Kai trūksta riebalų rūgščių Omega… (0)

www.alkas.lt

Riebalų rūgščių Omega žmogaus organizmas pats negamina, todėl specialistai rekomenduoja pasirūpinti reikiamu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių kiekiu. Jei atsiranda šių rūgščių trūkumas, gaunamas nepakankamas jų kiekis, jaučiama žala sveikatai.

Kenčia smegenys, širdis, kraujagyslės

Žmogaus smegenis sudaro du trečdaliai riebalų, nuo kurių priklauso smegenų ląstelių būklė. Nuo nepakeičiamųjų riebalų rūgščių priklauso nervinio impulso perdavimo į smegenų ląsteles greitis. Kai ima trūkti šių gyvybiškai svarbių medžiagų, blogėja atmintis, sunku įsiminti informaciją, dirbti protinį darbą, mokytis.

Be to, riebalų rūgštys Omega truputį skystina kraują ir taip saugo nuo infarkto, insulto, mažina kraujospūdį. Jei organizmui trūksta gyvybiškai svarbių riebalų rūgščių, sutrinka širdies darbas, kraujotaka.

Augalinės kilmės riebalų rūgščių kompleksas

Siekiant užtikrinti efektyvų nervų sistemos, širdies darbą, stiprų imunitetą, kraujotaką bei smegenų vystymąsi, patartina vartoti riebalų rūgščių kompleksą. Medicinos specialistai atkreipia dėmesį, kad į mitybą turi būti įtraukta ne tik Omega 6 ir Omega 3, bet ir Omega 7 bei Omega 9. Visas šis riebalų rūgščių kompleksas randamas augaluose, pavyzdžiui dygminų ir linų sėmenų aliejuose.

Augalinės kilmės rūgštys yra išgaunamos iš natūralių šaltinių – augalų, taip užtikrinant, kad į organizmą nepaklius kenksmingų medžiagų, kurios kaupiasi žuvų taukuose, ypač riebiose jūrų žuvyse: gyvsidabrio, kadmio, įvairių toksinių medžiagų. Tokį produktą gali vartoti visa šeima: tiek besilaukianti ar maitinanti mama, tiek jos kūdikis. Be to, iš augalų išspaustos rūgštys tinkamos vartoti ir vegetarams.

Kategorijos: Naujienos, Sveikata, Visi įrašai | Žymos: , .
Skaityti komentarusKomentavimo taisyklės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *