Pirmadienis, 18 sausio, 2021
  • Apie Alkas.lt
  • Renginiai
    • Paskaitos
    • Seminarai
    • Konferencijos
    • Šventės
    • Koncertai, vakaronės, pasilinksminimai
    • Parodos
    • Kiti renginiai
  • Skelbimai
    • Ieško
    • Siūlo
    • Konkursai
  • Žaidimai
  • Radijas
  • Nuorodos
    • Pradžia
  • Reklama
Alkas.lt
Advertisement
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi įrašai
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi įrašai
No Result
View All Result
Alkas.lt
No Result
View All Result
Pradžia Kultūra

Velykų virtuvė šiandien: nuo sveikuoliškų desertų iki gurmaniškų delikatesų

www.alkas.lt
2019 04 19 07:00
2
0
SHARES
Velykų virtuvė šiandien: nuo sveikuoliškų desertų iki gurmaniškų delikatesų

S. Burbaitės varškės apkepas | M. Rukaitės nuotr.

S. Burbaitės varškės apkepas | Asmeninio albumo nuotr.
S. Burbaitės varškės apkepas | M. Rukaitės nuotr.

Šiuolaikiškų Velykų simbolika keičiasi, kaip ir patiekalų įvairovė. Jei anksčiau ant lietuvių stalo puikuodavosi kiaulės galva, šaltiena, virtos dešros, dabar šeimininkės nori gaminti ir sveikesnius, ir įvairesnius patiekalus.

Žinoma, ir toliau nepamirštant stiprybės bei atbundančios gamtos simbolių – kiaušinių, žalumos bei stalo karaliaus – pyrago, dabar ruošiamo pasitelkus ir fantaziją, ir močiučių receptus. Kaip patariama puošti stalą ir be kokių skanėstų Velykų neįsivaizduoja žinomos Lietuvos moterys?

Vienas gražiausių papročių – kiaušinio dalybos

Kiaušinis pagrindiniu Velykų stalo simboliu išlieka ir šiais laikais. Pasak Vilniaus etninės kultūros centro Kultūrinių veiklų koordinatorės ir organizatorės Marytės Liugienės, daugelio pasaulio tautų mituose, sakmėse kalbama apie tai, kad būtent kiaušinis yra pasaulio pradžia. Kiaušinis atsiranda ant mūsų stalo ne tik per Velykas, bet ir Sekmines, Jurgines. Buvo tikima, kad kiaušinis gali sugerti blogąją energiją, tikėjo, kad jis gali pašalinti moralines ydas, netgi išgydyti kai kurias ligas, pavyzdžiui, Punsko apylinkėse kiaušiniu gydydavo drugį. Kiaušinių marginimas ir dažymas atsirado labai seniai, dar iki Krikščionybės, kuomet pirmą rastą laukinio paukščio kiaušinį nudažydavo raudona spalva ir nešdavo padėti „šventoje“ vietoje kaip auką personifikuotoms gamtos jėgoms.

Šiais laikais išlikęs gražus paprotys Velykų pusryčius pradėti nuo pašventinto gražiausio margučio, jį pasidalinant į tiek dalių, kiek yra šeimos narių. Tai garantuoja šeimos vienybę, susitelkimą, bendrystę.

Seniau labai stengėsi, kad Velykų stalas būtų gausus valgiais. Žemaitijoje stalo nenukraustydavo visas tris Velykų dienas, kadangi buvo tikima, jog ir visi metai bus sotūs. Patiekalai ant stalo buvo dedami nepjaustyti, linkint skalsos bei sotumo.

Ant stalo šeimininkės būtinai patiekdavo kiaulienos patiekalą. Kiaulė reiškė sotumą, vaisingumą. Stalo centre – margučiai dubenyje, papuoštame žalumynais, ir velykinis avinėlis su vėliavėle, sviestinis arba iš baltos tešlos. Stalas buvo puošiamas visžaliais augalais – bruknienojais, šarkakojais, beržo vytelėmis. Kai kur ant stalo statydavo ir „kiaušinyką“ – velykinę eglutę, kurią puošdavo kepinukais iš tešlos, popieriniais ar šiaudiniais paukščiukais, žalumynais. Na, o atsigaivinti Velykų metu valstiečių stalui puikiai tiko sula arba gira, paskaninta kmynais ar džiovintomis mėtomis. Pasak M. Liugienės, apeiginis Velykų pyragas – boba yra archajiškasis pavasario švenčių reliktas. Asocijavosi su geros (baltos) duonos gausa ir su namų pilnatve, geru kviečių derliumi. Ją gardindavo aguonomis, vaisiais, riešutais, puošdavo glajumi. Iš pyraginės tešlos likučių kepė paukščiukų pavidalų pyragėlius.

Na, o šiais laikais Velykų stalo puošmena tampa ne tik mieliniai pyragai. Dabar mielai eksperimentuojame ir gaminame įvairius tortus, desertus. Štai be kokių patiekalų savo Velykų vaišių neįsivaizduoja žinomos moterys.

Simona Burbaitė | M. Rukaitės nuotr.
Simona Burbaitė | M. Rukaitės nuotr.

Vitulskienė eksperimentuoja gamindama įvairius pyragus

„Velykos mūsų šeimai neabejotinai siejasi su bažnyčia, ramybe, darna bei artimais žmonėmis. Žinoma, ir žaismingumu. Susilaukus vaikų, per šią šventę mus aplanko ir Velykų kiškis“, – šypsosi „EV mados namų“ įkūrėja Erika Vitulskienė. Pašnekovė pasakoja, kad visuomet stengiasi sukurti jaukią aplinką pasitelkiant įvairias dekoracijas, pavasario spalvas – geltoną, žalią, raudoną. Šiomis spalvomis kartu su vaikais ji margina ir kiaušinius.

Neatsiejamas šventės akcentas, pasak E. Vitulskienės, yra pyragas. „Per šventes leidžiame sau atsipalaiduoti, todėl gaminame daug patys, o ant stalo netrūksta saldėsių. Kiekvienais metais eksperimentuojame. Žinoma, ne visuomet iš pirmo karto pavyksta pagaminti taip, kaip tikiesi, tačiau įdomiausiu ir svarbiausiu dalyku čia tampa procesas“, – komentavo E. Vitulskienė. Ji pasakoja, kad šiais metais, įkvėpta Alfo Ivanausko receptų, planuoja gaminti tortą su maskarpone arba klasika tapusį tiramisu desertą. „Norisi visiems palinkėti ne tik skanumynų, bet svarbiausio – artimųjų, vidinės ramybės ir šilumos“, – pabrėžė E. Vitulskienė.

Burbaitė Velykų vaišėms siūlo figūrą tausojantį saldėsį

Tinklaraštininkė, knygos „Tavo geriausia draugė“ autorė Simona Burbaitė sako, kad kaip ir kitos šventės, Velykos jai asocijuojasi su šeima. „Žinau, kad tai bus laikas, kada visi susirinksime prie bendro stalo, galėsime daugiau laiko praleisti kartu. Žinoma, pagrindiniu ir svarbiausiu šventės akcentu tampa margučiai, kuriuos dažome ir puošiame kartu su visa šeima“, – sako S. Burbaitė.

Kadangi jos mama nuostabiai gamina maistą, Simona prisipažįsta, kad kol kas yra tik pagalbininkė jai virtuvėje, be to, tai puiki proga išmokti jos gaminimo subtilybių. Dažniausiai ant Simonos šeimos Velykų stalo – įvairūs mėsos vyniotiniai, šaltiena, margučiai, salotos ir, žinoma, koks nors keptas pyragas ar tortas. „Visada verta pasidomėti įvairiais maisto tinklaraščiais, ypač lietuviškų jų turime tikrai puikių – ten ir pati randu idėjų, kaip gaminti subalansuotą maistą ne tik švenčių metų, o ir kasdien“, – patarė S. Burbaitė.

Simona pataria pasigaminti jos mėgstamiausią varškės apkepą, kuris šiais metais pakeis tradicinį pyragą. Pasak S. Burbaitės, jos kepamas varškės apkepas yra su ryžių dirbsniais, be kruopų ir cukraus, tad tai puiki idėja visiems, norintiems paįvairinti Velykų stalą ir rinktis desertus be sąžinės graužaties.

Panettone pyragas | M. Rukaitės nuotr.
Panettone pyragas | M. Rukaitės nuotr.

Varškės apkepo receptas:

Sudėtis

– 500g varškės (9% rieb.)
  5 kiaušinių
– 8/10 šaukštų ryžių dribsnių
– Pusė stiklinės kokosų ir ryžių pieno
– 1 banano
– Stiklinė mirkytų razinų
– Agavų sirupo arba medaus (pagal skonį)
– Šilauogių ir 150g graikiško jogurto  (papuošimui)

Pirmiausia ryžių dribsnius užpilkite kokosų ir ryžių pienu, kad išbrinktų. Tada atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Tryniuose su šakute sutrinkite 1 bananą, sudėkite varškę, išbrinkusias razinas ir ryžių dribsnius – viską išmaišykite. Gerai išplakite kiaušinio baltymus iki standžių putų, sudėkite į varškės masę. Pagardinkite medumi arba agavų sirupu.

Viską vėl gerai išmaišykite. Pasiruoškite kepimo indą, įklokite kepimo popierių. Visą masę sukrėskite į formą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40min. Iškepus palaukite kol atvės. Apkepo viršų ištepkite graikišku jogurtu ir ant viršaus pabarstykite šilauogių – atrodys labai gražiai.

Na ir dar dviejų tirpstančių burnoje pyragų receptai, kurie patiks ir išrankiausiems

Panettone pyragas

Itališkas pyragas, tirpstantis burnoje, įprastai gardinamas razinomis, bet šiuolaikinės šeimininkės į šį pyragą beria ne tik įvairius džiovintus vaisius, bet ir smulkintus riešutus. Šis desertas patiekiamas įvairių švenčių metu.

Ingredientai:

500g miltų
7 g druskos
50 g cukraus
14 g mielių
140 ml šilto pieno
5 kambario temperatūros kiaušiniai
250g minkšto sviesto
120g džiovintų vyšnių
120g džiovintų razinų
100g migdolų

Gaminimas

Miltus, druską, cukrų, mieles, pieną ir kiaušinius sudėkite į maišytuvą. Lėtai plakite dvi minutes, tuomet padidinkite greitį ir plakite dar 6-8 minutes, kol tešla taps minkšta ir puri.

Įpilkite tirpintą sviestą ir maišykite dar 5-8 minutes. Įdėkite džiovintus vaisius ir riešutus. Sumaišykite. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite plėvele ir palikite 12 valandų šaldytuve, kol tešla pakils. Pasiruoškite 18cm skardą, ištepkite ją sviestu. Tešlą sudėkite į kepimo formą ir palikite dar 2-3 valandoms, kol tešla pakils.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių  ir kepkite dar 35 minutes. Iškepusį Panettone pyragą iš karto išimkite ir leiskite atvėsti. Viršų galite ištepti kremu iš cukraus pudros ir citrinos sulčių, papuošti mėgstamais vaisiais, kokosų drožlėmis, maltais riešutais.

bbc.com receptas

Džeimio Oliverio riešutinis medaus pyragas

Jei mėgstate medaus tortą, šis pyragas jums tikrai patiks. Minkštas, purus, drėgnas, puikiai tiks Velykiniam rytui prie arbatos ar kavos puodelio.

Ingredientai biskvitui

250 g sviesto
220 g medaus
4 didelių kiaušinių
150 g maltų lazdyno riešutų
150 g pilno grūdo miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių

Šokoladinis ganašas

100 g tamsaus šokolado (70% kakavos)
1 šaukštelis sviesto
200 ml grietinėlės

Gaminimas

Gerai išmaišykite arba išplakite sviestą su medumi, įmuškite kiaušinius, po truputį supilkite sausus ingridientus – riešutus, kepimo miltelius, miltus. Išmaišykite ir paskirstykite tešlą 24 cm skardoje ant kepimo popieriaus. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje. Šokoladinį kremą paruoškite ištiprinę šokoladą, sviestą ir grietinėlę. Atvėsinkite ir supilkite šį kremą ant iškepto pyrago (jamieoliver.com receptas).

Na ir nepamirškime svarbiausio – didžiausia švenčių vertybė yra bendravimas, susitikimas su artimaisiais. Tad gaminkime kartu, pasimėgaukime atbundančia gamta ir jos gėrybėmis.

(https://www.bbc.com/food/recipes/panettone_16322) [DJ1]

Susiję straipsniai:

  1. Vilniečiai kviečia į Velykų renginį „Dangus margučių raštuose“
  2. Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia į Velykų šventę (nuotraukos)
  3. Velykų stalui puošti – ne nykstantieji pataisai, o zuikiakrūmio šakelės
  4. Po apklausos paaiškėjo lietuvių, latvių ir estų Velykų šventimo ypatumai
  5. Velykų laukimas – su margučiais ir verbomis
  6. A. Vaicekauskas. Apeiginis Velykų kontekstas
  7. Antrąją Velykų šventės dieną galima praleisti klausant Kosto Smorigino dainų
  8. Ant Velykų stalo – galimi salmoneliozės pavojai
  9. Sveikų Velykų receptas: trys kiaušiniai ir saiko jausmas
  10. Kviečia Velykinis renginys „Dangus margučių raštuose“
  11. Margučių dabinimo magija
  12. Tradicinis kiaušinių marginimas XXI amžiaus priemonėmis (video)
  13. Senovinio margučių marginimo žavesys
  14. Vilniaus etninės kultūros centras kviečia į velykinį renginį „Dangus margučių raštuose“
  15. Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į amatų dieną ir Atvelykio šventę
  16. Kaip senovės lietuviai švęsdavo Velykas?
  17. Kaune kviečia „Vaikų Velykėlės-2015“
  18. Busk, Žemyna Žiedkėlėle – artėja pavasario lygiadienis!
  19. J. Vaiškūnas. Velykos: metas pasitelkti savo papročių dvasinę galią
  20. Pasaulio kiaušinis (nuotraukos)
  21. Per Velykas nepamirškime saiko
  22. Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia kartu švęsti Velykas
  23. Neįgalieji vaikai laukia švenčių su džiugesio ašaromis (nuotraukos)
  24. Rudens lygiadienis ir Baltų vienybės diena vėl suburs vilniečius ir miesto svečius
  25. Šventaragio slėnyje Vilniuje nušvito dešimt didžiulių sodų (video)
  26. Rudens lygiadienio šventėje Lietuvai bus padovanota žėrinti šimtaraštė juosta ­

Comments 2

  1. sventems says:
    1 m. ago

    Butinai pasinaudosiu ir graziausioms ziemos sventems. Labai smagu su visa seima susesti prie bendro stalo ir ilgai tiesiog ramiai pabendrauti. Del to dievinu dideles sventes, ne grandioziniai baliai su muzikantais ir ivairiausia programa, bet tokie tikri ir jaukus pasisedejimai yra didziule vertybe. Ir nesuprantu kai zmones bamba, kad kiek pasiruosimo, kiek vargo, juk viska atperka tas laikas kartu

    Atsakyti
  2. skanus tortai vilniuje says:
    1 m. ago

    Žmona kiekvienais metais stengiasi nustebinti visą šaimą vis kokiais naujais patiekalais per velykas. Kiekvieną kartą vis kas nors naujo, tačiau visada labai skanu. Nekeičiam tik vieno dalyko. Velykinio torto, visada užsakome tą patį ir iš tos pačios vietos, nes jo skonis tiesiog neįtikėtinas. Gaila tik kad jau po pirmos dienos jo nebelieka. Manau kitais metais pirksime jau du

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

Krašto apsaugos savanorių pajėgos mini 30-ąsias įkūrimo metines (video)

Krašto apsaugos savanorių pajėgos mini 30-ąsias įkūrimo metines (video)

2021 01 17
Kaip išradingai nustebinti moterį?

Kaip išradingai nustebinti moterį?

2021 01 11
Stintapūkis Nidoje – ar stintas gaudysime ant ledo?

Nors patys šiemet stintų ir nesužvejosime, jos jau keliauja į prekyvietes

2021 01 09
Ratiliokai | rengėjų nuotr.

Pažink etninę kultūrą virtualioje erdvėje (video)

2020 12 30
A. Bajor. Saulėgrįžos dieną apsijunkime į Protėvių Ugnies Ratą

A. Bajor. Saulėgrįžos dieną apsijunkime į Protėvių Ugnies Ratą

2020 12 19
Paskelbti Vilniaus trumpųjų filmų varžytuvėse besivaržysiantys filmai

Paskelbti Vilniaus trumpųjų filmų varžytuvėse besivaržysiantys filmai

2020 12 18
Nobelio premija | Pixabay.com nuotr.

J. Survilaitė. Gruodžio 10-ji – Nobelio žvaigždžių šventė

2020 12 09
Leidimus prekiauti vaistais įgijo jau virš 100 mažmeninės prekybos vietų

Į pagalbą gydytojams siūlosi ir vaistininkai, reikia politinio sprendimo

2020 11 12
L. Stoliarovienė: Išskirtinis Vėlinių statusas

L. Stoliarovienė: Išskirtinis Vėlinių statusas

2020 11 03
Žvakės | morguefile.com. nuotr.

Aplinkos apsaugos specialistė: Mirusio pagerbimui užtenka ir vienos žvakės

2020 10 30
Rodyti daugiau

Kiti Straipsniai

Krašto apsaugos savanorių pajėgos mini 30-ąsias įkūrimo metines (video)

by daiva
2021 01 17
0
Krašto apsaugos savanorių pajėgos mini 30-ąsias įkūrimo metines (video)

KAPS archyvo nuotr. Sausio 17 d., sekmadienį, Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgos (KASP) minės 30-ąsias...

Skaityti toliau

Kaip išradingai nustebinti moterį?

by Jonas Vaiškūnas
2021 01 11
0
Kaip išradingai nustebinti moterį?

Dovanos moterims yra nuostabus būdas išeiti iš kasdienybės – priminti joms tai, kokios jos yra svarbios, mylimos ir kartu sustiprinti...

Skaityti toliau

Nors patys šiemet stintų ir nesužvejosime, jos jau keliauja į prekyvietes

by Ditė Česėkaitė
2021 01 09
1
Stintapūkis Nidoje – ar stintas gaudysime ant ledo?

Nors šiemet dėl karantino ribojimų patys negalime vykti į pajūrį mėgautis lietuviškos žiemos pažiba, šviežios agurkais kvepiančios stintos pasieks lietuvių...

Skaityti toliau

Pažink etninę kultūrą virtualioje erdvėje (video)

by Jonas Vaiškūnas
2020 12 30
0
Ratiliokai | rengėjų nuotr.

Ratiliokai | rengėjų nuotr. Lietuvių etninės kultūros draugijos ir Etninės kultūros globos tarybos pirmininkė doc. dr....

Skaityti toliau

A. Bajor. Saulėgrįžos dieną apsijunkime į Protėvių Ugnies Ratą

by Jonas Vaiškūnas
2020 12 19
14
A. Bajor. Saulėgrįžos dieną apsijunkime į Protėvių Ugnies Ratą

rengėjų nuotr. Gruodžio 21 dieną, 12.02 val., tiksliu astronominiu Žiemos saulėgrįžos laiku, Visuomeninis judėjimas ,,Žemaičių rokunda“...

Skaityti toliau

SKAITYTOJŲ PASTABOS

  • Komunistas apie M. Puidokas. Kas žlugdo Vakarų civilizaciją ir iškelia komunistinę Kiniją?
  • Pajūrietis apie Baltų tikėjimo puoselėtojai kviečiami dalyvauti elektroninėje apklausoje (video)
  • Bartas apie Iš Vokietijos į Rusiją sugrįžęs A. Navalnas sulaikytas oro uoste (video)
  • T0mtas J. apie M. Puidokas. Kas žlugdo Vakarų civilizaciją ir iškelia komunistinę Kiniją?
  • Bartas apie M. Puidokas. Kas žlugdo Vakarų civilizaciją ir iškelia komunistinę Kiniją?
  • Romas apie M. Puidokas. Kas žlugdo Vakarų civilizaciją ir iškelia komunistinę Kiniją?

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

  • Nuotolinės saulės elektrinės – naujovė, leidžianti atsinaujinančia energija naudotis kiekvienam
  • Paskelbti geriausi Vilniaus tarptautinių trumpųjų filmų varžytuvių filmai
  • Poledinės žūklės mėgėjams aplinkosaugininkai siunčia atmintinę
  • Iš Vokietijos į Rusiją sugrįžęs A. Navalnas sulaikytas oro uoste (video)
  • Krašto apsaugos ministras pradėjo pažintį su krašto apsaugos sistemos padaliniais
  • Šiauliečiams – raginimas šalinti varveklius ir sniego sankaupas

Skaitomiausi straipsniai

  • Baltų tikėjimo puoselėtojai kviečiami dalyvauti elektroninėje apklausoje (video) peržiūrėta: 1732; komentarų: 11
  • O. Strikulienė. Kapitolijaus šturmą inicijavo ne Trampas (video) peržiūrėta: 1658; komentarų: 37
  • D. Razauskas. Arba Lietuva, arba „lotyniško pagrindo“ asmenvardžiai peržiūrėta: 1643; komentarų: 13
  • Lietuvos Prezidento prašoma užtikrinti deramą pagarbą Nacionalinei J.Basanavičiaus premijai peržiūrėta: 1464; komentarų: 11
  • V. Sinica. Interneto cenzūros režimas (video) peržiūrėta: 1379; komentarų: 11
  • S. Vaikutis. Kaip aš likau nenušautas 1991 m. sausio 11 dieną prie Spaudos rūmų… peržiūrėta: 1365; komentarų: 4

Artimiausi renginiai

  1. Lenkijos lietuviai TELEVIZIJOJE ir RADIJUJE

    2021-01-19 19:30 - 19:45

Žiūrėti visus Renginiai

Naujausi komentarai

  • Komunistas apie M. Puidokas. Kas žlugdo Vakarų civilizaciją ir iškelia komunistinę Kiniją?
  • Pajūrietis apie Baltų tikėjimo puoselėtojai kviečiami dalyvauti elektroninėje apklausoje (video)
  • Bartas apie Iš Vokietijos į Rusiją sugrįžęs A. Navalnas sulaikytas oro uoste (video)
  • T0mtas J. apie M. Puidokas. Kas žlugdo Vakarų civilizaciją ir iškelia komunistinę Kiniją?
  • Bartas apie M. Puidokas. Kas žlugdo Vakarų civilizaciją ir iškelia komunistinę Kiniją?
  • Romas apie M. Puidokas. Kas žlugdo Vakarų civilizaciją ir iškelia komunistinę Kiniją?
  • Gediminas Martišius apie A. Butleris. Kur pasibaigia šviesa
  • Na, ir kas tai? apie Kodėl žmonės tiki ateiviais?
  • 800 mln. eurų nulėmė? apie Pritarta naujos magistralinės gatvės statybai Vilniuje
  • Luknius apie M. Puidokas. Kas žlugdo Vakarų civilizaciją ir iškelia komunistinę Kiniją?

Tags

Aplinkos ministerija Dalia Grybauskaitė ES Europos sąjunga gamta Gamta ir ekologija istorija JAV Kaunas kelionės kinas Knyga konkursas koronavirusas kultūra Kultūros ministerija kultūros paveldas Latvija lenkai Lenkija Lietuva lietuviai lietuvių kalba menas mokiniai mokslas muzika NATO paroda politika renginiai rinkimai Rusija Seimas sportas studentai sveikata tauta Ukraina vaikai Vilnius Vyriausybė Šventės šventė švietimas
aaa
Kitas straipsnis
Oro erdvė – ne guminė: kaip joje telpa vis daugiau lėktuvų?

Oro erdvė – ne guminė: kaip joje telpa vis daugiau lėktuvų?

srtfondas Init

Naujienos | Nuomonių ratas | Kultūra
Visuomenė | Gamta ir žmogus | Mokslas
Skaitiniai | Visi įrašai

Paskolos internetu | Darbo skelbimai

© 2011 Alkas.lt - Visos teisės saugomos. | Svetainę kūrė - Studija 4D

  • Apie Alkas.lt
  • Renginiai
  • Skelbimai
  • Žaidimai
  • Radijas
  • Nuorodos
  • Reklama
No Result
View All Result
  • Naujienos
    • Lietuvoje
    • Baltų žemėse
    • Užsienyje
  • Nuomonių ratas
    • Lietuvos kelias
    • Lietuvos kūrėjai
    • Sekmadienio sakmė
    • Akiračiai
    • Lietuvos repolonizacijai – ne!
    • Moksleivių mintys
  • Kultūra
    • Etninė kultūra
    • Mes baltai
    • Kalba
    • Religija
    • Istorija
    • Kultūros paveldas
    • Menas
    • Architektūra
    • Literatūra
    • Kultūros politika
    • Šventės
  • Visuomenė
    • Pilietinė visuomenė
    • Politika ir ekonomika
    • Švietimas
    • Žmonės
    • Užsienio lietuviai
    • Žiniasklaida
    • Laiškai Alkui
  • Gamta ir žmogus
    • Gamta ir ekologija
    • Šventvietės
    • Energetika
    • Sveikata
    • Psichologija
    • Kelionės
    • Kylam
    • Įvairenybės
  • Mokslas
    • Mokslo naujienos
    • Technika ir technologijos
    • Astronomija ir kosmonautika
    • Mokslo darbai
  • Skaitiniai
    • Lituanistikos klasika
    • Prieškario skaitiniai
    • Dienoraščiai, įspūdžiai, apžvalgos
    • Grožinė kūryba
  • Visi įrašai