Naujasis „Mokslo sriubos“ sezonas jau šį šeštadienį! (0)

„Mokslo sriuba“ nuotr.

„Mokslo sriuba“ nuotr.

Jau šį šeštadienį, spalio 6 d. džiaugsmingai prasideda antrasis mokslo populiarinimo laidos sezonas, skiriamas visiems smalsiems žmonėms. Interneto TV laida, įdomiai bei skaniai pasakojanti apie mokslą ir technologijas, bus kuriama ir rodoma kas antrą savaitę, visus metus iki vasaros – taip žada laidos kūrėjai. Liūdna vasara be „Mokslo sriubos“ baigėsi!

„Mes patys labai pasiilgome „Mokslo sriubos“. Nors vasarą aktyviai rašėm laidų tekstus, būrėm savanorių komandą, naujas sezonas ir naujų laidų filmavimai, tai tikras džiaugsmas širdžiai šlapią niūrų rudenį. Pagrindinė šio sezono žinia – stengsimės papasakoti ne tik apie tarptautinius, įdomiausius pasaulio mokslo dalykus, bet ir iš arčiau pažvelgti kas vyksta čia, Lietuvoje. Ką veikia mūsų mokslininkai, ar yra kokių nepaprastų stebuklų po mūsų šalies padange?”, – sudomina laidos vedėjas Ignas Kančys.

Į klausimą, kodėl „Mokslo sriuba“ bus rodoma tik kas dvi savaites, Ignas argumentų nepritrūksta: „Praėjusią savaitę dalyvavome „Tyrėjų naktyje“. Ten smalsuoliams atskleidėme visas laidos kūrimo paslaptis. Renginį nufilmavome, tad viską galite sužinoti susiradę video Youtubėje. Esmė tokia, kad 1 savaitę ketiname skirti laidos kūrimui, o antrą, laidos finansavimo paieškoms.

Svajojame, kad galėtume mokslo populiarinimu užsiimti ne tik laisvalaikiu, bet ir dirbti kaip normalų darbą. Tam ir skirsime laiką, rėmėjų, partnerių paieškoms, paraiškų į fondus rašymui. Nors esame visai žali šioje srityje, patirties įgysime per praktiką, visko išmoksime ko reikia ir pasieksime tikslą. Ir turime labai gerą žinią, gavome Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos patronažą. Visi kartu mes galime daugiau!“.

Pirmoji antrojo sezono „Mokslo sriubos“ laida – jau šį šeštadienį, spalio 6 d.. Jūsų dėmesiui, šviesus anonsas iš rudenėjančio miško:

Kategorijos: Mokslas, Technika ir technologijos, Vaizdai ir garsai, Vaizdai protui, Visi įrašai, Visuomenė, Žiniasklaida | Žymos: , , , , , , , .
Skaityti komentarusKomentavimo taisyklės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *