.

Turto paveldėjimas. Kaip tam pasiruošti?

Sekite mus Feisbuke

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

Alkas.lt su Jūsų parama – už lietuvišką Lietuvą!

Furnitūra | fs22 mods | ket testai | Farming Simulator 25 mods | Inbank vartojimo paskolos | FS25 | fs25 mods | DARBO SKELBIMAI

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
    • Pareiškimai
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Žinyčia
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai