Ignas, www.alkas.lt
Mes su žmona turime 5 receptus duonos su natūraliu raugu (be mielių). Įdomu butų pasidalinti kitais, įdomiais receptais bei patirtimi.
Mūsų receptai (žinoma ne mūsų pačių, bet senolių palikimo):
1. Paprasta ruginė duona.
2. Paprasta kvietinė duona.
3. Pusiau plikyta kvietinė duona.
4. Plikyta kvietinė duona.
5. Sveikuolių duona (su avižomis, be mielių).
I šias duonas galima dėti įvairius priedus (džiovintas įvairias sėklas (riešutus, saulėgrąžas, kalendrą, kmynus ir t.t.), džiovintus vaisius (slyvos, obuolius, spanguoles, vyšnias, braškes, abrikosus) džiovintas žoleles (morkas, poras, kada nors pamėginsiu dėti ir mėtą… ir t. t.)
Beje duonos raugą galima užsiauginti ir pačiam. Galima jį ir ilgai išlaikyti – sudžiovintą. Taigi, nėra būtina taip saugoti, kaip straipsnyje rašoma. Sudžiovintą duonos raugą galima siusti paštu (voke)Ir dalintis su visais norinčiais, nes duonos raugas neišneš turto paskui save:)
Šeimininkės, pasidalinkime receptais.
Beje mano žmona turi maisto technologes išsilavinimą. O aš – mokinu išsikepti duoną žmones pasistačiusius savo krosnį. Kaip susisiekti su manimi rasite svetainėje http://www.krosnius.lt
Lauksiu laiškučiu apie Jūsų duonelę.
Iki malonaus…
Ignas