Grūdai – kokie gaminiai iš tikrųjų yra sveiki? (0)

zum.lt nuotr.

zum.lt nuotr.

Angliavandeniai dažnai sulaukia labai daug aplinkinių kritikos. Lieknėjantys žmonės dažnai teigia, kad angliavandenių turintys gaminiai kenkia mūsų kūnui bei sveikatai, tad jų turėtume atsisakyti. Iš tikrųjų, tiesa yra šiek tiek kitokia. Faktas, kad rafinuoti angliavandeniai (sausainiai, tortai, pyragai, saldainiai) tikrai nėra labai naudingi mūsų kūnui. Tačiau, pilno grūdo gaminmiai mums yra ne tik naudingi, bet ir labai reikalingi. Pilnagrūdžių gaminių reikia kiekvienam žmogui, kuris nori būtų sveikas ir gyvas.

Vienas iš mėgiamiusių naudingųjų angliavandenių yra pilnagrūdžiai makaronai. Jie puikiai tinka pietums, suteikia sotumo jausmo ir išlaiko mus energingais visą likusią dieną. Tačiau, būkite atidūs rinkdamiesi tokius makaronus – būtinai pasitikrinkite sudėtį ant etiketės, nes maisto pardavėjai dažnai mėgsta naudoti žodžių žaismą, kuris mus apgauna.

Kitas ypač naudingas gaminys iš grūdų yra avižinė košė. Pavalgę jos ryte, sotūs jausitės iki pat pietų. Taip pat, ją galite gardinti įvairiausiais dalykais. Puikiai tiks riešutai, uogos, medus, ar net riešutų sviestas. Tie, kuriems patinka avižų skonis, gali košę valgyti ir be jokių pagardų. Vienintelis dalykas, kurį turite turėti omeny rinkdamiesi avižinę košę – nesirinkite greito paruošimo avižų. Jos yra perdirbtos ir netekusios didelės dalies naudingųjų sudedamųjų dalių. Grūdai yra sveiki ir naudingi mūsų sveikatai tuomet, kai yra kuo mažiau perdirbti.

Kategorijos: Gamta ir žmogus, Įvairenybės, Sveikata, Visi įrašai | Žymos: , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat skaitykite: