Penktadienis, 27 gegužės, 2022
  • Saulės arkliukai
    • Diskusijos
    • Gyvoji tradicija
    • Etninės kultūros paveldas
    • Kultūros teorijų labirintai
    • Iš mokslo tyrimų
    • Ugdytojai ir ugdytiniai
    • Profesijos
    • Subkultūros
    • Kitos kultūros
    • Kūryba
    • Mes skaitome knygas
    • Margos pievos: renginiai
    • Keliauk lėtai: tėvynės pažinimas
    • Praktiniai patarimai
    • Iš mados istorijos
    • Mados tinklarastininkas
    • Fotogalerijos
    • Redakcija
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
Alkas.lt
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result

Pradžia Gamta ir žmogus

Dar nevėlu pasimėgauti ledų tortais

www.alkas.lt
2021 08 14 11:41
0
Ką reikėtų žinoti apie valgomuosius ledus?

thegoodshoppingguide.com nuotr.

Atgaivinti per karščius, pasaldinti širdį ir nustebinti pačiais įvairiausiais skoniais. Visu tuo daugelį džiugina pagrindinis vasaros desertas – ledai.

Tuo metu ieškantiems naujų kulinarinių idėjų, kaip vasaros dieną papuošti savo vaišių stalą ir palepinti prie jo susėdusius draugus ir šeimą, siūloma išbandyti ledų tortą.

„Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė nesistebi šio deserto populiarumu, tik siūlo jo skanauti išties originaliai.

Vienas tokių būdų – naminio ledų torto gamyba. Jam, pasak pašnekovės, puikiai tinka įvairiausi pagardai – uogos, želė, šokoladas, vaisiai, saldainiai, o ypatingu skoniu kiekvieną smaližių nustebins specialiai iškeptas biskvitinis pagrindas.

„Ledų tortui svarbios ir kelios kulinarinės gudrybės. Šį skanėstą pagaminus, jį reikia laikyti šaldiklyje, tačiau pjaustyti bus lengviau prieš valgant išėmus bei palaikius 10-20 minučių kambario temperatūroje.

Taip tortas ir suminkštės, be to, peilis nesugadins deserto struktūros. Kartu svarbios ir kelios pjaustymo paslaptys. Ledų tortą geriausia raikyti ilgu, dantytu peiliu, tuo metu jį palaikius keletą akimirkų šiltame vandenyje, gabaliukus atpjauti pavyks tolygiai bei gražiai.

Tuomet belieka desertą ragauti, o nesuvalgytą dalį vertėtų įdėti į orui nepralaidų indą ir vėl paslėpti šaldiklyje. Tokiu būdu laikomas ledų tortas nepasidengs šerkšnu“, – pasakoja B. Baratinskaitė.

Todėl, atskleidusi deserto valgymo gudrybes, maisto ekspertė dalijasi jo gamybos kulinarinėmis idėjomis.

Dvigubas malonumas: ledų tortas ir tinginys viename

Reikės: pakelio mėgstamų sausainių, 250 g šviežių braškių ir tiek pat aviečių, šaukštelio vanilinio cukraus, 2 šaukštų medaus, citrinos žievelės, 1 didelio banano, 200 g grietinėlės, 200 g mėgstamų ledų, saujos šilauogių įdarui.

Sutrupinkite sausainius, smulkintuve susmulkinkite braškes ir avietes, suberkite vanilinį cukrų, sudėkite medų, įtarkuokite citrinos žievelės. Taip pat įdėkite bananą, prieš tai jį sulaužę į kelias dalis.

Viską sutrinkite, tuomet supilkite grietinėlę, išmaišykite. Į formą sudėkite ledus, tada sluoksnį trintų uogų, viską atidžiai paskleiskite, dėkite pusę sausainių, šilauoges, trintų uogų mišinį, suberkite likusius sausainius, suformuokite pyrago pagrindą. Jį dėkite į šaldiklį 24 valandoms, o prieš valgymą palaikykite 10-20 minučių ištraukę.

„Šiam ledų tortui uogos tinka tiek šviežios, tiek šaldytos. Tačiau dabar – pats jų sezonas, todėl tikrai verta mėgautis tik ką nuskintomis gėrybėmis. Be to, vietoje banano gamybai galima naudoti ir mangą.

Koks bebūtų pasirinkimas, toks ledų tortas išties nustebins pačiais įvairiausiais poskoniais bei puikiai papuoš tiek mažųjų šventę, tiek ir nustebins didžiuosius smaližius“, – pažada B. Baratinskaitė.

Vasariškai gaivus: biskvitinis ledų tortas su vyšniomis

Reikės: 250 g trapių avižinių sausainių su šokoladu, pakelio sviesto, 2 valgomųjų šaukštų stevijos, stiklinės maltų mėgstamų riešutų, 800 ml vanilinių ledų, 250 g grietinėlės, 2 stiklinių vyšnių be kauliukų, 1 valgomojo šaukšto klevų sirupo, 100 g juodojo šokolado.

Sausainius sutrupinkite, trupinius sumaišykite su lydytu sviestu, riešutais, stevija. Masę paskirstykite apvalioje kepimo formoje, suspauskite, apdenkite folija ir 7–8 min. pašaukite į karštą orkaitę. Ištraukite bei palikite atvėsti. Ledus apie 15 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir būtų lengviau išplakami.

Stiklinę vyšnių sumaišykite su klevų sirupu ir iki standžių putų išplakta grietinėle, sudėkite ledus. Viską išplakite, tada užpilkite ant kepto sausainių pagrindo, uždėkite likusias vyšnias, užliekite ištirpdytą šokoladą. Leiskite atvėsti ir dėkite į šaldiklį. Palaikę apie 3 valandas, galėsite mėgautis.

„Toks skanėstas ruošiamas jau kitaip. Jam reikia pagaminti biskvitinį pagrindą, tačiau šis įdirbis tikrai pasiteisina, nes desertas primena tradicinį tortą, tik jį dar papildo ledai. Kartu – saldumą praturtinantis vyšnių rūgštumas ir taip turime tobulą gaivinantį derinį karštą vasaros dieną“, – sako maisto ekspertė.

Spausdinti 🖨

Susiję straipsniai:

  1. Specialistai užtikrina – valgomųjų ledų sezonui pasiruošta
  2. Ledais mėgautis reikėtų saikingai
  3. Po pakeitimo vartotojai galės lengviau išsirinkti kokybiškus valgomuosius ledus
  4. Karpis – ne tik šventiniam stalui
  5. Mėgstamiausių žiemos uogų trejetukas: šilauogės, braškės ir avietės
  6. Sriubos – greitas būdas praturtinti valgiaraštį
  7. Žuvies paruošimas turi savas taisykles
  8. 5 patarimai kuo pakeisti saldumynus?
  9. Pristatyti atnaujinti receptai švietimo ir gydymo įstaigoms
  10. Spaudžiant šaltukui galių suteiks ir padės sušilti – sultiniai
  11. Vasario 16-ąją prisiminkime tautinę virtuvę
  12. Naminiai ledai – paprasta ir sveika
  13. Parodoje „Žalioji savaitė“ Berlyne Lietuva pristatys gaminius, kurių daugelio receptūros paveldėtos iš senolių
  14. Ką reikėtų žinoti apie valgomuosius ledus?
  15. Kaip išsirinkti tikrai kokybiškus ledus?
  16. 7 žygyje svarbiausi daiktai
  17. Kiek pomidorų rūšių atsiduria ant jūsų stalo?
  18. Duona vis dažniau kepama namuose

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

Gardžiam šniceliui daug laiko neprireiks

Maisto taupymui padės kūrybiškumas

2022 05 23
Koks pavasaris be žaliuojančių špinatų?

Koks pavasaris be žaliuojančių špinatų?

2022 05 22
Vaisiai, persikai | pixabay.com nuotr.

Vaisiai ir sūris puikiai dera kartu

2022 05 21
Grikių kruopos | pixabay.com, P. Eliaš nuotr.

Kruopos: paprasta, išradinga ir naudinga

2022 05 20
pixabay.com, R. Mišo nuotr.

V. Justickis. Vydūno idejos V. Falkenhano novėlėse apie aisčius (V)

2022 05 18
Kaip prižiūrėti riebaluotis linkusius plaukus?

Vasarą – ypatinga plaukų priežiūra

2022 05 15
Paprikos: nauda ir kai kas netikėto

Pavasarį lėkštėse – kuo daugiau spalvų

2022 05 15
Rauginto pieno gaminius įsisaviname geriau, bet pasterizuoto pieno nesurauginsite

Naminis jogurtas – tai tikrai įmanoma

2022 05 14
Vitaminų atsargas jau galima papildyt šių metų vaisiais

Arbūzai – ir atgaivai ir… kepsninėms

2022 05 14
Kalio jodido tabletės | vilnius.lt nuotr.

Kalio jodido tabletės: maisto papildas ir vaistas – skiriasi iš esmės

2022 05 14
Rodyti daugiau

Naujienos

Merkinėje paroda – apie režisierių Joną Jurašą ir jo būties kainą
Istorija

Merkinėje paroda – apie režisierių Joną Jurašą ir jo būties kainą

2022 05 27
Prasidėjo „Skamba skamba kankliai“ – programą puoš Sūduvos metams skirti renginiai
Etninė kultūra

Prasidėjo „Skamba skamba kankliai“ – programą puoš Sūduvos metams skirti renginiai

2022 05 27
Nematydama pasaulio negyvenu tamsoje (video)
Lietuvoje

Nematydama pasaulio negyvenu tamsoje (video)

2022 05 27
Apie istorinės atminties išsaugojimą Kazachstane
Istorija

Apie istorinės atminties išsaugojimą Kazachstane

2022 05 27
Ant miesto autobuso – saugomų teritorijų vaizdai
Gamta ir ekologija

Ant miesto autobuso – saugomų teritorijų vaizdai

2022 05 27
Namų tvarkymosi metas: kur dėti statybines atliekas?
Gamta ir ekologija

Namų tvarkymosi metas: kur dėti statybines atliekas?

2022 05 27
Akcijos vedėjas Gaudentas Aukštikalnis skaito kreipimąsi į LR Prezidentą Gitaną Nausėdą | Alkas.lt, J. Česmnavičiaus nuotr.
Energetika

Kainų šuolis liberalizavus elektros tiekimo rinką

2022 05 27
Karas Ukrainoje | Alkas.lt ekrano nuotr.
Ukrainos balsas

Rusijos ir Baltarusijos invazija. Padėties apžvalga 2022 05 26 12:53

2022 05 26


SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Cha! apie „Aktualioji istorija“: Ką genetika sako apie lietuvių kilmę? (video)
  • ~ 7000 apie „Aktualioji istorija“: Ką genetika sako apie lietuvių kilmę? (video)
  • Rimgaudas apie V. Valiušaitis. Rusijai reikia duoti Ukrainos teritorijų?
  • Povilas apie V. Valiušaitis. Rusijai reikia duoti Ukrainos teritorijų?

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Merkinėje paroda – apie režisierių Joną Jurašą ir jo būties kainą
  • Prasidėjo „Skamba skamba kankliai“ – programą puoš Sūduvos metams skirti renginiai
  • Nematydama pasaulio negyvenu tamsoje (video)
  • Apie istorinės atminties išsaugojimą Kazachstane

Skaitomiausi straipsniai

  • M. Kundrotas. Kaip išsilaisvinti nuo Laisvės partijų? peržiūrėta: 677; komentarų: 19
  • Mirė literatas, rašytojas, poetas, vertėjas, Romuvos vaidila Vaclovas Mikailionis peržiūrėta: 565; komentarų: 1
  • Dalis „Azov“ pulko karių evakuoti iš Mariupolio peržiūrėta: 278; komentarų: 7
  • Z. Tamakauskas. Jaunimo pasipriešinimas sovietinei okupacijai peržiūrėta: 266; komentarų: 0
  • Rusijos ir Baltarusijos invazija. Padėties apžvalga 2022 05 19 13:15 peržiūrėta: 264; komentarų: 12
  • Kaip Lietuva atrodys 2050-aisiais: išryškėjo keturi galimi ateities vaizdai peržiūrėta: 261; komentarų: 18

Kiti Straipsniai

Maisto taupymui padės kūrybiškumas

by Ditė Česėkaitė
2022 05 23
1
Gardžiam šniceliui daug laiko neprireiks

Kaip namuose ruošti maistą, kad pavalgytumėte gardžiai, greitai ir nebrangiai? Kasdieninis maisto planavimas padeda išvengti jo švaistymo, sutaupyti nemažai laiko...

Skaityti toliau

Koks pavasaris be žaliuojančių špinatų?

by Ditė Česėkaitė
2022 05 22
0
Koks pavasaris be žaliuojančių špinatų?

Sklidini įvairiausių vitaminų, mineralų bei kitų vertingųjų medžiagų – špinatai tokie maistingi, kad juos sunku kuo nors pakeisti gaminant mėgstamus...

Skaityti toliau

Vaisiai ir sūris puikiai dera kartu

by Ditė Česėkaitė
2022 05 21
0
Vaisiai, persikai | pixabay.com nuotr.

Pavasarį būna išsiilgtos ne tik lietuviško derliaus gėrybės. Parduotuvių lentynas iš Ispanijos pasiekė ir šių metų kaulavaisių derlius, kurio sąraše...

Skaityti toliau

Skaitytojų nuomonės:

  • Cha! apie „Aktualioji istorija“: Ką genetika sako apie lietuvių kilmę? (video)
  • ~ 7000 apie „Aktualioji istorija“: Ką genetika sako apie lietuvių kilmę? (video)
  • Rimgaudas apie V. Valiušaitis. Rusijai reikia duoti Ukrainos teritorijų?
  • Povilas apie V. Valiušaitis. Rusijai reikia duoti Ukrainos teritorijų?
  • Žr. apie Internete plinta peticija prieš vienalytės partnerystės įteisinimą

Kitas straipsnis
Moksleiviai įprato plauti rankas, bet neramina pavojingos bakterijos ant kompiuterio klaviatūros

Gyventojai pritartų elektroniniam balsavimui

srtfondas Init

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | VideoAlkas | Visi rašiniai | Paremkite Alką
 Pradžia

rašto darbai | Greitos skyrybos internetu – skyrybų advokatai | Siuskpigiau.lt siuntos Lietuvoje | Pramogų, grožio, sveikatingumo pasiūlymai | irigatorius | vitamino c serumas | oro drekintuvas | HiMountains | iddo.lt modernūs stalai | kūno kremai | August.lt - valymo įrenginiai | fs22 mods | https://lazerineklinika.lt/ | https://sportsman.lt/ | Auskarai su deimantais | https://www.aleina.lt | Automobilių nuoma | drogas.lt | CBD aliejus Lietuvoje | Mažoji Indija

 

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Saulės arkliukai
  • Renginiai
  • Reklama
  • Turinys
  • Apie Alkas.lt
  • Paremkite Alką
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Ukrainos balsas
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
      • Visi rašiniai
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi rašiniai