„Mokslo sriuba“: Ar genetiškai modifikuotas maistas yra saugus? (video) (0)

mokslosriuba.lt nuotr.

mokslosriuba.lt nuotr.

Pakeiskime genus patys ir sukurkime dar mums naudingesnius organizmus nei sukūrė motina gamta – prieš 40 metų pagalvojo mokslininkai. 2012 metais GM augalais ūkininkai apsodino apie 170 milijonų hektarų. Tai yra apie 12% viso pasaulio ūkininkų ariamos žemės. Ir šis plotas kiekvienais metais auga! „Daugiausia GMO užaugina JAV, Brazilijos, Indijos ir Kinijos žemdirbiai. Apie 80 procentų JAV pagamintų maisto produktų turi bent vieną GMO ingredientą. Europos Sąjungoje šiuo metu yra įteisinti 49 organizmai skirti maistui ir pašarams. Jie yra pigesni ir išstumia natūralius. O kas atsitinka, kai mes suvalgome genetiškai modifikuotą augalą?“ – klausia „Mokslo sriubos“ savanoriai.

Interneto TV laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva populiarinti mokslą visuomenėje. Kas antrą šeštadienį „Mokslo sriubą“ galima ragauti adresu. „Mokslo sriuba“ kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. Patronažą šviesiai suteikia Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.

Kategorijos: Gamta ir ekologija, Gamta ir žmogus, Mokslas, Mokslo naujienos, Vaizdai ir garsai, Vaizdai protui, Visi įrašai | Žymos: , , , , , , , , , , , , .
Skaityti komentarusKomentavimo taisyklės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *