Vyks B. Genzelio knygos „Politikos laisvamanio užrašai: sovietmetis, Sąjūdis, nūdiena“ pristatymas

www.alkas.lt
2017-04-22 19:15:08
Vyks B. Genzelio knygos „Politikos laisvamanio užrašai: sovietmetis, Sąjūdis, nūdiena“ pristatymas | Rengėjų nuotr.
Vyks B. Genzelio knygos „Politikos laisvamanio užrašai: sovietmetis, Sąjūdis, nūdiena“ pristatymas | Rengėjų nuotr.

Gegužės 11 d., ketvirtadienį, 17 val. Istorinėje Prezidentūroje vyks Kovo 11-osios Akto signataro, profesoriaus Bronislovo Genzelio knygos „Politikos laisvamanio užrašai: sovietmetis, Sąjūdis, nūdiena“ pristatymas. Renginyje dalyvauja knygos autorius Bronislovas Genzelis, Kovo 11-osios Akto signatarai, Seimo ir Vyriausybės nariai, Versmės“ leidyklos vadovas Petras Jonušas, knygos autoriaus bendraminčiai.

Profesorius Bronislovas Genzelis vedamas įgimto teisingumo siekia jausmo autentiškai ir nepagražintai perteikia bei vertina jam žinomus istorijos faktus,

kitų žmonių poelgius ir pasisakymus. „Veikiančių asmenų grupei anuomet Lietuvos erdvėje priskirčiau kovotojus (partizanai, disidentai), rėžimo tarnus (koloborantai) ir asmenis, sąmoningai siekiančius išlaikyti tautiškumą, valstybinį jausmą, vengiančius tiesioginės konfrontacijos su rėžimu, bet neišduodančius savo sąžinės, tikinčius, anksčiau ar vėliau, kad Lietuva taps laisva ir demokratine valstybe. Savo knygą priskirčiau prie istorinės publicistikos žanro, grindžiamo faktų analize, konstatavimu“, – rašo Bronislovas Genzelis. Knyga suskirstyta į tris dalis. Pirmoje – vyksmas pačioje imperijoje, antroje – asmenybės, kurios siekė išlaikyti lietuviškumo dvasią pačiomis brutaliausiomis sąlygomis ir kurios pasitelkė protą ir trečioje dalyje autorius bando į viską pažvelgti iš laiko perspektyvos – kaip mūsų idealai realizuojasi atkūrus valstybę.

Renginio metu bus galima įsigyti pristatomą knygą, kurią išleido „Versmės“ leidykla.

Siūlomi vaizdo įrašai:

ALKO TURINYS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

Naujienos

Kiti Straipsniai

Kitas straipsnis